Kólika-megelőző gyógynövények lovaknak (NOSPAS) 1kg

A FitoCavallo NOSPAS gyógynövénykeverék étvágyserkentő, emésztést segítő, kólikás hajlamot csökkentő, a bélflórára kedvező hatást gyakorló állatgyógyászati gyógyhatású termék kutyáknak és lovaknak.


A keleti tanok szerint minden betegség az emésztőrendszer funkciójának zavarából fakad. Ez így nem 100%-ig helytálló megállapítás, azonban tény, hogy számos kórkép azért alakul ki, mert túl sok károsító anyag jut be a szervezetbe, vagy az emésztési funkciók zavara miatt (pl. lecsökkent emésztőnedv-termelés, gyenge tápanyagfelszívódás) egyes tápanyagok krónikus hiánya alakul ki.

Ezt tetézi, hogy számos vegyület és a stressz egyaránt felborítja a bélflóra egyensúlyát, ami aztán további problémákba gyűrűzik. A bélflóra egyensúlyának megőrzése és az emésztés javítása érdekében több támadásponton célszerű hatni: hasznos az emésztőnedvek (pl. lúgosító nyál, savas gyomornedv) elválasztását fokozó fehér üröm, az epeelválasztást fokozó borsmenta, valamint az ízfokozó és szélhajtó hatású édeskömény etetése.


ÖSSZETEVŐK: kamillavirágzat, kamilla virágos hajtás, borsmentalevél, fehérüröm virágos hajtás, gyermekláncfű gyökér és levél, ánizstermés, édesköménytermés.

A NOSPAS állatgyógyászati gyógyhatású termék így támogatja a lovak egészségét:

 • visszaállítja az állat normális étvágyát
 • serkenti az emésztőnedvek (nyál, epe, hasnyál, gyomornedv) elválasztását
 • a bélflórára való jótékony hatása révén hozzájárul az immunrendszer egészséges állapotához
 • az immunrendszer közvetett támogatása révén az allergiás betegségek kiegészítő kezelésére is alkalmazható
 • általános roboráló szerként támogatja a legyengült szervezetet
 • a fokozódó emésztőnedv-elválasztás révén a tápanyagok felszívódását javítja
 • az emésztési folyamatok támogatása révén hozzájárul a folyadékháztartás egyensúlyához
 • a gyomor és a belek simaizmainak görcsével járó elváltozások kiegészítő kezelésében alkalmazható
 • kólikás műtéten vagy kólikás rohamon átesett állatok utókezelésének kiegészítő kezelésében alkalmazható
 • hozzájárul a bélsár normális állagának kialakulásához enyhe bélsárpangás és enyhe, nem fertőző eredetű hasmenés esetén
 • kutyák gyomorrontásakor az emésztőnedvek termelődésének fokozásával gyomorerősítő hatást fejt ki

A kondícióromlás (testsúlycsökkenés, fogyás) nem betegség, hanem tünet. Okozhatja például fertőző betegség, fájdalom, rossz fogazat, szájüregi sérülés, gyomorfekély, bélgyulladás, felszívódási zavar vagy idős kori lecsökkent emésztőnedv-termelés. Ennek megfelelően szükséges kezelni az állatot.


ADAGOLÁS ÉS AZ ALKALMAZÁS MÓDJA: szájon át alkalmazandó. Abrakhoz/korpához, vagy eleséghez keverve kaphatja az állat, a napi adagot lehetőleg két részletre elosztva. Több termék egyidejű etetésekor fontos, hogy az állat minden termékből megkapja az előírt napi adagot. Használat előtt a tasak/doboz tartalmát javasolt felrázni!

Adagolás (naponta): 2 x 15g lovaknak. 2 x 10g póniknak és 2 év alatti csikóknak. 2 x 1g 10 ttkg alatti, 2 x 1,5g 10-30 ttkg közötti, 2 x 2,5g 30 ttkg feletti kutyáknak.
A csomag jelöléssel ellátott adagolópoharat tartalmaz.

Javasolt etetési időtartam: egészséget megőrző céllal: minimum 1 hónap, de igény szerint folyamatosan is etethető. Egyéb esetben: az állatorvos javaslatai szerint. Ha másképp nem rendeli, minimum 2 hónap.


ELLENJAVALLATOK: nem alkalmazható az epeutak elzáródása, akut májgyulladás és aktív gyomorfekély esetén, valamint az összetevőkkel szembeni ismert túlérzékenység esetén.

FIGYELMEZTETÉSEK: kizárólag előírás szerint, állategészségügyi célra alkalmazandó. A termék alkalmazása nem helyettesíti a megfelelő állatorvosi kezelést. Javasolt az állatorvost tájékoztatni, hogy gyógynövényeket is fogyaszt az állat. Macskáknak nem adható. Vemhesség ideje alatt alkalmazása kerülendő, vagy csak fokozott állatorvosi kontroll mellett javasolt. Kúraszerű etetése az egészség megőrzése érdekében és az állatorvosi kezelés kiegészítésére javasolt.


Lovas tanácsadás

Tanácsadónk, Deminger Kornélia magasan képzett, tapasztalt ló-terapeuta, a FitoCavallo® tanácsadója. 

Tel: +36203608973 (HU, DE) - hétköznap 15:00-18:00 között, SMS-re visszahív.

E-mail: fitocavallo@gmail.com

Mások ezt nézték még
Kiválasztott termékek:
  Kinyit
  Hiba bejelentés