Otto Sport Lovardatalaj

1134 Budapest, Váci út 50. I. em. 9.
+36 (20) 924-9489
+36 (1) 789-5397

Forgalmazott márkák

otto-sport
OTTO profeszionális lovaspályák

OTTO profeszionális lovaspályákÁr nélkül

Az OTTO lovardatalaj napjainkban iparági standardnak is nevezhető, hiszen a legnagyobb nemzetközi versenyek és Show programok, Európában, Amerikában és Ázsiában is OTTO talajon kerülnek megrendezésre. Az OTTO cég fennálása során a lovasok legnagyobb megelégedésére, az 5 kontinensen több mint 5500 lovaspályát épített meg!Az OTTO speciális taposóréteg különleges... RészletekOtto Sport Lovardatalaj
Bérelhető OTTO talajok

Bérelhető OTTO talajokÁr nélkül

Az OTTO Tournament Mat a legjobb megoldás rendezvények idejére ideiglenesen felállításra kerülő lovaspályák altalajának.Ideális tulajdonságokkal rendelkezik fedett pályás versenyek, kiállítások, vásárok, állatbemutatók megrendezéséhez. A gumiszőnyegre a rendezvény számára legideálisabb taposóréteget biztosítjuk, mely lehet OTTO speciális taposóréteg, forgács... RészletekOtto Sport Lovardatalaj

1750kg takarmányzab eladó2 660 Ft

Növényvédőszer- és műtrágya mentes gazdaságból származó zab eladó. A zsákok 32-35kg terményt tartalmaznak. Igény esetén, külön megállapodás szerint ki tudjuk szállítani a terméket.f RészletekOtto Sport Lovardatalaj
OTTO Sport perforált gumiszőnyeg

OTTO Sport perforált gumiszőnyegÁr nélkül

Vízmegtartó és vízelvezető képességHirtelen, nagymennyiségű csapadék alkalmával a lovas pályáról és a karámok talajáról történő vízelvezetésért a gumiszőnyegben kialakított perforáció gondoskodik. A gumiszőnyeg úgy van kialakítva, hogy a felület 50%-a vízmegtartó tálcaként biztosítja a taposóréteg megfelelő nedvességtartalmához szükséges... RészletekOtto Sport Lovardatalaj
ReiTex edzőpályák az OTTO Sport-tól

ReiTex edzőpályák az OTTO Sport-tólÁr nélkül

Kültéri edzőpályák talajának a minden évszakban jól használható ReiTex anyagú homokmentes taposóréteget ajánljuk, mely akár házilagos kivitelezésben is könnyen megépíthető.A OTTO - ReiTex technológiával azok részére is elérhetővé tesszük a 4 évszakos pályát, akik nem a nagy nemzetközi versenyekre szeretnének felkészülni egy több tízmillió forintos pályán,... RészletekOtto Sport Lovardatalaj
OTTO Sport speciális taposótéteg

OTTO Sport speciális taposótétegÁr nélkül

Az OTTO speciális taposóréteg különleges tulajdonsága, hogy egyszerre tömör, vízáteresztő, vízmegtartó és lépés biztos, nem csúszós és nem mély járófelületet biztosít. Az egyes projektek esetében egyedi igényeknek megfelelően állítjuk össze a taposóréteg összetételét. Igény esetén ingyenesen vállaljuk a helyi homok bevizsgálását és szakvélemény... RészletekOtto Sport Lovardatalaj
Vízelvezető stabilizált alépítmény az OTTO Sporttól

Vízelvezető stabilizált alépítmény az OTTO SporttólÁr nélkül

A lovaspályák vízelvezetését, és a taposóréteg alaktartását az OTTO perforált gumilemezek alatt található réteges szerkezetű zúzottkő alépítmény biztosítja. A pálya méretétől függően a kiesebb pályák esetében a vízelvezetést a zúzottkő alépítmény tükrének lejtésben való kialakításával, nagyobb pályáknál pedig dréncső rendszer lefektetésével lehet... RészletekOtto Sport Lovardatalaj
Bérelhető OTTO talajok a Pannon Expertnél

Bérelhető OTTO talajok a Pannon ExpertnélÁr nélkül

Az OTTO Tournament Mat a legjobb megoldás rendezvények idejére ideiglenesen felállításra kerülő lovaspályák altalajának.Ideális tulajdonságokkal rendelkezik fedett pályás versenyek, kiállítások, vásárok, állatbemutatók megrendezéséhez. A gumiszőnyegre a rendezvény számára legideálisabb taposóréteget biztosítjuk, mely lehet OTTO speciális taposóréteg, forgács... RészletekOtto Sport Lovardatalaj

Szeretnél mindent megtudni az OTTO lovardatalajokról?

