Immunerősitő gyógynövények lovaknak (IMMUN) 1kg

A FitoCavallo IMMUN gyógynövénykeverék az immunrendszer működését serkentő, az állat betegségekkel szembeni ellenálló képességét fokozó, immunválaszt erősítő állatgyógyászati gyógyhatású termék kutyáknak és lovaknak.


Az immunrendszer erősítése többféle célból történhet. Egyrészt a vélt fertőzéses időszakok előtt megelőzésképpen, másrészt a már legyengült védekezőképesség helyreállítása céljából. Utóbbi a gyakran visszatérő/elhúzódó kórokozók vagy paraziták általi fertőzéseknél, vagy daganatos betegek terápiájában indokolt. Különös kockázatnak kitett állatok (pl. sokat utazik, versenyzik, kiállításokra vagy közösségbe viszik, idős, krónikus beteg) esetében az egészségmegőrzés és a betegségmegelőzés részei a rendszeres időközönként (pl. negyedévente) tartott immunerősítő kúrák.

Klasszikus immunstimuláns, immunválaszt fokozó növényi drog a bíbor kasvirág, de jótékony hatású még a mikro-tápanyagokban gazdag cékla és az antioxidáns tartalmú csipkebogyó. Az ánizs, az édeskömény és a rozmaring az emésztés és a bélflóra támogatásával, valamint fertőtlenítő hatásuknál fogva járulnak hozzá a kedvező hatáshoz.


ÖSSZETEVŐK: gyermekláncfűgyökér és -levél, kasvirággyökér, kasvirág virágos hajtás, ánizstermés, fokhagymagumó, édesköménytermés, csipkerózsa áltermés, céklagyökér, rozmaringlevél. 

A FitoCavallo IMMUN állatgyógyászati gyógyhatású termék kiegészítő kezelésként az alábbi esetekben javasolt:

  • vírusos, bakteriális és gombás fertőzések (pl.: bőr, szem, emésztőrendszer, húgyutak, légutak, ízület, nyirokrendszer, vér)
  • lassan gyógyuló, elfertőződött sebek
  • műtétek, kórházi tartózkodások előtt és után
  • várható járványos időszak előtt
  • külső-belső paraziták okozta legyengült ellenállóképesség fennállásakor
  • daganatos betegségek

ADAGOLÁS ÉS AZ ALKALMAZÁS MÓDJAszájon át alkalmazandó. Abrakhoz/korpához, vagy eleséghez keverve kaphatja az állat, a napi adagot lehetőleg két részletre elosztva. Több termék egyidejű etetésekor fontos, hogy az állat minden termékből megkapja az előírt napi adagot. Használat előtt a tasak tartalmát javasolt felrázni!

Adagolás (naponta): 2 x 15g lovaknak. 2 x 10g póniknak és 2 év alatti csikóknak. 2 x 1g 10 ttkg alatti, 2 x 1,5g 10-30 ttkg közötti, 2 x 2,5g 30 ttkg feletti kutyáknak. A csomag jelöléssel ellátott adagolópoharat tartalmaz.

Javasolt etetési időtartam: 1 hónap, utána legalább 1 hónap szünet tartandó.


ELLENJAVALLATOK: autoimmun betegségek, aktív allergia és láz esetén nem alkalmazható. Az állatorvos által beadott vakcinákat és féreghajtókat nem helyettesíti. Műtéteket követően csak akkor etethető, ha az állatorvos immunerősítést javasol. Nem alkalmazható az összetevőkkel szembeni ismert túlérzékenység esetén.

FIGYELMEZTETÉSEK: kizárólag előírás szerint, állategészségügyi célra alkalmazandó. A termék alkalmazása nem helyettesíti a megfelelő állatorvosi kezelést. Javasolt az állatorvost tájékoztatni, hogy gyógynövényeket is fogyaszt az állat. Macskáknak nem adható. Vemhesség ideje alatt alkalmazása kerülendő, vagy csak fokozott állatorvosi kontroll mellett javasolt. Kúraszerű etetése az állatorvosi kezelés kiegészítésére javasolt.


Lovas tanácsadás

Tanácsadónk, Deminger Kornélia magasan képzett, tapasztalt ló-terapeuta, a FitoCavallo® tanácsadója. 

Tel: +36203608973 (HU, DE) - hétköznap 15:00-18:00 között, SMS-re visszahív.

E-mail: fitocavallo@gmail.com

Mások ezt nézték még
Kiválasztott termékek:
    Kinyit
    Hiba bejelentés