Oldalvédő

  • Márka:
  • Állapot: Új

Angolul body guard, németül Schutzgurt, magyarul eddig neve sem volt, de talán az oldalvédő a legtalálóbb kifejezés rá.
Vannak, akik még sosem látták,
vannak, akik már láttak ilyet, de nem tudták mire való
és vannak, akik tudják mire való, de eddig nem tudták hol lehet megvenni. Számukra jó hír, hogy már kapható a Clean Horse Bazárban az oldalvédő!

És hogy mi is ez pontosan?
Egy széles heveder, ami védi a ló oldalát. Elsőre mindenki arra gondol, hogy a sarkantyúval durván bánó lovasoknak lehet rá csak szüksége, de ez természetesen nem igaz. Rengeteg érzékeny bőrű ló van, akiknek főleg ősszel és tavasszal, a szőrváltás időszakában kikopik a szőre ott, ahol a lovas lába hozzáér. Nyírott lovaknál és nyíratlanoknál egyaránt előfordulhat ez a szőrkopás, ami aztán a legfinomabb és odafigyelő lovaglás mellett is kisebesedhet és örök nyoma maradhat a ló bőrén, ami utána könnyen zavarhatja őt, sok probléma forrása lehet. Ugyanúgy szüksége lehet rá aktívan versenyző ugró, vagy díjlovaknak, mint a hobbilovaknak.

Rendszeres használatával megelőzhető  a vádli, sarkantyú okozta sérülések, hiszen ’’védőréteget” képez a ló oldalán.
Tehát érzékeny bőrű lovaknak megelőzésre ajánljuk az oldalvédőt.
Ezen kívül hasznos lehet még a már kialakult kopások, dörzsölések védelmére, mert használata mellett nem nő azok felülete. De az esetleges már kialakult sérülések gyógyulása előtt is rendszeresen lovagolható vele a ló, így nem kell a teljes gyógyulásig mellőzni a lovaglást.
A gyártó egy szakértői csapattal tesztelte hosszú időn át és garantálja, hogy semmilyen kopás, sérülés, szakadás nem történt az oldalvédő anyagán a tesztek alatt rendeltetésszerű használat esetén. Viszont az oldalvédőt használó lovasoknak javasolja, hogy a hegyes, éles sarkantyúkat cseréljék le lekerekített végűekre, nehogy kívülről kárt tegyenek az anyagban.
Mivel nagyon vékony anyagról van szó, a ló oldalának érzékenységét csak minimálisan befolyásolja.

Méret:
cob
full

Mások ezt nézték még
Kiválasztott termékek:
    Kinyit
    Hiba bejelentés