Termék mentése Üzenet
Jelentem

Hibás hirdetés jelentése


×

Üzenet küldéséhez be kell jelentkezned

335 megtekintés

Hangulatos paraszt porta, mesés étteremmel

  • Márka:

IGAZI VIDÉKI HANGULAT, VALÓDI PARASZT PORTA

Nyugdíjba vonulás miatt eladóvá vált a kedvelt Falusivendégházunk, több funkciós családi gazdaságunk.

Az ingatlan a 11 nevesített turisztikai térsége közül a „Gyulaés térsége” közvetlen szomszédságában van és annak minden turisztikai elemeközvetlenül érinti a szálláshelyet és az egyéb tevékenységét. A Falusiszálláshely egyre keresettebb és népszerűbb a szálláskeresők körében. Vonzó atágas tér, a zárt udvar és parkolás, az állatsimogatás lehetősége. 

Tartalmas, vonzó programok, turisztikai attrakciók egészévben!

 Nyáron a körülöttünklévő sok-sok víz, kerékpárút és épített örökség csábítja hozzánk a családokatés párokat. Ősszel és tavasszal a környező erdők vadvilága vonzza az osztrák,svájci vadászokat. Késő ősztől kora tavaszig családok, baráti körök éskollektívák gondtalan disznó vágáson próbáljak ki tudásukat a Csabai- és aGyulai kolbász készítésében.

Az ingatlan felhasználási lehetősége sokrétű, a tulajdonoselképzelése és lehetősége szerint alakítható.

Az alap adottság egyedi: Itt a XX. század eleji, a parasztporta, ahol-

-         ott van természetesen szálláshely akár félpanziósellátással: családoknak, gyerekeknek, fiataloknak, idősebbeknek, vadászoknak,horgászoknak simán pihenni vágyóknak.

-         lehet lovas udvar akár lovaglással vagykocsizással túrázhatsz vendégeiddel a festői Körösök vidékén és a közelierdőkben. Lehet felnőtt és gyermek oktatás akár bentlakással is.

-         lehet kézműves műhely, ahol megismerhető a népimesterségek ezernyi sokszínűsége, alkotó táborokkal, képzésekkel,kiállításokkal. Lehet szőni, fonni, kosarat készíteni, agyagot formázni, nemeztkészíteni, szappant főzni. A lehetőség ezernyi.

-         van alkalmas hely és tér különböző rendezvények megtartásáralegyen az gyerekzsúr, eljegyzés, családi ebéd, vagy vacsora, borkóstoló… Ebbenis a fantázia vagy az álom szabhat határt.

-         lehetsz a mesterszakács, aki ide álmodhatja azújra éledő régi, a tájegységre jellemző ételek készítését akár a meglévőkemencében vagy bográcsban is és tálalhat a százéves hangulatot árasztóétteremben.

-         megvalósulhat a mindenki számára igazi élménytnyújtó disznóvágás, kolbász készítés…

-         és lehet céges pihenőház, rekreációslehetőséggel a fáradt munkatársainknak

-         de a népes családok, nagy társágok lakóhelye,hétvégi pihenőháza is álmodható ide a nyugalmas jól felszerelt lakó- éskiszolgáló épületbe.

A hely a környezet, a száz évvel ezelőtti hangulat adott az elképzelésaz Öné és ezerféle.

És felvetődik a fontos kérdés: Miért ezt az ingatlant érdemesmegvennie.

Mert ma megveszi és holnaptól csendes és kellemeskörnyezetben lakhat és jövedelmet is termelhet egész évben.

Az ingatlan lakóháza, a kerítés az utak és az udvari éskerti építmények 2015-ben épültek és az említett régi dobozi ház fényképealapján lett tervezve.

A lakóház jelenleg 5 szobával, 4 fürdőszobával vendégházkéntműködik rusztikus paraszt bútorokkal berendezve. Az épület padlófűtéseskondenzációs kazánnal fűtve. Melegvízről napkollektor gondoskodik 200 literespuffer tartállyal.  

Beépített terület: 149,25 m2

A kiszolgáló épület az eredeti istálló és kocsiszín,valamint nyárikonyha kibővítésével érte el mostani formáját és funkcióját. Amodern gépesített konyha, a 25 fős étterem – a volt istálló- igazi rusztikusparaszt bútorokkal berendezve, népi iparművészek textiliáit használva, egységesétkező- és evőeszköz készlettel, valamint a kolbász és füstöltáru készítésre,valamint más élelmiszer előállít kialakított helyiség.

