Bábolna - Pegavit - 5kg

Kiegészítő takarmány, multivitamin lovak számára.

Az A, D, E zsírban oldódó vitaminok a kalcium anyagcsere (csont és izomnövekedés) szabályozása mellett az immunválaszt és az immunaktivitást segítik, valamint az egészséges hámszövet biztosításához szükségesek.
Vízben oldódó vitaminok közül C-vitamin szerepe az antioxidáns aktivitása, a zsírsejtek metabolizmusa, szövetek növekedése és óvása. A B-vitaminokhoz tartozó biotin köztudottan támogatja a szaruképződmények sejtjeinek kapcsolódását, így elkerülve az esetlegesen előforduló pata-problémákat.
A cink fontos szerepet játszik a kötőszővetek és a kültakaró képződésében. Hiánya csökkent növekedést és hámsérüléseket eredményez.
A réz fontos a normális porcfejlődéshez, a porc csonttá alakulásához, ínfejlődéshez, a vérerek erősségének és rugalmasságának kialakításához, a termékenységhez illetve az anémia megelőzéséhez szükséges. Hiánya esetén kialakulhat ízületi gyulladás, a hajlító inak zsugorodhatnak, kancák infertilissé válnak, idősebb kancák méh-erei sérülékenyebbek lesznek elléskor, anémia, illetve bőr pigmenthiány a szem és az ajkak körül.
A szelénre a lovaknak a normális izomfunkció és az immunrendszer fenntartásához van szükség. Részt vesz a sejtmembránokra toxikus anyagok detoxifikálásában.

Pegavit takarmány-kiegészítőt úgy alakítottuk ki, hogy zab és réti széna etetése mellett elegendő makroelemet, mikroelemet és vitamint biztosítson a ló egészségének megőrzéséhez, a hiánybetegségek kialakulásának elkerüléséhez, az izmok regenerálódásához, és a stresszhelyzetek átvészeléséhez.
Pegavit kiegészítés mellett szükséges a megfelelő szálas és abraktakarmányok etetése, illetve fontos a só pótlása nyalósó formájában.

Mások ezt nézték még
Kiválasztott termékek:
    Kinyit