Termék mentése Üzenet
Jelentem

Hibás hirdetés jelentése


×

Üzenet küldéséhez be kell jelentkezned

49 megtekintés

Szívügyünk a ló

A lovak tartásával és egészségügyével foglalkozó könyveknek se szeri, se száma a hazai könyvpiacon. Ez a könyv azonban a korábban kiadottaktól eltérően, teljesen egyedi módon dolgozza fel ezeket a témaköröket. A könyv egészségüggyel foglalkozó fejezetei Dr. Mátray Árpádnak a hallgatók által a Kossuth rádió Hajnal-táj című műsorában, 2007 és 2017 között eltelt tíz év során feltett kérdésekre adott válaszain alapulnak. Ezért ezek a lóegészségügy esetenként különleges és különösen sokféle területét érintik. Foglalkoznak mind a hagyományos, mind pedig az alternatív gyógyászat, ezen belül is a homeopátia területén alkalmazható módszerekkel, sőt ájurvédikus gyógytechnikákkal is. A lótartás és lovas élet témakörével foglalkozó fejezeteket Vér Imre, számos lovaskönyv korábbi szerzője írta. A szerző ma is aktív lovas (immáron fél évszázada!), nagy gyakorlattal rendelkező oktató, túraszervező és túravezető. Írását a gyakorlatból vett példák, esetek is tarkítják, melyek gyakran meghökkentőek, néha esetleg viccesek is lehetnek, de mindig tanulságosak.  A könyv lovasok, lovagolni vágyók és lótartók számára egyaránt ajánlott, de a szakmailag képzettebbek is találhatnak benne érdekes tudnivalókat.

A Szerzőkről:

Dr. Mátray Árpád

1969-ben végzett az Állatorvostudományi Egyetemen. Az elmúlt több mint öt évtizedben több mezőgazdasági nagyüzemben dolgozott. Hat éven keresztül volt a bábolnai arab ménes állatorvosa. Az utóbbi 30 évben több alternatív gyógyászati módszert (akupunktúra, homeopátia, fény- és magnetoterápia stb.) is elsajátított, majd ezeket alkalmazva hatékonyan gyógyította a lovak bajait. Gyakorlati eredményeit és oktatói munkáját számos szakmai és állami kitüntetéssel ismerték el. 2007 és 2017 között a Kossuth rádió Hajnal-táj című műsorának állandó szakértője volt, ahol reggelente a hallgatók által feltett kérdésekre válaszolt.

Vér Imre

Nyugállományú honvéd alezredes, 1943-ban született Orosházán. 16 éves korától lovagol. 1979 óta van saját lóállománya, üzemeltet istállót. Kizárólag terepen lovagol. Nyaranta 200 km-es lovas túrákra vitte tanítványait a Börzsönybe, a Cserhátra, a Gödöllői dombságra. Keresztüllovagolta Magyarországot. Arab lovakat tenyésztett. Hét lovas témájú könyv szerzője. Éveken át képezett lovastúra-vezetőket, tanít a Testnevelési Egyetem másoddiplomás Lovaskultúra- oktató szakán. Szakterülete a speciális lovas balesetvédelem, lovasturizmus, tájékozódási tereplovaglás. Nyolcvan évesen is napi rendszerességgel viszi tanítványait terepre, és egyben lovas polgárőrszolgálatot is teljesít. A lovai hátán megtett kilométereket összeadva az Egyenlítő mentén négyszer megkerülhette volna a Földet. 

https://springmedkonyvaruhaz.hu/szivugyunk-a-lo

4 800 Ft

Eladó adatai

Eladó neve: Végh Rita
Eladó e-mail címe:
veghrita@springmed.hu
Mutasd
Mások ezt nézték még
Kiválasztott termékek:
    Kinyit
    Hiba bejelentés