Frisomat Kft.

8600 Siófok, Csárdaréti út 5.
+36 30 916-0916
+36 84 322-652
Fizetési módok:
 • utalás
Szállítási módok:
 • személyes átvétel

Forgalmazott márkák

frisomat

Tekintsd meg a Frisomat fedeles lovarda referenciáit

Napjainkban egy fedeles lovarda már nem számít luxusnak. A Frisomat acélszerkezetes csarnokaival Te és lovasaid tiszta, világos, széltől és esőtől óvott csarnokban lovagolhattok. Ha fedeles építtetését tervezed, olvasd el a Frisomat hazánkban épített fedeles lovardáiról szóló cikkeket.

 Fedeles lovarda gyermek- és lóbarát kivitelezésben

A ló és lovas kapcsolata mindig különleges, legyen szól sportról vagy szabadidős lovaglásról. A sporteredményeken túl viszont szerencsére már egyre több szó esik a lovak terápiás feladatairól is. A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat most megújult fóti Lovasterápiás és Oktató Központjának ez fontos funkciója, ezért örvendetes hír, hogy szeptemberre elkészült a homokos pálya Frisomat fedése, mely alatt azóta már versenyt is rendeztek.

Tovább a teljes cikkhez »


 Dallos Gyula is Frisomat fedelesben lovagol

1997-ben Dunakeszin, a Xenophon Lovas Klubban egy 15 méter széles és 30 méter hosszú, felső bevilágítókkal szerelt Omega típusú acélcsarnok épült fel. Ennek lassan már 20 éve, de a Frisomat fedeles lovardája azóta is megbízhatóan funkcionál. 

Tovább a teljes cikkhez »


 Fedeles, ahol a lónak is jó

A fedett lovardának köszönhetően a tápiószentmártoni Kincsem Lovasparkban már télen is van lehetőség az edzésre.

Tovább a teljes cikkhez »


 Egy nyitott, mégis fedeles lovarda

A körben nyitott homlokzatok a nagyon jó szellőzés mellett a teljes szabadság érzetét keltik a Majosházán épült fedeles lovardában.

Tovább a teljes cikkhez »


 Fedeles lovarda, ami több, mint egy csarnok

Annak ellenére, hogy az új lovarda acélszerkezetes, mégis jól illeszkedik a Szigetcsépen található lovasfarm környezetébe.

Tovább a teljes cikkhez »

Elérhetőségek és ajánlatkérés:

Frisomat Kft. 8600 Siófok, Csárdaréti út 5.
Tel.: +36 84 323-333; +36 30 916-0916; +36 30 229-2827
  www.frisomat.hu info@frisomat.hu

Fedeles lovarda akár néhány hónap alatt a Frisomattal

A Frisomat acélszerkezetes épületei pár hónap alatt felépülnek! Most van szükséged fedeles lovardára vagy takarmánytárolóra? Jó hírünk van: mindez nem telik évekbe! A Frisomat rohamtempóban felépíti a megrendelt csarnokot, anélkül, hogy a minőségben kompromisszumot kellene kötni. A megrendeléstől a befejezésig a Frisomat csapatának csak néhány hónapra van szüksége, néha még ennél is kevesebbre. De hogyan csinálják?

Nincsenek viszonteladók

Ez a lényeges különbség! A Frisomat egy kézben tartja a csarnok teljes gyártási folyamatát, a tervezéstől a kivitelezésig; a szállítástól a felállításig.

Acélmegmunkálás hidegen hengerléssel

A Frisomatnál az acélt hidegen hengereléssel munkálják meg, mely sokkal rövidebb gyártási időt jelent. Hidegen hengerléssel légiesen könnyed, mégis nagy szilárdságú profilok készíthetők. Mivel könnyűek, ezért minimális energiával szállíthatók és mozgathatók.

