Észak-magyarországi Lógyógyászati Kft.

3529 Miskolc, Lévay J. utca 1.
+36 46 555-433
+36 30 332-7888
Fizetési módok:
  • utalás
Szállítási módok:
  • postai kiszállítás
  • személyes átvétel
  • futárszolgálat

Forgalmazott márkák

eszak-magyarorszagi-logyogyaszat

Az Észak-magyarországi Lógyógyászati Kft. cikkei

Az Észak-magyarországi Lógyógyászati Kft. 2004-ben került megalapításra azzal a céllal, hogy hozzájáruljon a lovakkal kapcsolatos gyógyító, állategészségügyi, innovációs és kutatás-fejlesztési tevékenységekhez. Tudj meg többet az Észak-magyarországi Lógyógyászati Kft. szolgáltatásairól a cikkeikből!

 Hogyan működik a lovak mozgásanalízise?

Nagy sebességű kamera, hungarocellből készült markerek, a felvett képkockákat kiértékelő szoftver és természetesen a vizsgálni kívánt ló: ezek az összetevői a biomechanikai mozgásanalízisnek. Cikksorozatunk harmadik részéből megtudhatod, pontosan hogyan is zajlik ez a mind lóra, mind lovasra nézve teljesen kockázatmentes vizsgálat.

Tovább a teljes cikkhez »


Miért és mire jó a lovak biomechanikai mozgásanalízise?

Előző cikkünkből megtudhattad, hogy a biomechanikai mozgásanalízis nem más, mint egy olyan tudomány, amivel a ló és lovas mozgása elemezhető. Most azt is megismerheted, pontosan mire és hogyan használható ez a módszer a ló- és lovassportokban, lovaglásban.

Tovább a teljes cikkhez »


 Beköszöntött a biomechanika korszaka a lovaglásban

Tudtad, hogy a lovak biomechanikai mozgásanalízise az egyik legjobb edzéssegítő és egyben sántaságmegelőző módszer? Sőt, a 2012-es londoni olimpiára is ilyen rendszer segítségével készültek fel az Egyesült Királyság díjlovas és díjugrató versenyzői.

Tovább a teljes cikkhez »


 Kötelező tavaszi program minden lónak: vakcinázás és féreghajtás

A tavasz kezdete, a kinti hőmérséklet emelkedése ugyanis nem csak a fák rügyeit indítja növekedésnek, hanem a férgek és egyéb élősködők talajban ill. aljnövényzetben áttelelő petéi, valamint a lovak belső szerveiben (tüdőben, májban, bélfalakban) áttelelt lárvái is hirtelen fejlődésnek indulnak. 

Tovább a teljes cikkhez »


 Állatorvosok és patkolókovácsok kovácsolódtak össze egy lógyógyászati képzésen

2014. szeptember végén az Észak-Magyarországi Lógyógyászati Kft. szervezésében állatorvosok és patkolókovácsok együtt tanultak a lovak lábvég eredetű sántaságáról, illetve a gyógykörmölésről, gyógypatkolásról.

Tovább a teljes cikkhez »


 Gyors és pontos diagnózis mobil digitális röntgennel

Ha röntgenvizsgálatnak kell alávetni lovadat, akkor az az elérhető legjobb technológia segítségével történjen, mert így állítható fel a leggyorsabb és legpontosabb diagnózis. Ehhez nyújt segítséget az Észak-magyarországi Lógyógyászati Kft. digitális, vezeték nélküli mobil röntgenrendszere.

Tovább a teljes cikkhez »


 Az Észak-magyarországi Lógyógyászati Kft. első 15 éve

Az eltelt 15 évben több mint 15 000 eset került ellátásra az „egyszerű” ambuláns kezelésen túl a szakirányú betegellátásokig (sántaságdiagnosztika, kólikadiagnosztika, kólikás betegek konzervatív kezelése, szaporodásbiológia, mesterséges termékenyítés, versenyfelügyelet). A megyében elsőként használtak lovaknál rutinszerűen szaporodásbiológiai ill. orthopédiai célra ultrahangkészüléket, röntgenkészüléket, endoszkópot.

Tovább a teljes cikkhez »


Elérhetőségek:

dr. Szeghő Zsolt
+36 30 332-7888
Központi Iroda
3529 Miskolc, Lévay J. u. 1.
 

Milyen szolgáltatásokat vehetsz igénybe
az Észak-magyarországi Lógyógyászati Kft.-nél?

Magas színvonalú állategészségügyi ellátás az Észak-magyarországi régióban: sebészet, belgyógyászat, ultrahang, hidroterápia, endoszkóp, hőkamerás vizsgálat, ortopédia, digitális röntgen...

Az Észak-magyarországi Lógyógyászati Kft. szolgáltatásai:

Elérhetőségek:

dr. Szeghő Zsolt
+36 30 332-7888
Központi Iroda
3529 Miskolc, Lévay J. u. 1.

Bemutatkozik az Észak-magyarországi Lógyógyászati Kft.

Az Észak-magyarországi Lógyógyászati Kft. 2004-ben jött létre azért, hogy az Észak-magyarországi régió lovai és lótartói számára is elérhető legyen a legmagasabb színvonalú állategészségügyi ellátás. Állatorvosai 11 év alatt 8 000 esetet láttak el, 3 000 röntgenfelvételt készítettek, 2 500 ultrahang vizsgálatot és 200 endoszkópos vizsgálatot végeztek.

Az Észak-magyarországi Lógyógyászati Kft. alapvető igénye az előrehaladás, a tudás bővítése, a levont következtetések rendszerezése, az elért eredmények társadalom részére történő hasznosítása, mindezek eredményes kommunikációja. A lógyógyászat magas szintre emelésére irányuló törekvés egyaránt segíti  a lovak egészségi és használhatósági állapotának, és ezáltal gazdáik megelégedettségének javítását. 

Az Észak-magyarországi Lógyógyászati Kft. szolgáltatásai:

Megközelítés

Az Észak-magyarországi Lógyógyászati Kft. telephelye Miskolctól észak felé 3 kilométerre, a 26-os út nyugati oldalán, Szirmabesenyő mellett, a Balogh-Liget Lovas Klub (a régió legnagyobb fedeles lovardája) alatti 3 hektáros Királyvölgyben épült fel. A négysávos 26-os számjegyű útról lámpás kereszteződésnél lehet lekanyarodni a Ló Tréning- és Rehabilitációs Központ felé, ettől a kereszteződéstől 800 méterre található. 

Felszereltség, kialakítás:

Az intézmény 1250 m2-es hasznos alapterülettel rendelkezik, öt különböző funkciót szolgáló épületszárnyból áll össze (adminisztráció, ortopédia, belgyógyászat, istálló, irodák). Az épület körül több mint 2 hektár terület áll rendelkezésre, melyen kemény és puha talajú, egyenes ill. kör alakú sántaságvizsgáló területek, különböző méretű és talajú lovaspályák, 2 furlong hosszú (kb. 400 m) galopp-pálya szakasz, valamint karámok találhatók.

Elérhetőségek:

dr. Szeghő Zsolt
+36 30 332-7888
Központi Iroda
3529 Miskolc, Lévay J. u. 1.
Kiválasztott termékek:
    Kinyit