Idős lovaknak gyógynövények (OLDI) 1kg

A FitoCavallo OLDI gyógynövénykeverék az idős lovak és kutyák általános életfolyamatait támogató, megfelelő kondíciójuk megtartását segítő állatgyógyászati gyógyhatású termék.


A megbecsült idős lovak gazdáiban felmerül a jogos igény, hogy olyan kiegészítést adjanak lovuknak, amivel az időskori panaszok megelőzhetők, a már megjelent kisebb tünetek enyhíthetők. A porcvédők mellett leggyakrabban a gyógynövényekre esik a választás.

A szurokfű növényi antibiotikum, emésztést serkentő, gátolja a kisebb gyulladásokat, valamint a légutakat enyhén fertőtlenítő hatású. A galagonya szíverősítő, a fűz pedig fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő.


ÖSSZETEVŐK: borsmentalevél, cickafarkfű virágos hajtás, fokhagymagumó, fűzfakéreg, galagonya virágos hajtás, máriatövis termés, szurokfű virágos hajtás.

Az OLDI állatgyógyászati gyógyhatású termék így támogatja a lovak egészségét:

 • segíti a szív munkáját
 • javítja a szív oxigénellátottságát, ezzel növeli a vér oxigénszintjét
 • támogatja a szív és a szívtől távol eső területek keringését
 • segíti az idős állat emésztését, kismértékben javítja az étvágyat
 • az ízületek, izmok enyhe gyulladásos elváltozásainak kiegészítő kezelésére alkalmazható
 • a légutakra kedvező hatást fejt ki, enyhe légúti fertőzések kiegészítő kezelésében alkalmazható
 • a vesék és a máj állapotát, munkáját kedvezően befolyásolja 

Célszerű kombinálni az állatorvos által javasolt ízületvédő anyagokkal (pl. glükozamin, kondroitin-szulfát, MSM), illetve még látványosabb hatás érhető el idős állatoknak való (senior) táp etetése mellett. Idősnek tekinthető kutyák: kistestű fajták 10 éves, a nagytestűek 7 éves kortól. Lovakban az öregedés fajtától függően kb. 14-16 éves kortól kezdődik.


ADAGOLÁS ÉS AZ ALKALMAZÁS MÓDJA: szájon át alkalmazandó. Abrakhoz/korpához, vagy eleséghez keverve kaphatja az állat, a napi adagot lehetőleg két részletre elosztva. Több termék egyidejű etetésekor fontos, hogy az állat minden termékből megkapja az előírt napi adagot. Használat előtt a tasak/doboz tartalmát javasolt felrázni!

Adagolás (naponta): 2 x 15g lovaknak. 2 x 10g póniknak és 2 év alatti csikóknak. 2 x 1g 10 ttkg alatti, 2 x 1,5g 10-30 ttkg közötti, 2 x 2,5g 30 ttkg feletti kutyáknak. A csomag jelöléssel ellátott adagolópoharat tartalmaz.

Javasolt etetési időtartam: idős korban folyamatos etetés javasolt.


ELLENJAVALLATOK: nem alkalmazható szalicilát-érzékenység és az összetevőkkel szembeni ismert túlérzékenység esetén.

FIGYELMEZTETÉSEK: kizárólag előírás szerint, állategészségügyi célra alkalmazandó. A termék alkalmazása nem helyettesíti a megfelelő állatorvosi kezelést. Javasolt az állatorvost tájékoztatni, hogy gyógynövényeket is fogyaszt az állat. Macskáknak nem adható. Vemhesség ideje alatt alkalmazása kerülendő, vagy csak fokozott állatorvosi kontroll mellett javasolt. Kúraszerű etetése az egészség megőrzése érdekében és az állatorvosi kezelés kiegészítésére javasolt.


Lovas tanácsadás

Tanácsadónk, Deminger Kornélia magasan képzett, tapasztalt ló-terapeuta, a FitoCavallo® tanácsadója. 

Tel: +36203608973 (HU, DE) - hétköznap 15:00-18:00 között, SMS-re visszahív.

E-mail: fitocavallo@gmail.com

Mások ezt nézték még
Kiválasztott termékek:
  Kinyit
  Hiba bejelentés