Pontos illeszkedés

A csarnok minden egyes szerkezeti elem pontosan illeszkedik egymáshoz, így lehetséges az, hogy néhány fős szerelőbrigáddal a teljes kivitelezés gyorsan elvégezhető. Mindegyik Frisomat acélszerkezetes épület mindig ugyanazzal az eljárással épül, melyben a Frisomat építőmunkásaink rendkívül jártasak. Így gyorsan, hatékonyan és kiváló minőségben építik fel a megrendelt fedeles lovardát, istállót.

Tipizáltság a gyorsaság érdekében

A Frisomatnál standard modellek közül választhatsz. Készülő fedeles lovardád egy egységes, tipizált rendszer része. Az előre megtervezett szerkezet gyors tervezési, gyártási, és összeszerelési folyamatot tesz lehetővé, ugyanakkor a Frisomat csak az anyagot adja, a csarnok arculatát Te magad határozhatod meg; a lehetőségek végtelenek!

Minden az előírások szerint történik

... a vázlattervektől a számításokig. A Frisomat mérnökei és egyéb szakembereink mentesítik a megrendelőt minden munka alól: a részletes árajánlattól kezdve a tervezésen, a szállításon át egészen az összeszerelésig. Mindehhez pontosan annyi acélt kell megvásárolnod, amennyi feltétlenül szükséges.

Az eredmény: ellenálló, kiváló minőségű, innovatív csarnok

A Frisomat mérnökei az acélszerkezetes építmények minőséget a Leuveni Műszaki Egyetem szakértő közreműködésével gondosan és folyamatosan ellenőrzik. A statikai és alakváltozási tesztek kiváló eredményeket mutatnak, így garantálható, hogy a Frisomat acélszerkezetes épületei évtizedeken keresztül állékonyak és stabilak maradnak, még szélsőséges időjárási viszonyok esetén is

A Frisomat csapata szinte naponta fejleszt ki új lehetőségeket, ami azt jelenti, hogy a felhasználási lehetőségek száma egyre csak nő. Bármilyen speciális igényed van, keresd bizalommal a Frisomatot, melynek sztenderdizált rendszere bármilyen célra alkalmas. Építs bátran a Frisomatra és a Frisomattal!

De mennyire szél- és vízállóak a Frisomat fedelesei?

Bármelyik csarnokot is választod, biztos lehetsz benne, hogy a felhasznált acél megkapta a szél, az eső és a napsugárzás elleni védelmet. Ez azt jelenti, hogy felesleges aggódni a tető, a falak vagy az acélszerkezet miatt; még felhőszakadás, vagy hóvihar esetén sem. 

A Frisomat minden épületét extra védőbevonattal látja el, ami lehet PVDF, SuperProtect, vagy Platisol. Ez a bevonat biztosítja lovardád legjobb védelmét a korrózió, az UV-sugárzás és a karcolások ellen.

Mekkora lehet egy Frisomat fedeles?

Méret tekintetében van egy fontos követelmény: a tetőszerkezetnek egyben kell áthidalnia a lovardát, hogy ne zavarják a lovaglást a támoszlopok. Van egy jó hírünk: A Frisomat csarnokok többféle méretben készülnek, így biztosan van olyan méret, amelyik megfelelő a lovardádnak.

 • A szerényebb fedett épülettől:
  A gazdaságos Frisomat csarnokok egyetlen áthidalógerendával készülnek, ami 22 méter széles lehet, és olyan hosszú, amekkorára szükség van. A szabványépületek (amik 20x40, vagy 20x60 méteresek lehetnek) könnyedén kielégíthetik igényeidet.
 • A hosszún át:
  Ugyanazon csarnokba szeretnéd elhelyezni a lovardát és az istállókat is? Ha igen, akkor egyszerűen hosszabbítsuk meg az épületet: használhatod az első 40 métert a fedeles lovardához és a fennmaradó részt az istállóhoz!
 • A nagy méretűig:
  Szeretnéd, ha az istállók a lovarda valamelyik oldalán lennének? Ehhez széles fesztávra van szükség. A Frisomat csarnokok szerkezete miatt nem okoz gondot a megoldás: egy önálló épület ugyanis akár 35 méter széles is lehet.