Milyen feltételrendszernek kell megfelelnie a korszerű talajoknak, legyen szó lovaspályáról, jártatógépről vagy bokszokról? A választ megtalálod az OTTO Sport cikkeiben!

 Az olimpia lovas versenyeit is OTTO talajon rendezték

Láttad már a rio-i összefoglalót az OTTO Sport International pályáin zajlott eseményekről? Ha nem, akkor itt az alkalom, hogy megnézd róla a lélegzetálállító lovas képsorokat tartalmazó videót!

Tovább a teljes cikkhez »


Kentucky, Diósgyőr, Rio de Janeiro, Szilvásvárad - mi a közös az itteni lovas létesítményekben?

WEG Kentucky, 2010 – Diósgyőr, 2015 – OLIMPIA Rio de Janeiro, 2016 – Szilvásvárad, 2016. A kapcsolat a négy különböző városban épült lovaslétesítmény között az, hogy mindegyikben az OTTO Sport International GmbH. által fejlesztett és gyártott négyévszakos lovaspályákon versenyezhetnek a világ legjobb lovasai.

Tovább a teljes cikkhez »


 OTTO talaj a 2016-os riói olimpián

33 000 nm alapterületű lovaspálya rendszer épül Rióban: a kor technológiájának legmodernebb építészeti eszköztárát vonultatják fel a tervezők, a mérnökök és a versenyszervezők.

Tovább a teljes cikkhez »


 Új lovaspályát tavaszra

A versenynaptárhoz igazított éves felkészülés tervezése során a lovardafelújítási, pályaépítési munkálatokat érdemes időben átgondolni és elkezdeni. Az OTTO-Sport lovardatalajok hazai forgalmazója, a Pannonexpert Kft. segíthet ebben.

Tovább a teljes cikkhez » OTTO talaj a Lausanne-i díjugrató versenyen

A Longines Global Champions Tour 2014. díjugrató versenysorozat Lausanne-i fordulóján OTTO talajon versenyeztek a lovasok. A svájci helyszín volt az utolsó előtti állomása a 14 fordulós Longines Global Champions Tournak, ahol a top 30 lovas, összesen 9 millió Euro díjazásért szállt nyeregbe.

Tovább a teljes cikkhez »


 Több mint 4 500 m2 OTTO négyévszakos pálya épült 2014-ben

Idén több mint 4.500 m2 a FEI sztenderdizációs bizottsága által akkreditált OTTO-Sport négyévszakos perforált gumilemezes, és ReiTex pályával gazdagodott hazánk!  

Tovább a teljes cikkhez »


 2013. év legnagyobb pályaépítése az OTTO cégnél

Az ugró és a díjlovas világversenyek szervezői ismét az OTTO-Sport lovaspálya technológiája mellett döntöttek, amikor megbízták a céget a Herningben megrendezésre került  ECCO FEI EUROPEAN CHAMPIONSHIPS talajának megépítésével.

Tovább a teljes cikkhez »


 Látogasd meg az OTTO standot a Lovas Világkupán

Látogasd meg az OTTO standot az Arénában a 2013. évi OTP Lovas Világkupán és találkozz német szakértőkkel, tekintsd meg az akciókat, beszélgess Török Györggyel, aki szintén az OTTO talajt választotta!

Tovább a teljes cikkhez »


 „OTTO állja a próbát!”

Tesztelési módszerek a lovardatalajba beépítésre kerülő gumilemezekhez: győződj meg róla saját szemeddel! 

