Száraz kehességre (hidegben) gyógynövények lovaknak (ASIMA) 1,2 kg

A FitoCavallo ASIMA gyógynövénykeverék a nehezített légzés, előrehaladott tüdőtágulat, asztma kiegészítő kezelésére szolgáló, légzéskönnyítő, gyenge nyálkaoldó-köptető, száraz köhögést csillapító állatgyógyászati gyógyhatású termék kutyáknak és lovaknak. HIDEG időszakban ajánlott.


A kehesség (RAO, lóasztma) bizonyos lovaknál egy megfázást követően alakul ki vagy válik drasztikussá. Gyakran idősebb korra alakul ki, főleg olyan lovakban, melyek sokat dolgoztak életükben (pl. iskolalovak, sportlovak). Miközben a ló kondíciója évről-évre fokozatosan romlik, a légzése is lassú hanyatlást mutat.

Eleinte annyi vehető észre, hogy terhelésre nehezen áll vissza a légzése (sokáig szuszog), majd idővel nyugalmi állapotban is emelkedett marad a légzésszám. Később a terhelésre romló légzés és köhögés mögött megjelenik a szívgyengeség. A nehezített légzés ellen a légzőrendszert támogató és az enyhe nyálkaoldó-köptető hatású gyógynövények mindennapi etetése sokat segít. A nyálkahártya-szárazság csökkentése részben a bevonó hatású, részben a folyadékháztartást segítő gyógynövényekkel lehetséges. Télen fokozott hangsúly van a ló belső melegítésén: anyagcserefokozó és vérkeringést serkentő növényi hatóanyagok segítségével.

A népiesen száraz kehességnek nevezett, ma a lóasztma RAO típusaként is említett légzőszervi bántalom kezelése igazi kihívást jelent. A galagonya segíti a szív munkáját, melyre extra terhet ró a nehezített légzés. Az édesgyökér gátolja a gyulladásos reakciókat, a légzéskönnyítő örménygyökér pedig az egyik jól bevált ellenszere nehezített légzésnek, légszomjnak.


ÖSSZETEVŐK: galagonya virágos hajtás, szederlevél, kakukkfű virágos hajtás, rozmaringlevél, örménygyökér gyöktörzs és gyökér, édesköménytermés, fahéjkéreg, édesgyökér gyökér és tarack, lepkeszegtermés, izlandi zuzmó telep, fűzfakéreg.

hideg időszakban javasolt ASIMA állatgyógyászati gyógyhatású termék így támogatja a lovak egészségét:

 • bevonó hatása miatt csökkenti a légúti irritáció mértékét
 • kismértékben elősegíti a légúti váladék elfolyósítását, köptetését
 • támogatja a légzésfunkciót
 • hozzájárul a hörgők görcseinek oldásához, ezáltal jótékony hatású asztmatikus légzés esetén
 • csökkenti a kellemetlen, légszomjjal járó állapot kialakulásának esélyét
 • az emésztés támogatásával hozzájárul az állat megfelelő folyadékháztartásához
 • segít elkerülni a nyálkahártya kiszáradását
 • támogatja a nehézlégzés miatt túlterhelt szív munkáját

Légutakat támogató sokféle termékünk közül annak az állatnak javasolt ez a termék, amelyre illik az alábbi leírás nagy része:

 • orrfolyás: kevés, híg vagy sűrű, fehér, esetleg sárgás
 • váladék a légutakban: kevés vagy nincs
 • köhögés: lehet
 • nehezített légzés: van, terhelésre romlik
 • kondíció: a betegség elején jó, gyorsan romlik
 • alkat: átlagos vagy gyenge
 • egyéniség: szociális
 • szaruképletek: (lovak) sörénye, farka ritkul, kihullásra hajlamos
 • betegség oka: megfázás, túlterhelés

ADAGOLÁS ÉS AZ ALKALMAZÁS MÓDJA: szájon át alkalmazandó. Abrakhoz/korpához, vagy eleséghez keverve kaphatja az állat, a napi adagot lehetőleg két részletre elosztva. Több termék egyidejű etetésekor fontos, hogy az állat minden termékből megkapja az előírt napi adagot. Használat előtt a tasak/doboz tartalmát javasolt felrázni!

Adagolás (naponta): 2 x 20g lovaknak. 2 x 15g póniknak és 2 év alatti csikóknak. 2 x 1g 10 ttkg alatti, 2 x 1,5g 10-30 ttkg közötti, 2 x 2,5g 30 ttkg feletti kutyáknak. A csomag jelöléssel ellátott adagolópoharat tartalmaz.

Javasolt etetési időtartam: enyhe elváltozások esetén a tünetek teljes megszűnéséig. Súlyos esetben a tünetek megszűnését követően további 2-3 hónapig. Egyéb esetben: az állatorvos javaslatai szerint. Ha másképp nem rendeli, minimum 3 hónap. Nincs időkorlát.

ELLENJAVALLATOK: nem alkalmazható az összetevőkkel szembeni ismert túlérzékenység esetén.

FIGYELMEZTETÉSEK: kizárólag előírás szerint, állategészségügyi célra alkalmazandó. A termék alkalmazása nem helyettesíti a megfelelő állatorvosi kezelést. Javasolt az állatorvost tájékoztatni, hogy gyógynövényeket is fogyaszt az állat. Macskáknak nem adható. Vemhesség ideje alatt alkalmazása kerülendő, vagy csak fokozott állatorvosi kontroll mellett javasolt. Nehezített légzés esetén gyors tüneti kezelésre nem alkalmas, ezért az állatorvosi kezelés kiegészítésére, annak támogatására javasolt. Tartós javulás a kiváltó ok megszüntetése mellett várható.

Lovas tanácsadás

Tanácsadónk, Deminger Kornélia magasan képzett, tapasztalt ló-terapeuta, a FitoCavallo® tanácsadója. 

Tel: +36203608973 (HU, DE) - hétköznap 15:00-18:00 között, SMS-re visszahív.

E-mail: fitocavallo@gmail.com

Mások ezt nézték még
Kiválasztott termékek:
  Kinyit
  Hiba bejelentés