Milyen extrák lehetnek egy Frisomat fedelesben?

A Frisomat több, mint egy praktikus tető a lovasok felett. Fedelesedet olyan divatos névjeggyé alakíthatod, amely tökéletesen illik lovardádhoz. A Frisomat számtalan kiegészítő lehetőséget kínál ennek eléréséhez.

 • Színekben pompázó lovarda:
  A logóddal megegyező színekben játszó lovarda, vagy éppen olyan, ami azonosul a környezet stílusával? A Frisomatnál a RAL-színek széles skálájából választhatsz. Ez lehetőséget nyújt arra, hogy a lovardád találkozzon ízléseddel.
 • Kellemes belső tér:
  Tetővilágítás az épület gerincén? Jó ízlésre valló gondolkodásmód. Nappali fényben fog fürdeni fedelesed, így azt az érzést kelti majd, mintha a lovasok a szabadban lovagolnának. Vagy extra vastag szigetelést szeretnél, hogy a legzordabb télen is kellemes legyen a lovaglás? Bármi lehetséges, amit szeretnél: a Frisomat megvalósítja vágyaid.
 • Nyitott oldalak:
  Csarnokod burkolata készülhet acélból, de nyitva is hagyhatjuk az oldalakat. Így akár vászon, vagy fa paneleket is adhatsz épületedhez.
 • Kényelmet szolgáló extrák
  A Frisomat egy előtetővel egyszerűen meg tudja növelni az acélszerkezetes fedeles lovarda méretét. Ez extra lehetőséget nyújt például a széna tárolásához.

És végső kérdés: mennyibe kerül egy Frisomat acélszerkezetes fedeles lovarda?

A Frisomat szabványépületek széles skáláját kínálja lovardának. Méretben különbözőek, de mindegyik alkalmazza az intelligens felállítási és gyártási rendszert, ami garantálja a rövid átfutási időt és a kedvező árat. A végső összeg, amit elkölt rá, a mérettől és a kidolgozottságtól függ. Ha fedeles lovarda árát kalkulálod az alábbiakat kell figyelembe venni:

 • Méret és a tető hajlásszöge
  A Frisomat acélszerkezetes technológiájával mindig megéri fedeles lovardát építeni. A végső ár a lovardába beépített acél mennyiségétől függ, ezt viszont a szélesség, a magasság és a tető dőlésszöge határozza meg. Egy ívelt tető kevesebb acélt igényel, éppen ezért olcsóbb is.

   
 • A kidolgozottság részletei
  A Frisomat sztenderd csarnokai nagyon kellemesek és kényelmesek. Ezenkívül az alapváltozat a legtöbb esetben már elég helyet kínál egy fedett lovardához. Szeretnél extrákat épületébe, mint például egy előtető, vagy egy szélesebb bejárati ajtó? Amennyiben igen, a Frisomat boldogan gondoskodik róla.

Elérhetőségek és ajánlatkérés:

Frisomat Kft. 8600 Siófok, Csárdaréti út 5.
Tel.: +36 84 323-333; +36 30 916-0916; +36 30 229-2827
  www.frisomat.hu info@frisomat.hu

Fedeles lovardát a Frisomattól

A Frisomat acélszerkezetes épületek jellemzője a rövid építési idő és a hosszú élettartam. Akár fedeles lovarda, akár szénatároló, magtár, kocsiszín vagy mezőgazdasági géptároló építését tervezed és erős, de mégis könnyűszerkezetes csarnokot szeretnél; válaszd a Frisomat idő- és pénztakarékos megoldásait!

