Termék mentése Üzenet
Jelentem

Hibás hirdetés jelentése


×

Üzenet küldéséhez be kell jelentkezned

56 megtekintés

Lovász állást keresek Perbálhoz közel!

Szakmai LovasÖnéletrajz

 

A nevem Gadányi MáriaBlanka. Hatéves koromban kezdtem el a lovaglást, Madarász Miklós lovas edzőnélTök településen. Megismerkedtem a lovaglás és lóápolás és a szerszámozásalapjaival, valamint a futószárazással, majd a karámban történő önállólovaglással, végül, tizenkét évesen elmehettem életem első tereplovaglásáraegyedül egy sárga kancával, Sáfránnyal.

Legszebb élményem azvolt, amikor egy arab telivéren kegy nyári alkonyaton Zsámbék felett egy tarlónversenyeztünk és első lettem!

Tizennégy éves korombanmár a zsámbéki Szent György Lovasclub-ban lovagoltam tovább. Részt vettem  bentlakásos lovas táborban, ahol még jobbanelmélyült a lovak iránti tiszteletem és szeretetem, mert akkor mindenkinekkijelöltek egy lovat, amit napi szinten ápolni, gondozni, és szerszámoznikellett.

Ugyanekkor tizennégyéves koromban ősszel elmentünk 2004-ben, Pécsely nevű Balaton-felvidékitelepülésre, ahol befizettem egy óra tereplovaglásra… Görögtűz nevű csődör lovacskaledobott a hátáról és a vezető edző is leesett a lóról, így a lovakelvágtáztak, nekem meg eltörött a bokám…én ezt akkor nem is tudtam, az edző aztmondta a kilencven-fokban kifordult bokámra, hogy csak kifordult és fordítsamvissza. Én ezt megtettem és még sétáltam is rajta. Elkezdett fájni és énleültem a réten. Az edző visszahozta vezetve a két lovat, feldobott a lóra, ésnagy örömhírrel tértünk vissza Pécselyre szüleimhez, hogy eltörött a lábam. Operálták,de rendbejött.

Párhuzamosan a SzentGyörgy Lovasclubban történő lovaglással, eljártam Felcsútra huculokonlovasíjászkodni. (Inkább a lovaglást élveztem, mint az íjászatot.) Lina nevűhucul kancán számtalan alkalommal mentem szőrén terepre. Köncei Bence fiatallovasíjász-oktató fiúval pedig folytattuk tovább az íjászatot is.

A Szent György LovasClubban elkezdtem feles-tartani egy mf.félvér kancát, Langát, akit külön megkellett tanítanom arra, hogy ne féljen kimenni egyedül terepre (kezdetben kétkilométert vezettem ki a hegyen át, gyalog). Langával tizenhat éves korombanátlovagoltam egyedül Perbálra, ahol van egy kis füves kertünk ésmegpihenhettünk, majd vissza. Langát ott senkisem szerette, mert állítólagösszetört egy lovas kocsit és összetörte a térdét is, csonkinövés volt rajta.Langával kiborultunk a karámból, amikor nem akart engedelmeskedni és kiugrott apályáról, de első két lábát nem emelte elég magasra, így kibuktunk. Megsérültmindkét karom, azokat is operálni kellett. Mindezek ellenére Langa-Babut aszívembe zártam.

Feles-tartásban voltrészem még Lapi nevű angol tv.herélttel is, aki kemény szájával megtanított azinkább hanggal és derékkal és füttyel történő segítségekre.

2007-ben,tizenhét-évesen egy másik helyen, (Gömbös Endre Edzőnél) a Budakeszi-útiGyermekotthonban tartott lovak közül - egy kanca felágaskodott és hátradobtamagát, így eltörte a combcsontomat. Megoperálták, másfél centivel rövidebb letta bal lábam, mert csak velőűr-sínezéssel tudták rendbehozni. De ez engem nemérdekelt. Hathetet feküdtem derékig begipszelve, majd ősszel már újra lovonültem – ezúttal egy régi-régi ismerős és szent helyen, melynek neve: Zsennye!Egy Vas-megyei kastély, ahol volt két kocsiló. Kiskorom óta jártunk szüleimmelZsennyére és Csillag és Rudi nagyon közel álltak a szívemhez. Laci bácsimegengedte, hogy én hajtsam a lovaskocsit, és hogy a befogott Csillag hátáramég fel is üljek (ez még korábban volt, mint tizenhét évesen – gyerekkoromban.)akinek ez nem tetszett és összerúgdosta a kocsit egy kicsit, de nem estem le.Szóval még nem hajlott a térdem a gipszelés miatt, s Csillag már idősebb voltés Rudi társa már elpusztult…de egy régi-régi nyereggel a kezembenmegközelítettem a lovat…Szinte megfiatalodtunk!!! Kocsiló-létére olyengedelmesen vágtázott végig a park gyepjén, hogy Szilaj a vad völgy paripájaahhoz képest rakoncátlan kiscsikó…!

Tizenkilenc éveskoromban a János-hegyre lovagoltam fel egy öregedő, kiválóan angol stílusbanbelovagolt Columbo nevű fekete herélttel. Végül Gömbös Endre rávett, hogygyőzzem le a félelmemet és visszaültem Böbére is, a 140cm-es pej kancára, akirám esett tizenhét éves koromban…

Jártam ekkoriban MausIlushoz Zsámbékra a kis parasztház udvarán lévő lovasclubba. Megismehettem aWelsh-Cob pónik világát. Szerepeltem lovas farsangon, ahol eljátszhattam awestern lovast, aki egy fa pisztollyal hátrafelé lövöldözi a country-zenére amögötte vágtató lovas társát!

2011-ben megismerkedtemÚjvári Tamással Tök településen, akinek Farofa (nekem csak Pajti!) nevű pejkancáját két évig western stílusban lovagoltam.

 

LOVÁSZVOLTAM Budakeszin fent a hegyen egy magánháznál.

Trágyáztam, etettem,itattam, mozgattam a négy lovat és kutyákat és nyulakat is elláttam.Eltöltöttem itt fél évet.

A western stílustnagyon megszerettem, a sok baleset után a w.nyeregben biztonságban érezhettemmagamat végre. Pajtiról egyszer sem estem le! Bejártuk Perbált, Tinnyét, smajdnem az egész Zsámbéki-medencét!

Pajti után aztán,huszonnégy évesen feles-tartottam egy Bandita nevű pej heréltet, aki szinténw.stílusban volt belovagolva (de tűrte a díjlovas nyerget is, mert a gazdájamindkét stílusban lovagolta). Bandita után aztán átnyergeltem adownhill-kerékpárok világába, mert nem volt elég pénzem a lovaglásra.

 

Párév kihagyás után jelenleg szeretnék lovak mellett dolgozni, munkát vállalni,mint lovász.

­­­­­­­­­­­­­Név:Gadányi Mária Blanka

Életkor: 30

Nem: Nő

Lovastudás: Haladó

Elhelyezkedésifeltételek:

A LOVARDA  LEHETŐLEG KÖZEL LEGYEN PERBÁLHOZ.

Ár nélkül

Eladó adatai

Eladó neve: Ifj Gadányi Blanka
Eladó e-mail címe:
w.iron.spirit@gmail.com
Mutasd
Cím
Magyarország
Pest
Perbál
Kisperbál Laklópark 13.
2074

Nagy térkép
Mások ezt nézték még
Kiválasztott termékek:
    Kinyit