Tovább a teljes cikkhez »


 A Mercedes is az OTTO talajt választotta

Az új Mercedes franciaországi reklámfilmjének a forgatása, az elmúlt héten zajlott az egyik nagy budapesti filmstúdióban. A sportos modell reklámfilmjében több lovas jelenet is szerepelni fog. A hazai reklámfilm gyártás egyik legnagyobb és az egyik legprofesszionálisabb stábjával forgatott reklámfilm lovas jeleneteihez a PannonExpert Kft. szállította az OTTO lovardatalajt. 

Tovább a teljes cikkhez »


 ReiTex lovardatalaj a FreeHorseStyle központban

Török György a FreeHorseStyle alapítója, a Dunabogdányban levő kiképző központjában új négy évszakos pályát épített. Hosszú gondolkozási idő után esett a választás az OTTO cég által gyártott és a PannonExpert Kft. által forgalmazott speciális ReiTex talajra. 

Tovább a teljes cikkhez »


 Professzionális lovaspályák az Otto Sportnál

Az OTTO speciális taposóréteg különleges tulajdonsága, hogy egyszerre tömör, vízáteresztő, vízmegtartó és lépésbiztos, nem csúszós és nem mély járófelületet biztosít. 

Tovább a teljes cikkhez »


 Boksz és közlekedő burkolatok az Otto Sportnál

Az istállóba javasolt gumiszőnyeg sima talajra, akár döngölt földre is lehelyezhető. A gumiszőnyeg légcellákat tartalmaz, ezáltal jó a hőszigetelő képessége. Nem egy hideg, kemény gumialjzat. A gumiburkolat alapanyaga nagytömörségű zártcellás szerkezetű, ezáltal a hugylét nem engedi át, hanem a felületén folyik el. 

Tovább a teljes cikkhez »


 Bérelhető talajok az Otto Sportnál

Az OTTO Tournament Mat a legjobb megoldás rendezvények idejére ideiglenesen felállításra kerülő lovaspályák altalajának. Ideális tulajdonságokkal rendelkezik fedett pályás versenyek, kiállítások, vásárok, állatbemutatók megrendezéséhez. 

Tovább a teljes cikkhez »


 Fieracavalli – 2012-ben is OTTO Lovardatalajjal

A Fieracavalli lovas szakkiállításon hagyományszerűen 2012-ben is az OTTO cég kapta meg a felkérést, hogy megépítse a show program és a Rolex FEI World Cup részére a talajt.

Tovább a teljes cikkhez »


 3 új magyarországi OTTO technológiával épült lovaspálya

A 2012-es évben három lovardában összesen 7500 m2 OTTO-Lochmatte (perforált gumiszőnyeg) került beépítésre.

Tovább a teljes cikkhez »


 Az OTTO cég új találmánya

Az OTTO cég új találmánya még nagyobb rugalmasságot biztosít a lovaspályák taposórétegének!

Tovább a teljes cikkhez »


 OTTO 4 évszakos lovaspálya Kecskeméten

Egy új, professzionális versenyek megrendezésre alkalmas 5400 m2 alapterületű lovaspálya épül Kecskemét központjától 4 km-re, a Hírös Lovardában.

Tovább a teljes cikkhez »


 Az OTTO perforált gumiszőnyeg specialitásai

Vízmegtartó és vízelvezető képesség, csúszásgátlás, ütéscsillapítás, hőtágulás kiegyenlítése, elválasztó funkció, tartósság és garancia...

Tovább a teljes cikkhez »


 OTTO lovaspálya talajok

OTTO lovaspálya talajok - Klaus Balkenhol ajánlásával: úÚj fejlesztések a lovaspálya talajok világában! Az OTTO gumiszőnyegek professzionális és hosszú élettartalmú megoldást jelentenek a lovaspályák területén.

Tovább a teljes cikkhez »


 OTTO Hobby lovaspálya

Ajánlott felhasználása: Hobbi szintű magán lovaspályák, kisebb lovasiskolák lovarda talajának kialakítására. Alacsony karbantartási igényű pálya. Egyszerűen akár házilag is kivitelezhető.