A Te fedeles lovardád

Napjainkban egy fedett lovarda már nem számít luxusnak. A Frisomat acélszerkezetes csarnokaival Te és lovasaid tiszta, világos, széltől és esőtől óvott csarnokban lovagolhatnak.

De nem csak kizárólag fedeles lovarda céljára használhatod a Frisomat acélszerkezetes épületeit. Elhelyezhetsz benne lóbokszokat, teljes istállót vagy takarmánytárolót is. A Frisomat egy olyan stabil, időtálló szerkezetet épít, mely kevés alapozási munkát igényel és nagyon gyorsan elkészül, majd elképzeléseidnek megfelelően kiválóan használható.

Te magad választhatod meg a csarnok méretét, felszereltségét, extra tartozékait úgy, hogy végeredményként egy funkciójában mindennek megfelelő, sokoldalú épületet kapsz. Természetesen építtethetsz a szabványos lovaglópályánál szélesebb csarnokot is, hogy nézőteret, boxokat vagy tárolóhelyiséget helyezhess el oldalt. Egy előtetőt is szeretnél kívülre? Nem probléma! Az előtető alatt például szénát, akadályokat vagy más anyagokat is tárolhatsz.

 Letölthető angol nyelvű Frisomat katalógus »

A Frisomattal választási lehetőségeid gyakorlatilag korlátlanok: fedelesed, széna- vagy takarmánytárolód vagy egyéb acélszerkezetes csarnokod saját ízlésed szerint minden részletében egyedivé alakítható. A Frisomat a Te igényeid szerint tervezi meg, gyártja le, és építi fel az általad kért csarnokot, melynek minden részletében felfedezhető a szakértelem.

A Frisomat a legnagyobb fedeles lovardát vagy szénatárolót is nagyon rövid idő alatt felépíti. Az épületekhez hidegen hengerelt acélt használnak, mely a következő előnyökkel bír:

 • idő- és pénztakarékos megoldás
 • az így felépített acélépületek rendkívül erősek, mégis könnyűszerkezetesek 
 • gyorsan felépíthető épületek: akár már két szerelővel és egy könnyű, darus tehergépkocsival

Frisomat: úttörőből szakértővé három évtized alatt

A Frisomat 1978 óta gyárt és épít ipari célú acélcsarnokokat. Ami egy kis családi vállalkozásnak indult, az mára a szektor elismert vezetőjévé nőtte ki magát itthon és külföldön egyaránt. Mi a titok? A folyamatos fejlesztés!

Az innovatív acélszerkezetes épületek szakértője a Frisomat egy egyszerű típussal kezdte működését: egy íves kivitelű acélcsarnokkal. Azokban az időkben ez példátlan volt mind anyagában, mind szerkezetében. Ez az innovatív megközelítés jellemzi a Frisomat jelenlegi acélcsarnok-választékát is. Mindemellett a Frisomat csapata folyamatosan fejleszt: újabb és újabb megoldásokat talál ki antwerpeni kutató és fejlesztő központjában. Ennek eredményeképpen a Frisomat épületei mára magasabbak, szélesebbek, és könnyebbek, mint korábban bárhol!

A Frisomat által épített acélszerkezetes épületek  az egész világon megtalálhatók, napjainkig több mint 30.000 épületet állítottak fel. Gyártóbázisuk működik Belgiumban, Romániában és Brazíliában illetve mintegy húsz leányvállalattal a világ minden táján jelen vannak. 

Sztenderdizált csarnokok

A Frisomat kínálata tíz praktikus és sztenderd modellt tartalmaz. Úgy érzed, ez határt szabhat a lehetőségeidnek? Épp ellenkezőleg! A csarnok végső megjelenését, kialakításának részleteit, a burkolatok anyagát, azok színeit Te álmodhatod meg, és adhatod hozzá a Frisomat által gyártott acélszerkezethez. Annyi kaput, ablakot és ajtót építhetsz be, amennyit csak szeretnél. Így fedeles lovardád valóban egyedi arculatú lesz; a vállalkozásodra jellemző, modern külsőt kap.

