Pataerősítő gyógynövények lovaknak (BLOF) 1,2 kg

A FitoCavallo BLOF gyógynövénykeverék az egészséges és ellenálló bőr, szőrzet, hosszú szőrök, kutya talpbőr, karmok és paták megőrzését, felépülését és növekedését elősegítő, valamint az allergiás vagy gombás bőrbetegségek és a nehezen gyógyuló sebek regenerációját támogató állatgyógyászati gyógyhatású termék kutyáknak és lovaknak. Doppingmentes.


A szőr legyen csillogó, fényes, sima és fajtának megfelelően tömött, betegségtől, korpától, zsírtól, szerzett pigmentfoltoktól mentes. A ló alapszíne sokat változik a takarmány minőségétől függően, de a szezonális szőrváltás és a karámharcok nyoma is nyomot hagy rajta. Kevesen tudják, hogy a belső anyagcserefolyamatok, a máj és a vesék állapota megmutatkozik a szőr és a hosszú szőrök színében, minőségében. A belsőre hatva a gyógynövényekkel, megváltozik a ló színe!

A paták repedezése, töredezettsége belső anyagcserezavarra utal. Fontos feladat ilyenkor a külső ápoláson túl a zsírok emésztésének megtámogatása, a tápanyag-felszívódás javítása, valamint a méregtelenítő, májvédő és anyagcserére kedvezően ható, úgynevezett "vértisztító", salaktalanító gyógynövények etetése, mint amilyen a citromfű, a cickafark vagy a csalán.

A fogkőképződés a szájüreg higiéniai egyensúlyának felborulását jelzi, mely gyógynövényekkel és helyes étrenddel helyreállítható. A szájüreg higiéniájának igen jó szolgálatot tesznek az abrakhoz kevert, az emésztésre, nyálelválasztásra és az anyagcserére kedvező hatást gyakorló gyógynövények.


ÖSSZETEVŐK: csalánlevél, borsmentalevél, zöld búzafű fiatal hajtás, citromfű virágos hajtás, fehérüröm virágos hajtás, rozmaringlevél, cickafark virágos hajtás, édesköménytermés, máriatövis termés, lentermés. Gondosan válogatott összetevőkkel, Marton Zsófia receptúrája alapján készült.

A BLOF állatgyógyászati gyógyhatású termék így támogatja a lovak egészségét:

 • segíti a bőr, a szőrzet és a szaruképletek anyagcseréjét
 • a szőrzet egészséges növekedését, szép megjelenését idézi elő
 • a szőrváltást megkönnyít, a váltott bunda/szőrzet jobb minőségű lesz
 • benti kutyáknál mérsékli a folyamatos szőrhullást
 • a hosszú szőrök minőségét javítja
 • a szem-és szájkörnyéki szőr elszíneződését csökkenti
 • a zsíros és száraz bőr állapotát egyaránt javítja
 • a száraz, berepedezett karmok/pata és kutyatalp állapotát javítja
 • az allergiás vagy gombás bőr és a nehezen gyógyuló sebek regenerációját támogatja
 • a lassan növekedő karom/pata felépülését gyorsítja
 • fénytelen, matt, sprőd, elszíneződött vagy kifakult szőrzet állapotát javítja
 • a bűzmirigy nehéz ürülését mérsékli kutyáknál
 • csökkenti a kültakaró és a kiválasztási termékek (bélsár, vizelet) kellemetlen szagát
 • csökkenti a fogkőképződési hajlamot

A BLOF kúraszerű etetésével a bőr, mint barrier megerősíthető, így ellenállóbbá válik az időjárással és a külső aIlergénekkel szemben. A szőr fényesebb, selymesebb, csillogóbb lesz hatására, elősegíti a töredezett karmok és paták regenerációját: ehhez azonban legalább 6 hónapos kúra javasolt. Allergiás vagy gombás bőrbetegségek, nehezen gyógyuló sebek gyógyulását is támogatja.


ADAGOLÁS ÉS AZ ALKALMAZÁS MÓDJA: szájon át alkalmazandó. Abrakhoz/korpához, vagy eleséghez keverve kaphatja az állat, a napi adagot lehetőleg két részletre elosztva. Több termék egyidejű etetésekor fontos, hogy az állat minden termékből megkapja az előírt napi adagot. Használat előtt a tasak/doboz tartalmát javasolt felrázni!

Adagolás (naponta): 2 x 20g lovaknak. 2 x 15g póniknak és 2 év alatti csikóknak. 2 x 1g 10 ttkg alatti, 2 x 1,5g 10-30 ttkg közötti, 2 x 2,5g 30 ttkg feletti kutyáknak.
A csomag jelöléssel ellátott adagolópoharat tartalmaz.

Javasolt etetési időtartam: egészséget megőrző céllal: minimum 3-6 hónap. Egyéb esetben: az állatorvos javaslatai szerint. Ha másképp nem rendeli, minimum 3 hónap. Nincs időkorlát.


ELLENJAVALLATOK: nem alkalmazható az összetevőkkel szembeni ismert túlérzékenység esetén.

FIGYELMEZTETÉSEK: kizárólag előírás szerint, állategészségügyi célra alkalmazandó. A termék alkalmazása nem helyettesíti a megfelelő állatorvosi kezelést. Javasolt az állatorvost tájékoztatni, hogy gyógynövényeket is fogyaszt az állat. Macskáknak nem adható. Vemhesség ideje alatt alkalmazása kerülendő, vagy csak fokozott állatorvosi kontroll mellett javasolt. Kúraszerű etetése az egészség megőrzésére, valamint az állatorvosi kezelés kiegészítésére javasolt.

Lovas tanácsadás

Tanácsadónk, Deminger Kornélia magasan képzett, tapasztalt ló-terapeuta, a FitoCavallo® tanácsadója. 

Tel: +36203608973 (HU, DE) - hétköznap 15:00-18:00 között, SMS-re visszahív.

E-mail: fitocavallo@gmail.com

Mások ezt nézték még
Kiválasztott termékek:
  Kinyit
  Hiba bejelentés