Pannon Expert

1134 Budapest, Váci út 50. I. em. 9.
+36 (20) 924-9489
+36 (1) 789-5397
Fizetési módok:
 • utalás
Szállítási módok:
 • személyes átvétel

Forgalmazott márkák

pannon-expertotto-sport

A PannonExpert Kft. lovardatechnikai cikkei

Felújítanád a lovardát? Vagy most kezdenél bele az építkezésbe? Ismerd meg a lovardák létesítéséhez kapcsolódó építészeti és sportszakmai irányelveket a PannonExpert Kft. cikkei segítségével!

 OTTO lovaspálya épült biztonsági korláttal

Magyarországon egyre többen igénylik az olyan lovastechnológiai beruházásokat, melyek kialakításában és minőségében a nemzetközi szinteknek megfelelő színvonalat nyújtják és akár helyi vagy regionális versenyek rendezésére is alkalmasak.

Tovább a teljes cikkhez »


 Felkészülés a pályázatokra

Érdemes időben felkészülni az új pályázati ciklusra, hiszen nagy összegű mezőgazdasági és a lovas iparágat érintő pályázatokat hirdetnek meg. A PannonExpert szakértői segítenek: a lovas szakmai és mérnöki tudást ötvöző, jól átgondolt tervezéssel jelentős költségmegtakarítás érhető el.

Tovább a teljes cikkhez »


 Fedeles lovarda tervezési irányelvei

A lovardában az egyik legnagyobb létesítmény a fedeles lovarda, ezért nagyon fontos, hogy a helyét a legoptimálisabban válaszd ki.

Tovább a teljes cikkhez »


 Zöldmezős beruházás előkészítése - a lovarda engedélyezési lépései

Megtudhatod, hogy egy külterületi szántóföldre megálmodott lovarda első kapavágásai előtt - amely kivitelezéséhez pályázati források is felhasználásra kerülnek - milyen engedélyeket, terveket, és tanulmányokat szükséges elkészíteni.

Tovább a teljes cikkhez »


 Lovarda helyszín kiválasztása

Először a ló szempontjából mi is az ideális? Egyik legérzékenyebb pontja a lónak a lába, tehát a területen fontos, hogy jó legyen a talaj minősége. Négy kategóriába sorolnám a természetes eredetű talajokat lovas szempontból: homokos, feketeföld, agyagos, köves. A legjobb, amikor olyan területet sikerül találni, ahol a felső réteg 50-80 cm-ig feketeföld és alatta homokos. 

Tovább a teljes cikkhez »


 Trágyatároló telepítése

Szabályszerűen kialakított és engedélyeztetett trágyatároló megvalósítása nem is olyan egyszerű feladat, mint ahogyan azt első pillanatra gondolná az ember. Évszázadokon át a trágya kezelését megoldották. Egyszerűen felhasználták a mezőgazdaságban. De mi a helyzet napjainkban?

Tovább a teljes cikkhez »


 A többfunkciós lovardák működhetnek gazdaságosan

Az utóbbi években Magyarországon is egyre több igényes lovarda épült. De mit is jelent egy lovarda szempontjából az igényesség? Magas színvonalon nyújtott komplex szolgáltatás - fogalmazhatnánk meg sablonos módon.

Tovább a teljes cikkhez »


 Lovardák funkcionális kapcsolatai és telepítési elvei

Amikor egy új lovas létesítményt szeretne valaki megvalósítani, legfontosabb az, hogy meg tudja fogalmazni mi lesz a lovarda elsődleges funkciója és hogy szakmai és gazdasági hátteret miként fogja biztosítani. Amikor ezeket már alaposan végiggondoltad, akkor érdemes a lovas létesítmények tervezésében és a lovas szakmában jártas építészt megkeresni. Ajánlott már a helyszín kiválasztásában is a tervező szakember véleményét kikérni. 

Tovább a teljes cikkhez »


 Talajok általános tulajdonságai

Jelenleg számtalan cég árul a lovas pálya talajába bekeverhető különböző adalékanyagokat és gumiszőnyegeket, melyek az első ránézésre nagyban hasonlítanak egymásra. A felületes szemlélő nem is lát nagy különbséget az egyik és a másik rendszer között. 

