IRAP kezelés - Sportlógyógyász Kft.

  • Állapot: Új

Az ízületgyulladás új, eredményes, személyre szabott kezelése a ló saját véréből készített szérummal. 

Az IRAP kezeléssel a ló saját véréből a fehérvérsejteket segítségül hívva az érintett ízület(ek)ben zajló degeneratív folyamatok megfékezhetőek, leállíthatóak.

Az ízületgyulladás a leggyakoribb okozója a sántaságnak, teljesítményromlásnak. Ilyenkor az ízületben gyulladásos folyamatok zajlanak le. Gyakran az ízületi tok membránjának gyulladása is jelen van, ami súlyosbítja a folyamatot és az ízületi porcfelszínek sérüléseivel porckárosodáshoz vezet.

A kezdeti ízületgyulladás sokszor a tulajdonos, lovas számára nem észrevehető, de nem is minden esetben okoz kifejezett sántaságot. 

Az IRAP kezelés menete

Az állatorvos először vért vesz az adott lótól, majd ebből elkészíti a gyulladásos ellenanyagokkal koncentrált szérumot. Ez több 3-4 ml-es fecskendőben azonnal felhasználható, vagy lefagyasztva későbbi felhasználásra tárolható. A szérum csak a donor ló számára használható fel és körülbelül egy évig tárolható fagyasztott állapotban.

A szérumot az állatorvos az ízületekbe visszainjektálva stimulálja a regenerációs folyamatokat. Ez az, ami megkülönbözteti az IRAP-et minden más ízületi kezeléstől: az IRAP-nek a gyulladásgátláson és gyulladáscsökkentésen kívül szerepe van az ízületben zajló gyulladási folyamatok modifikációjában is.

Az IRAP kezelés során javulástól függően a szérum elkészülte után hetente történő ízületkezelés alkalmazható 3-5 alkalommal. Az IRAP kezelést olyan ízületekben érdemes végrehajtani, amely a sántaságvizsgálat során pozitívan reagált a helyi ízület érzéstelenítésre. Az IRAP előnyös lehet artroszkópiás műtétek utáni rehabilitációban is.

Elérhetőségek:

Sportlógyógyász Kft.
Országos működési terület, Kecskeméti székhellyel

Dr. Kis János Krisztián
+36 30 90-81-904
janoskisvet@gmail.com    
www.sportlogyogyasz.hu

Mások ezt nézték még
Kiválasztott termékek:
    Kinyit
    Hiba bejelentés