Ortopédia - Észak-magyarországi Lógyógyászati Kft.

Sántaságdiagnosztika és ortopédia az Észak-magyarországi Lógyógyászati Kft.-vel, hogy lovadnak újra öröm legyen a mozgás.

Az Észak-magyarországi Lógyógyászati Kft. fő profilja, s talán a legnagyobb gyakorisággal előforduló esetei a lovak mozgásszervi megbetegedései, vagyis a különböző eredetű sántaságok.

A sántaság olyan tünete a szervezetben bekövetkező elváltozásoknak, amely állás vagy mozgás közben egyértelműen látható változást eredményez a szabályosnak tekintett álláshoz vagy mozgáshoz képest. Okozhatja trauma, szerzett vagy veleszületett rendellenességek, fertőzés, metabolikus zavar, keringési vagy idegrendszeri elváltozások, valamint ezek együttesen.

A sántaság megfelelő diagnosztizálása az első lépés az eredményes kezeléshez. A diagnózis felállításához különböző jármódokban való megtekintés, tapintás, hajlítási és nyújtási próbák, diagnosztikai érzéstelenítés, valamint kiegészítő műszeres vizsgálatok (röntgen, ultrahang, thermográfia) is szükségesek lehetnek.

Az Észak-magyarországi Lógyógyászati Kft.-nél 2010-ben kerül beüzemelésre a Quintic számítógépes sántaságvizsgáló rendszer, mely a hagyományos szubjektív, megtekintésre alapozó vizsgálati mód helyett objektív vizsgálati lehetőséget biztosít.

A gyors mozgás nagysebességű kamera segítségével lassítható az emberi szem által is feldolgozható információvá. Ezen képek számítógépes elemzése pontos méréseket tesz lehetővé, ezáltal a mozgás fázisai objektíven összehasonlíthatóvá válnak.

Elérhetőségek:
+36 30 332-7888 és +36 30 333-7888

logyogyasz@logyogyasz.hu
www.logyogyasz.hu

dr. Szeghő Zsolt, állatorvos: logyogyasz@logyogyasz.hu

Mások ezt nézték még
Kiválasztott termékek:
    Kinyit
    Hiba bejelentés