Tovább a teljes cikkhez »


 A lovak kertje

A természet egyensúlyához a növény- és állatvilág harmonikus együttélésére van szükség. A lovak természetes élettere a nagy kiterjedésű  végtelen legelőkön terül el. Napi élelemkereséssel, legeléssel 6-7,5 km-t tesz meg egy ló, fajtától és a természeti adottságoktól függően.

Tovább a teljes cikkhez »


Elérhetőségek:

Tasnádi Gábor
+36 20 924-9489
e-mail.: gtasnadi@pannonexpert.hu
Weboldal: www.pannonexpert.hu

Újdonságok: lovastükör és műanyag boksz- ill. lambrinfalak

Professzionális fedeles lovarda kiegészítők a PannonExpert kínálatában: már hazánkban is megvásárolhatóak az Equus Diamond System biztonsági lovastükrök és a Govaplast boksz- ill. lambrinfalak.

A PannonExpert Kft. 2009-óta  az OTTO Sport und Reitplatz GmbH hazai képviselőjeként közel 30 000 m2 OTTO lovaspályát forgalmazott Magyarországon. A jó minőségű lovardatalaj mellett a fedeles és a kültéri pályák esetében fontos kellék a tükör, melyben a lovas lóhátról láthatja a ló és a saját munkáját, valamint a biztonságos és időtálló pályalehatároló lambrin szerkezet. A német EQUUS  és a belga GOVAPLAST cégek a nemzetközi lovaséletben ismert legmagasabb minőségű termékeket gyártó és forgalmazó cégek. 

Equus Diamond System Lovastükör

A hagyományos fali tükröknél hatszor ellenállóbb, törés esetén sem szilánkosodik. Hátfala hőszigetelt, nem párásodik vagy jegesedik, teljes felületén torzításmentes.

Equus Diamond System biztonsági lovastükör a Lovas Piactéren »

A lovaspálya tükrök egyedi kialakítással és szerkezettel rendelkeznek, melyek az alábbiak:

 • Extrém ütésállóság – 6-szor tartósabb a hagyományos 6mm-es tükrökhöz képest
 • Egyedülálló szigetelés és bevonat – kevésbé párásodik, mint más tükrök a szigetelésnek és a speciális bevonatnak köszönhetően
 • Gyakorlatilag torzításmentes tükörkép – a kristály üveg és a DIAMOND System technológia ötvözésének köszönhetően optimális tükörkép
 • Élek tökéletes védelme – a hozzá tartozó fakeret tökéletes védelmet nyújt az éleknek és lehetővé teszi a feszültségmentes rögzítést
 • Kézzel mozgatható tükör takarás
 • Kültéri pályákon és fedeles lovardákban egyaránt telepíthető 

A Diamond System technológiával készült tükör a hőkezelt egypaneles és laminált biztonsági üveggel hasonlítható össze. A rázkódások és felületi behatásokkal szemben 6-szor ellenállóbb, mint a hagyományos 6 mm-es fali tükrök. De amennyiben mégis eltörne, úgy a tükörfelület és hátlap között kialakított erős kapcsolat megakadályozza a szilánkosodást és a széthullást, így biztosítva tökéletes védelmet a lovasnak és lovának egyaránt.

A tükör hátfala hőszigetelt. Az alumínium hátfalborítás megakadályozza a szennyeződések és a pára bekerülését. A párásodás és jegesedés szinte teljes mértékben elkerülhető. A hátsó függeszték kialakítása teljesen feszültségmentes. A tükör torzításmentes a teljes felületen.

Rétegezése:

 • 6 mm kristályüveg tükör
 • 4 mm rugalmas habszivacs
 • 20 mm merev szigetelő habtábla 
 • alumínium borítás

Govaplast műanyag boksz- és lambrinfalak

Újrahasznosított műanyagból készült, több színben is rendelhető, rendkívül tartós, ütésálló és rugalmas, jól szigetelő műanyagtáblák bokszokba és fedelesekbe a PannonExpert Kft.-től. 10 év garancia az egyes profilokra!