Tovább a teljes cikkhez »


 Új négy évszakos OTTO pálya átadása

Dinnyeberkiben, a kis falu végén, festői környezetben fekvő magánlovardába az Alltec FEI Lovas Világjátékok hivatalos lovardatalaj szállítójától és annak magyarországi partnerétől a PannonExpert Kft-től rendelték meg a kültéri lovas pálya kivitelezését.

Tovább a teljes cikkhez »


 PannonExpert Kft. - Építészet a lovasvilágban

Hobbi - Élsport - Szakma - Hivatás: 27 év a lovas életben és 15 év az építészetben a Pannonexperttel!

Tovább a teljes cikkhez »


Elérhetőségek:

Tasnádi Gábor
Tel: +36 20 924 94 89
info@pannonexpert.hu


www.pannonexpert.hu

Új lovaspályát tavaszra!

A versenynaptárhoz igazított éves felkészülés tervezése során a lovardafelújítási, pályaépítési munkálatokat érdemes időben átgondolni és elkezdeni. Az OTTO-Sport lovardatalajok hazai forgalmazója, a Pannonexpert Kft. segíthet ebben.

A tél a tervezés, az engedélyeztetések és a fejlesztési koncepciók átgondolásának szezonja. Ha még a tavaszi versenyszezon előtt szeretnél új pályát építeni, érdemes minél előbb elkezdened az előkészítést, mivel a technológia kiválasztása és a döntéshozatal akár több hónapig is eltarthat.

Amennyiben saját forrásból történik a fejlesztés, a megrendeléstől számolva (a gyártás, szállítás és a helyszíni kivitelezés organizációjának időszükségletét kalkulálva) kb. 2 hónap telik el, mire a lovaspályát használatba lehet venni. Ha például növekedési hitelből, vagy pályázati forrásból szeretnéd az anyagi fedezetet biztosítani, úgy az eljárási és adminisztrációs idő további hónapokkal nyújthatja meg a beruházás megkezdése előtti időszakot. Jellemzően a tényleges kivitelezési munka a legrövidebb idő, ami a pálya méretének függvényében egy hónapon belül megvalósítható, amennyiben az időjárás nem szól közbe. 

Akár saját használatú, akár versenypályában gondolkozol, a PannonExpert Kft. és szakértői örömmel állnak rendelkezésedre a terület kiválasztásától a tervezésen át a pálya átadásáig. Az OTTO-Sport GmbH kipróbált és megbízható megoldást biztosít minden lovarda részére lovasiskolai lovagoltatástól a professzionális versenysportig szinte mindegyik szakágban. 

A PannonExpert Kft. pályázattámogató szolgáltatásának segítségével idén felkészülten várhatod a pályázatokat, és több anyagi forrással tervezhetsz. A PannonExpert Kft. az OTTO-Sport hivatalos magyarországi képviseleteként hazánkban már több mint 25.000 m2 lovaspálya építésénél működött közre, míg építészirodaként az elmúlt 10 évben több mint 80 épülettervezésénél, kivitelezésénél nyújtott szakértő segítséget.

A lójártatógépek talajától a hobbiszintű pályákon át a nemzetközi szintű versenypályákig a PannonExpert Kft. az OTTO-Sport GmbH legmagasabb minőségű megoldásaival, évtizedes szakértelemmel és segítőkész hozzáállással vár téged. A lovas szakmai és mérnöki tudást ötvöző, jól átgondolt tervezéssel jelentős költségmegtakarítás érhető el. Ne hagyd az utolsó pillanatra a tervezési munkát, inkább gondolkoz és tervezz együtt a PannonExpert Kft.-vel időben előre!

Szeretnéd felújítani lovaspályád? Küldd el árajánlatkérésedet az info@pannonexpert.hu címre, vagy keresd az OTTO lovardatalajok hazai képviseletét, a Pannonexpert Kft.-t az alábbi elérhetőségeken!

További információk, elérhetőségek:
Tasnádi Gábor építészmérnök
 
OTTO-Sport Hivatalos Magyarországi Képviselő,
ügyvezető igazgató PannonExpert Kft.
+36 20 924-9489

OTTO Sport lovardatalajok

Az OTTO lovardatalaj napjainkban iparági standardnak is nevezhető, hiszen a legnagyobb nemzetközi versenyek és show programok Európában, Amerikában és Ázsiában is OTTO talajon kerülnek megrendezésre. Az OTTO cég fennálása során a lovasok legnagyobb megelégedésére az 5 kontinensen már több, mint 5500 lovaspályát épített meg.

