Hőkamerás vizsgálat - Észak-magyarországi Lógyógyászati Kft.

Fájdalommentes, gyors vizsgálat, pontos diagnózis még azelőtt, hogy a probléma valóban probléma lenne!

A hőkamera az állati bőr hőmérsékletét illetve hőmérséklet-különbségeitteszi mérhetővé. A hőkamerás vizsgálat célja legtöbbször a megelőzés, lényege a könnyű alkalmazhatóság.

- Vizsgálható a nyereg megfelelő illeszkedése a ló hátán. A fájdalmat – később nyeregtörést – okozó rossz felfekvés még azelőtt kiszűrhető, mielőtt valódi károsodást okozott volna.

- Az izmok, szalagok, inak kezdődő gyulladásos elváltozásai – melyek később sántasághoz vezetnek – már korai stádiumban észlelhetők.

- Az érfalszűkülettel, ill. elhalással járó kórképek a hiányos vérellátás kezdeti szakaszában már kimutathatók

- A sportlovakon egyes szakágakban tiltott műtétek (pl. idegmetszés) elvégzésének következményeként megfigyelhető hőkép-változás.

- Műtét közben termográfiás ellenőrzéssel  megállapítható, hogy a műtét után a keringés helyreállhat-e az eredetihez hasonló módon.

A hőkamera az állati bőr hőmérsékletét illetve hőmérséklet-különbségeit teszi mérhetővé. A kóros hőtermelés ill. lehűlés a betegségek egyik legkorábban jelentkező tünete, így ezen módszer segítségével nagyon korai diagnózisokra nyílhat lehetőség.

Lovak esetén a vékony bőr jó hővezető képessége miatt az eljárás mélyebben fekvő szervek vizsgálatát is lehetővé teszi, ezzel kiválthatja vagy célirányosan leszűkítheti egyéb drágább, invazívabb eljárások alkalmazását, elősegíti a későbbi, egyéb képalkotó technológiák (röntgen, ultrahang, CT, MRI) célirányos alkalmazását.

A hőkamera a vizsgálat helyén azonnal valós idejű mozgó „hővideofelvételt” képes készíteni, ezen felvételből számítógépes elemzéssel a legfinomabb eltérések is láthatóvá és mérhetővé tehetők.

Elérhetőségek:
+36 30 332-7888 és +36 30 333-7888

logyogyasz@logyogyasz.hu
www.logyogyasz.hu

dr. Szeghő Zsolt, állatorvos: logyogyasz@logyogyasz.hu

Mások ezt nézték még
Kiválasztott termékek:
    Kinyit
    Hiba bejelentés