Govaplast műanyag boksz- és lambrinfalak a Lovas Piactéren »

A Govaplast boksz- és lambrinfalakról:

 • Az anyag összetétele kis- és nagy sűrűségű polietilénből és polipropilénből áll
 • 100%-ban magas minőségű újrahasznosított a csomagoló- és élelmiszeripari gyártások során visszamaradt műanyagból készül
 • A különböző műanyagokat ledarálják, összekeverik, magas hőfokon összeolvasztják, és ezután öntőformákba töltik
 • A felület csomómentes, teljes anyagában megegyező színű, struktúrájában enyhén fényes
 • Több színben elérhető: fekete, barna, zöld, szürke, bézs, sötét szürke, vörösesbarna
 • A késztermék könnyen megmunkálható: csavarozni, szögelni, fűrészelni, fúrni, marni, tűzni egyaránt lehetséges
 • Felülete sima és faerezetű kivitelben is rendelhető

Tulajdonságok:

 • karbantartásmentes
 • rendkívül tartós
 • ugyanolyan módon megmunkálható, mint a fa
 • szálkamentes
 • fagyálló (időjárásálló)
 • UV védelemmel ellátott
 • hangszigetelő
 • csúszásmentes
 • ütésálló, mégis rugalmas
 • nem bocsát/enged ki magából mérgező anyagokat a környezetbe
 • nem szív magába semmilyen folyadékot
 • a graffitiket vízzel el lehet távolítani róla
 • kopásálló
 • nem rohad
 • környezetbarát 
 • jó szigetelő
 • rovarokkal és gombákkal szemben ellenálló
 • a keletkezett felületi karcok, sérülések könnyen eltávolíthatóak
 • 6300 N/cm2 nyomásig törésálló 

Equus Diamond System lovastükrök és
Govaplast boksz- ill. lambrinfalak a Lovas Piactéren:

Az Equus Diamond System lovastükrök valamint a Govaplast boksz- és lambrinfalak kizárólagos magyarországi forgalmazója a PannonExpert Kft. 

Elérhetőségek:

Tasnádi Gábor
+36 20 924-9489
e-mail.: gtasnadi@pannonexpert.hu
Weboldal: www.pannonexpert.hu

Lovas létesítmények tervezése és építése
a PannonExpert Kft.-vel

Hobbi - Élsport - Szakma - Hivatás:
27 év a lovas életben és 15 év az építészetben a PannonExperttel!

Professzionális igényeket kiszolgáló, korszerű lovas létesítmények tervezéséhez elengedhetetlen a lovas szakma ismerete. Ahhoz, hogy ismerjük a problémákat és megfelelő megoldásokat tudjunk adni a felmerülő kérdésekre, benne kell élni a lovas szakmában. Ismerni kell a napi feladatokat, a téli és a nyári időjárási viszonyokban a lótartás és a ló kiképzés módját. Tudni kell az egyes szakágak specialitásait, amit a létesítményeknek is ki kell tudni szolgálni. Meg kell tudni hozni az egészséges kompromisszumokat az építészetben a praktikusság, a gazdaságosság és az esztétikum között.

Tasnádi Gábor építészmérnök, a PannonExpert Kft. ügyvezetője lovas sportszakmai vezetőként (válogatott versenyző és szakvezető), és építészként arra törekszik, hogy minél többen megismerhessék a lovardák létesítéséhez kapcsolódó irányelveket. Ennek érdekében az elmúlt években több mint 30 cikkben, közel 100 oldalon fogalmazta meg a Lovas Nemzet hasábjain, hogy milyennek kell lennie egy XXI. századi lovardának, a kis lovasiskolai lovardától a Lovas Világjátékokat kiszolgáló több száz hektáros nemzeti lovasközpontig.

Lovas szakterület

A PannonExpert Kft. nagy jártassággal rendelkezik lovas létesítmények tervezésében, lovaspályák építésében. Vállalják komplex gondolkodás alapján új vagy meglévő lovardák funkcionális, építészeti és kertépítészeti tervezését. Pályázatokhoz elkészítik a megvalósíthatósági tanulmányokat, tervdokumentációkat és költségkalkulációkat.

