Őssejt kezelés - Sportlógyógyász Kft.

  • Állapot: Új

Ín- és szalagsérülések gyógyulásában segítenek a ló testéből nyert őssejtek.  

A sportlovak nagyon könnyen lesérülhetnek, elég egy rossz mozdulat és akár egész pályafutásukat fenyegető ín- és szalagsérüléseketszenvedhetnek. A gyenge  vérellátás miatt ezen sérülések regenerációja rendkívül nehéz és hosszadalmas, sokszor csak hegszövettel képesek gyógyulni. A hegszövet kevésbé rugalmas, mint a környező egészséges ín vagy szalag, ezért az újabb sérülésnek még nagyobb az esélye.

Az őssejtkezelés egyik célja, hogy a sérült ín vagy szalag struktúráját megpróbáljuk az eredetihez hasonló módon felépíteni

Az őssejtek kétféle módon segíthetik a gyógyulást:
- direkt módon azzal, hogy szövetspecifikus sejtekké alakulnak a sérülés helyén,
- vagy indirekt módon, fehérjéket szintetizálva, hogy csökkentsék a gyulladást és megakadályozzák a további sejtpusztulást. Továbbá részt vesznek a szövetépítésben és a gyógyulás koordinálásában.

A legújabb kutatások szerint az őssejtek segítik a szövetszétesés megállítását, így az ín további károsodását gátolják, és az általuk termelt növekedési faktorok többek között a megnövekedett vérellátást is segítik. 

Az őssejtek előállítása (“tenyésztése”) zsírszövetből vagy csontvelőből történik.

A legújabb kutatások azt bizonyítják, hogy az őssejtkezelésen átesett lovaknak jó esélyük van sportkarrierjük ugyanazon szinten való folytatására, mint sérülésük előtt.

Az őssejtkezelés nem feltétlenül gyorsítja a felépülést, de segíti visszaállítani az inak, szalagok eredeti struktúráját és funkcionalitását a kezelést követően.

Elérhetőségek:

Sportlógyógyász Kft.
Országos működési terület, Kecskeméti székhellyel

Dr. Kis János Krisztián
+36 30 90-81-904
janoskisvet@gmail.com    
www.sportlogyogyasz.hu

Mások ezt nézték még
Kiválasztott termékek:
    Kinyit
    Hiba bejelentés