Termék mentése Üzenet
Jelentem

Hibás hirdetés jelentése


×

Üzenet küldéséhez be kell jelentkezned

Felhasználó további termékei

LOVAKRÓL című lovas könyv4 000 Ft
267 megtekintés

Állatorvosi lovas könyv

  • Állapot: Új

A könyv címe: Állategészségügyi alapismeretek lótartók számára. Ez a könyv lovas-szakállatorvos tollából származik, közérthető és „csak” annyira mélyül el a szakmai részletekbe, amennyire egy lótartó számára az szükséges. Ugyanakkor mégis megválaszolja a lótartás során leggyakrabban felmerülő állategészségügyi kérdéseket.

A könyv koncentrált formában tartalmazza a Szerző tapasztalatait, valamint lótenyésztőként és tulajdonosként megszerzett ismereteit és ötvözni igyekszik azokat a legújabb tudományos információkkal.

A könyvben az olvasó választ kap arra a gyakran feltett kérdésre, hogy „Mikor hívjam az állatorvost?” Többek között felhívja a figyelmet azokra a betegségekre, amelyek kapcsán azonnal állatorvost kell hívni, különben maradandó károsodás érheti a lovat.

Közérthető módon elmagyarázza például, hogy miért kell a preventív kezeléseket (vakcinázásokat, féreghajtásokat) szakszerűen, tervszerűen alkalmazni, hogy azok hatékonyak legyenek és költségük ne csak kidobott pénz legyen.

Bemutatja, hogy mik azok a (gyógy)szerek, eszközök, amiket javasolt otthon a „házipatikában” tartani és azt is, hogy mikor és hogyan alkalmazhatóak.  

 „A pokolhoz vezető út is jó szándékkal van kikövezve” tartja a mondás.

Amely sok esetben - a lótartásban - bizony nagyon jellemző. A lovak tartását, takarmányozását nemegyszer szájhagyományok alapján, vagy más állattípusok terén megszerzett tapasztalatok, esetleg saját (emberi) tapasztalatok alapján végzik.

A ló emésztése, valamint táplálkozási és etológiai szokásai, szükségletei olykor nagyban eltérnek a többi állatfajétól és teljesen eltér az emberétől is! Nemcsak a lovak gyógykezelése, hanem a takarmányozása is külön szakma, amelyeknek legalább az alapelveit minden lótartónak ismerni kellene.

„ … A célom a könyv megírásával az volt, hogy olyan hasznos, hiánypótló könyvet alkossak, amely az állatorvos tollából származik, emellett közérthető és annyira mélyül el a szakmai részletekbe, amennyire az egy lótartó számára szükséges. Miután a megjelenésre váró anyag igen nagy, ezért két részben jelentetem meg.

A könyv tartalmazza például: a lovak legfontosabb fertőző-, légzőszervi- emésztőszervi- és mozgásszervi betegségeit, a megelőző (preventív) kezeléseket és azok fontosságát, a szembetegségeket. E mellett beszél az állatorvos szerepéről, a megelőzések fontosságáról is.

A még csak készülőben lévő második rész részletesen tárgyalja majd a speciális területeket, a szaporodásbiológiát és csikónevelést, a speciális mozgásszervi betegségeket, a takarmányozás és a tartástechnológia állatorvosi vonatkozásait. …”

A könyv ára 3.000 ft + 400 ft postaköltség

3 000 Ft

Eladó adatai

Eladó neve: Istenes Csilla
Eladó e-mail címe:
icranch@icranch.hu
Mutasd
Eladó telefonszáma:
+36-30/9956655
Mutasd
Cím
Magyarország
Csongrád
Szentes
Alsórét 178.
6600

Nagy térkép
Mások ezt nézték még
Kiválasztott termékek:
    Kinyit