A világ egyik vezető lovardatalaj építő cégének az Otto Sport- und Reitplatz GmbH.–nak a hivatalos magyarországi képviseletét is ellátja a PannonExpert Kft. Ügyfeleinknek a számukra legkedvezőbb technológiai megoldás kiválasztásához többfajta pályaszerkezetre tudnak ajánlatot adni. Igény szerint a teljes körű tervezés és kivitelezéstől, az önerős megvalósításhoz történő anyagbeszállítás és kivitelezés felügyeleten át lehet választani a szolgáltatások közül. Az OTTO cég több mint 5500 pályát épített a világ minden kontinensén, mely garanciát jelent a legmagasabb szintű minőségre.

Egységes koncepció

Akár egy új lovardát, vagy egy meglévő reorganizációját terveznek a PannonExpertnél, fontos, hogy egységes koncepció alapján történjen a tervezés. A cég terveit szakmai tanácsadással egybekötve készíti el a legapróbb részletekre is kiterjedően. A terveket mindig egyedileg, egységes stílus alapján a helyszíni adottságokhoz igazítva készítik, az adott lovarda stílusának, arculatának megfelelően.

Tervezési területek:

 • istállók
 • fedett lovardák
 • lovaspályák
 • jártatók és körkarámok
 • trágyatárolók
 • széna és takarmánytárolók
 • gépszínek és pajták
 • lóusztatók
 • klubházak
 • vendéglő
 • borospincék
 • szálláshelyek
 • lelátók
 • játszóterek
 • kiegészítő sportpályák
 • parkosítás, kerttervezés
 • kerti pavilonok, fürdőházak
 • bio fürdőtó
 • tüzivíztárolók

Referenciák:

 • Epona Spanyol Lovasiskola: Fedett lovarda és istálló (Szár) Engedélyezési terv (2012)
 • Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium megbízásából a Ludovika Projektben a Lovas Oktatás
  (sport- és szabadidő célú lovaglás) részére szükséges létesítmények kialakításának
  feltételrendszeréről szóló tanulmány készítése
 • Bábolna Nemzeti Ménesbirtok: lovas pálya elhelyezési és környezet berendezési tanulmányterv
 • Fedett lovarda és istálló (Domony) Építészeti Kiviteli terv
 • Szolnoki Főiskola PERESI tangazdaság (Mezőtúr): működésre vonatkozó előzetes
  helyzetértékelés, reorganizációt követő működési/hasznosítási koncepció készítése
 • Honvéd Lovarda trágyakezelés szakvélemény készítése (Budapest, Hidász utca)
 • Sződliget: Tangazdaság átalakítási koncepció
 • Fedett lovarda és istálló (Somogyjád) Építési engedélyezési és kiviteli terv
 • Fedett lovarda és istálló (Domony) Építési engedélyezési terv
 • Fedett lovarda és istálló (Esztergom) Építési engedélyezési terv
 • Fedett lovarda (Abony) Építési engedélyezési terv
 • Nyugat-Magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Kar: Kihelyezett Lovas Oktató Központ
  Megvalósíthatósági Tanulmány, Építési engedélyezési terv
 • Lovas pálya és környezetének kiviteli tervezése - Dinnyeberki
 • Lovas központ bővítés és átalakítása (Szár) Elvi építési engedélyezési terv (2009)
 • Lovas központ előterv (Pátka) 
 • Vadászkastély átalakítás (Sasrét) Koncepció terv
 • Vadászház és lovas központ (Tamási) Koncepció terv
 • Istálló és lakó épület (Fót) Építési engedélyezési terv
 • Mezőgazdasági épület (Fót/1) Építési engedélyezési terv
 • Mezőgazdasági épület (Fót /2) Építési engedélyezési terv
 • Fedeles lovarda és Istálló (Nagybajcs) Koncepció terv
 • Fedeles lovarda (Sümeg) Elvi építési engedélyezési terv

Elérhetőségek:

Tasnádi Gábor
+36 20 924-9489
e-mail.: gtasnadi@pannonexpert.hu
Weboldal: www.pannonexpert.hu

Pannon Expert

Cím:
1134 Budapest, Váci út 50. I. em. 9.
Térkép
Telefonszám:
+36 (20) 924-9489
Telefonszám:
+36 (1) 789-5397

Nyitvatartás:

Hétfő:
Kedd:
Szerda:
Csütörtök:
Péntek:
Szombat:
Vasárnap:
Pannon Expert
Kiválasztott termékek:
  Kinyit