 

Tekintsd meg a Frisomat magyar nyelvű katalógusait:

Korlátlan méretek

Te választhatod meg a csarnok méretét, felszereltségét, extra tartozékait úgy, hogy végeredményként egy funkciójában mindennek megfelelő, sokoldalú épületet kapsz. Természetesen építtethetsz a szabványos lovaglópályánál szélesebb csarnokot is, hogy nézőteret, bokszokat vagy tárolóhelyiséget helyezhess el oldalt. Egy előtetőt is szeretnél kívülre? Nem probléma! Az előtető alatt például szénát, akadályokat vagy más anyagokat is tárolhatsz.

A sztenderdizált, hidegen hengerelt eljárással gyártott profilokból a Frisomat eddig 50 m szélességű csarnok megépítésére volt képes. Mivel a csarnok modulrendszerben készül, bármennyi keretállás felállítható egymás után vagy egymás mellé. Ez azt jelenti, hogy az épület szélessége és hosszúsága is korlátlan nagyságú lehet: például elhelyezhető egymás mellett akár több fedeles lovarda vagy az istálló is.

A Frisomat segít újraértelmezni a teret

Igény esetén, szintosztó födém beépítésével akár meg is duplázhatod a rendelkezésére álló teret, a felső szinten további raktárakat, szénatárolót vagy egyéb kiszolgáló helyiségeket helyezhetsz el. A födém acélszerkezete is ugyanabból a kiváló minőségű, nagyszilárdságú acélból készül, mint csarnokának többi része.

A Frisomat csapata mindvégig Veled együtt gondolkodik. A Frisomat mérnökei minden egyes szerkezeti elemet pontosan megterveznek; a jövőbe tekintenek és folyamatosan fejlesztik épületeket. A Frisomat szlogenje is erre utal: "Innovator is steel buildings" - "Az acélcsarnokok fejlesztője".

Amiért Neked is érdemes a Frisomatot választani:

 • Gyors kiszolgálás
 • Pontos illeszkedés
 • Mindig innovatív
 • A lehetőségek végtelenek
 • Következetesen különleges

Tíz különböző típus

A Frisomat minden csarnoktípusát folyamatosan ellenőrzött, magas minőségű acélból gyártja, szabadalmaztatott szerelési technológiája pedig gyors, pontos, elsőosztályú kivitelezéssel párosul.

 • Különlegesen széles csarnokot szeretnél?
  A Flatro, Flatrigma, Astra, Astrigma és Sigma csarnoktípusok szélessége a 30 métert is meghaladhatja. A legújabb fejlesztésű Kappa típus akár 50 méter széles is lehet!
 • Inkább nagy magasságot szeretnél?
  Astra és Ceptra típusunkból akár 9 méteres ereszmagasság is elérhető. 
 • Költségtakarékos megoldást keresel?
  Ebben az esetben Delta, Delta+, Omega és Omega+ típusainkat ajánljuk, melyek raktár, tároló, garázs céljára villámgyorsan felépíthetők, áttelepíthetők, és emellett áruk is nagyon kedvező.

Tekintsd meg a Frisomat tízféle csarnoktípusát a Lovas Piactéren!

Elérhetőségek és ajánlatkérés:

Frisomat Kft. 8600 Siófok, Csárdaréti út 5.
Tel.: +36 84 323-333; +36 30 916-0916; +36 30 229-2827
  www.frisomat.hu info@frisomat.hu

Frisomat Kft.

Cím:
8600 Siófok, Csárdaréti út 5.
Térkép
Telefonszám:
+36 30 916-0916
Telefonszám:
+36 84 322-652

Nyitvatartás:

Hétfő:
Kedd:
Szerda:
Csütörtök:
Péntek:
Szombat:
Vasárnap:
Frisomat Kft.
Kiválasztott termékek:
  Kinyit