Az OTTO Sport- und Reitplatz GmbH alapítója, OTTO Werner, az 1960-as évek eleje óta épít sportpályákatAz 1980-as évek első felében kezdett a cég elsődlegesen a lovaspályák építésére specializálódni. Ahogy a szakirodalomban is szerepel, OTTO Werner egy feltaláló. Az első nagy találmánya a lovas ágazat számára az OTTO-Lochmatte (perforált gumiszőnyeg) volt, amit fedett lovardákban, karámoknál, futószáras köröknél és lovas pályáknál alkalmaznak.

Korszerű talaj lovardába, karámba és boxba?
 
Sokan azt mondják, hogy évszázadok óta megfelelt a homok a pályára, 
miért kellene ezentúl milliókat fizetni egy talajért?
 
A kemény, rugalmatlan, csúszós, darabos, poros talaj könnyen sérüléseket okozhat a lónak, és előfordulhat, hogy emiatt komolyabb állatorvosi kezelésre kerül majd sor, ami nem kis költség a lótartónak. Egy kúra, ami nem is biztos, hogy teljesen regenerálja az ízületeket, a csontozatot, 300-500 ezer forintba is kerülhet, ráadásul több hetes vagy hónapos pihenő követi, amikor kiesik a ló a munkából. Tehát egy professzionális lovarda esetében gyorsan ki lehet számolni, hogy egy 20x40 m-es fedett pályánál az 5-6 millió forintos speciális rétegrendű profi talaj jóval olcsóbb, mint az állatorvosi költség, arról nem is beszélve, ha egy többmilliós ló lába szenved maradandó sérülést.
 
Manapság a lovasok nagy része nem akkor ül lóra, amikor kedve van, és amikor minden körülmény ideális, hanem akkor, amikor a naptárjába be van írva, hogy lovaglás, vagy verseny van. A lovasok és versenyszervezők időbeosztásához kell alakítani a környezetet. Nincs idő napokat, heteket várni, mire használható lesz a pálya egy hetes eső után. Egyre kisebb helyen kell a lovakat karámozni. Sok helyen átlagosan az év felében dagonyáznak a lovak a sárban, mert nincs hely, hogy kicsit odébb menjenek, és a szilárd talajon legelésszenek.
 
Mi tehát a megoldás? Milyen feltételrendszernek kell tudni megfelelni a korszerű talajoknak?
 
 
Ütéscsillapítás
 
Fontos, hogy minél nagyobb legyen a talaj ütés- és rezgéscsillapítása, azaz ne csak a pata felülete alatt vegyen fel rezgéseket, hanem a ló lába és a talaj érintkezése kapcsán keletkező „ütés” erejét min. 1m² felületen ossza el. Ez által a paták által továbbadott erőhatást átlagosan 30%-kal csökkenti a talajszerkezet, és kíméli az inakat, ízületeket. Hagyományos talaj rétegrend esetén, a talaj az ütköző erő 97%-át visszavezeti a lábakba.
 
Lépésbiztonság
 
A speciális rétegrendű talajoknál – mint például az OTTO Lovarda Talajrendszernél – beépítenek egy egyedileg kifejlesztett gumiszőnyeget, amely nagy rugalmasságú és speciális formájú gumiprofilja révén biztosítja a talajkeverék stabilitását, ezáltal növelve a lépésbiztonságot, és csökkentve a
csúszás veszélyét.
 
Vízáteresztő képesség
 
Az OTTO rendszer extrémnek mondható tesztje volt, amikor Malagán egy versenyhétvégén 97 liter/m² eső zúdult le a pályára, és a versenypálya állapota miatt nem kellett megszakítani a versenyt. Átlagosan ez a rendszer egy égszakadás jellegű eső után 5 perc alatt elvezeti a vizet olyan mértékben, hogy biztonságosan lehet rajta akár versenyezni is, hiszen 4 különböző vastagságú és szerkezetű talajrétegből áll, mely oly módon van egymásra építve, hogy a rétegek nem keverednek össze. 
 