Fűtés radiátoros kondenzációs kazánnal. Melegvíznapkollektorral 200 literes puffertartállyal

Beépített terület: 132,23 m2

Az udvaron fedett filagória kemencével, grill sütővel ésbográcsozó/szalonnasütő hellyel, kiülőhellyel.

Az ingatlan sarki épület így két kocsibejáróval rendelkezik5 személygépkocsi parkolása lehetséges a zárt udvaron.

A gazdasági udvarban helyezkedik el egy 5 x 7 méteresmasszív fa épület mely akár tárolóként, istállóként vagy közösségi térként (beépíthetőszauna, fürdő dézsa stb.) is hasznosítható.

A telek mérete: 1136 m2

Az ingatlant nyugdíjba vonulás miatt elsősorban Falusivendégházként szeretnénk értékesíteni, teljes berendezéssel és felszereléssel azavartalan működtetésnek megfelelően, mert bejáratott, jól működő és igenkedvelt, számos visszatérő vendéggel.  

Az ingatlan ára: 45 000 000

Amennyiben családiházként szeretné használni kiegészítőjövedelemmel annak sincs akadálya, az ingatlan lakóházként telekkönyvezett.

Lakóházkénttörténő vásárlás esetén bútorok és eszközök nélkül az árat megegyezés alapján,azaz tisztességes alku után alakítjuk ki.

A kellemes környezetről:

Természeti értékek a teljes Körös Völgybenhajókirándulással, kenu és kajak, valamint kerékpár bérlési lehetőséggel.Vízisi és jetski használatára alkalmas vízfelület 1 000 métere. Több százkm kerékpárút a Körösök körül. A Körösökön a XIX. században elvégzett folyamszabályzásután hatalmas álló vízfelület alakult ki mely ma az állóvizeink között az 5.helyen áll.

A leírtakból látható, hogy a Doboz körül lévő több ezerhektár erdő, a Körösök árterülete és a gátak kiváló lehetőséget adnak a túralovaglásnaképpúgy, mint a hintón vagy a nagyobb társaságot utaztató szekéren történőkirándulásnak, a téli szánkózásnak.

A vendégház és a kiszolgáló épület alkalmassá teszi azingatlant bentlakásos táborok szervezésére teljes ellátással, de a Körös ésGyula közelsége miatt érkező vendégeknek is még vonzóbb lehet a népszerű programokbeiktatásával.

A vendégház egész éves üzemelése a leírtak és az alábbiturisztikai kínálat alapján biztosított.

Ingyenesstrand 5 percen belül:                                Doboz-Szanazugiszabadstrand

Wellness és élményfürdő 10 percen belül:           Gyulai Várfürdő, Csabai Árpád fürdő

Turisztikai attrakciók 10 percen belül:                    Csabai kolbászfesztivál,Gyulai pálinkafesztivál

Egyedi kulináris élmények 10-20 percen belül:   Az első hazai Cigány étterem (Kira, Békés)

                                                                                              Kondorosicsárda (Kondoros, igazi alföldi ízek)

                                                                                              Szlovákétterem (Békéscsaba, szlovák ételek)

Kedvelt és látogatott vadászhely, apróvadban gazdag terület.Doboz külterületének közel 50%-a erdő.

Kiváló horgász terület a Fekete- a Fehér- és a KettősKörösökön, valamint a környékbeli horgász tavakon.

Az 52/2010 (IV.30) FVM rendelet Falusi vendégasztalszolgáltatása értelmében értékesíthető az ingatlanon előállított élelmiszer.

A rendelet alapján az ingatlan éttermében egész évbenvállalható nagyobb létszámú összejövetel, amelyhez egyedi élményt nyújthat akemence, grill és a bogrács használat a család, a barátok és a kollégák számára.

A fent leírtakból látható, hogy vendégház minden évszakbankihasznált: ősztől-tavaszig a vadászok, télen a bemutató disznó vágásra, évvégi céges rendezvényekre, a nyári szünidőben főleg a gyermekes családokfoglalnak szállást többségében félpanziós ellátással.

Ár nélkül

Eladó adatai

Eladó neve: Debreceni Lajos
Eladó e-mail címe:
debreceni956@gmail.com
Mutasd
Eladó telefonszáma:
+36-20/9607056
Mutasd
Cím
Magyarország
Békés
Doboz
Dobó utca 17
5624

Nagy térkép
Mások ezt nézték még
Kiválasztott termékek:
    Kinyit