Clean Horse: Lónyírás

Hogy miért nyírunk?

A ló nyírásának természetesen nem csak esztétikai, hanem elsősorban funkcionális szerepe van. A tevékenység során a lovak testéről vagy a testük nagy részéről egy elektromos szerkezet (a lónyírógép) segítségével lenyírjuk a szőrt egységesen 3 mm hosszúságúra. Erre azért van szükség, mert a lovaglás során a ló megizzad, ez az izzadság pedig a sűrű téli bundáról nem tudna elpárologni, csak egy nagy nedves réteget képezne a ló testén, ami a téli időszakban a hideg miatt szinte biztos megfázást, esetleg tartós betegséget okoz, amit csak hosszú és nagyon költséges állatorvosi kezeléssel lehet gyógyítani.

Ezzel szemben a megnyírt ló rövid szőréről az izzadság nagyon hamar el tud párologni, amit elősegít az is, hogy a legtöbb lovat a munka után egy rövid időre ún. lószolárium alá is állítanak, ahol több tucat UV lámpa fénye gyorsítja a száradást.

Általános módszer, hogy a munka utáni első órában egy vékonyabb, polár anyagból készült takaró kerül a lovakra, ami megkönnyíti  száradást és véd az  esetleges visszaizzadás ellen, ezt később kicserélnek a ló vastag téli takarójára.

Árak:

- Csak test nyírás – 5 000 Ft
- Lábakkal – 8 000 Ft
- Teljes ló (test, lábak és fej) – 9 000 Ft

Elérhetőségek:
www.cleanhorse.hu
06 30 535 1462
cleanhorse@hotmail.com

Mások ezt nézték még
Kiválasztott termékek:
    Kinyit
    Hiba bejelentés