Nedvességmegtartó képesség
 
A talajrendszer 2-4 napra elegendő nedvességet tart magában, mely alulról felfelé tartja nedvesen a pályát. Amennyiben felülről egyáltalán nem akarják locsolni a munkapályát, akkor érdemes az OTTO szabadalom alapján kiépíteni alá öntözési rendszert, mely automatikusan szabályozza és pótolja a pálya nedvességét biztosító öntözővizet.
 
Egyedi igények és funkciók
 
Ha egy 120x60 m-es arénába kell lovarda talajt telepíteni, akár 1000 m³ is lehet a különbség egy hagyományos és az OTTO rendszerű rendezvénytalaj mennyisége között. Ezt a talajt a rendezvény előtt és után szállítani kell, elteríteni, utána tárolni valahol. Tehát fontos szempont, hogy a lehető legvékonyabb rétegrenddel megoldható legyen az előírásoknak megfelelő talaj.
 
Az OTTO rendszerénél a talajkeverék alá egy erre a célra fejlesztett gumiszőnyeget helyeznek el, ezáltal jelentősen vékonyabb talajréteg is elegendő.
 
 
Bokszok talaja
 
Az istállóba javasolt gumiszőnyeg sima talajra, akár döngölt földre is lehelyezhető. A gumiszőnyeg légcellákat tartalmaz, ezáltal jó a hőszigetelő képessége. Nem egy hideg, kemény gumialjzat.
 
Jártatógépek padlóburkolata
 
A gumitéglák felülete csúszásmentes, a csapadékvizet átengedi, bármilyen talajra lefektethető oly módon, hogy az nem fog elmozdulni,jól takarítható felülete van, ellenáll a szélsőséges időjárási hatásoknak, és használat közben a jellemző tulajdonságai nem változnak meg. Ellenáll a -40C és +80C közötti hőmérsékletingadozásnak.
 
A gumitégla további ajánlott felhasználási helyei:
 • istálló folyosó,
 • patamosó,
 • kül-  és beltéri közlekedési utak.
A nemzetközi kínálat ismeretében a német OTTO cég termékei nyújtják az egyik legszélesebb termékskálát, mely évtizedes fejlesztőmunka eredménye. A piacon kevés olyan cég van, aki 20 év garanciát is biztosít bizonyos megoldásaihoz.
 
A termékek nemzetközi elismerését jelzi, hogy szinte minden kontinensen építettek pályákat világhírű lovaslétesítményekbe, híres lovasok lovardáiba. 2009-től hazánkban is elérhetőek a termékek.
 
Az OTTO termékeket a Pannon Expert Kft. képviseli hazánkban.
 
Új fejlesztések a lovaspálya talajok világában:

Legjelentősebb OTTO Sport pályák:

 • WORLD EQUESTRIAN GAMES:
 • Alltech FEI World Equestrian Games 2010, Kentucky (USA)
 • World Equestrian Games 2006, Aachen (GER)
 • World Equestrian Games 1998, Rome (ITA)
 • OLYMPIC GAMES 1996, Atlanta (USA)
 • ASIAN GAMES 2006, Doha (Qatar)
 • FEI WORLD CUP FINALS 2011, Leipzig (GER)
 • FEI WORLD CUP FINALS 2006, Kuala Lumpur (MAS)
 • FIERACAVALLI & Rolex FEI World Cup 1999-2012, Verona (ITA)

Elérhetőségek:

Tasnádi Gábor
Tel: +36 20 924 94 89
info@pannonexpert.hu


www.pannonexpert.hu

Otto Sport Lovardatalaj

Cím:
1134 Budapest, Váci út 50. I. em. 9.
Térkép
Telefonszám:
+36 (20) 924-9489
Telefonszám:
+36 (1) 789-5397

Nyitvatartás:

Hétfő:
Kedd:
Szerda:
Csütörtök:
Péntek:
Szombat:
Vasárnap:
Otto Sport Lovardatalaj
Kiválasztott termékek:
  Kinyit