Labdás fagymentes itató

 • Állapot: Új
 • Szín: szürke
 • Típus: itató
 • Ezeket az itatókat olyan helyekre tervezték, ahol nincs kiépítve elektromos hálózat, így az itatók téli fűtését fűtőszálak nélküli megoldással kell garantálni.

  A labdás itatók a vastag szigetelést és a földből érkező vezetékes víz 3-5°C-os hőjét használják ki az itató vízének fagypont feletti tartásához, mert a földből érkező vezetékes víz hőmérséklete kb. 3-5°C körül van, ha a vezetéket a területre jellemző fagyhatár alá helyezték el. Teljesen áram nélkül működnek és rendkívül vastag PU szigeteléssel rendelkeznek, ami megakadályozza a labdás itatóban lévő víz kihűlését.

  Az tetején található labdák szintén szigetelőként funkcionálnak, mert megakadályozzák a vízfelszín kihűlését a nagyméretű lyukakon keresztül. A szarvasmarha ivása után az úszószelepnek köszönhetően az elfogyasztott víz pótlásra kerül ismét "meleg" vízzel. A tapasztalatok alapján az állatok már egy nap alatt megtapasztalják, hogy a labdák alatt víz található.

  Itató részei és bekötése

  cső szigetelés

  alsó talaj szigetelés

  rozsdamentes acél vízcsatlakozás

  dupla peremes szigetelés

  úszószelep

  műanyag labda

  oldal szigetelés PU (poliuretán) tömör habbal

  víz tartály

  beton talapzat (szarvasmarhák esetén a javasolt magasság 15 cm)

  talaj fagymentes határa (80-120 cm)

  vízcsatlakozás: 1/2 colos

  talaj, ahonnan a hő fel tud áramlani

  üres cső, melyben a talaj hője fel tud áramlani: legalább 30 cm-es átmérő javasolt

  Labdás itató alkatrészek

  A labdás fagymentes itatóhoz szinte valamennyi alkatrész külön is rendelhető. Készleten tartalék labdát, tartalék úszószelepet tartunk a gyors kiszolgálás érdekében.

   

  A labdás itató fedele csavarok segítségével rendkívül egyszerűen kinyitható, így karbantartási és tisztítási feladatok könnyen elvégezhetők. A magyarországi vízrendszerre jellemző szennyeződések miatt javasoljuk, hogy a labdás itató szelepét időként szedjük szét és tisztítsuk meg az élettartamának megnövelése érdekében. A kiszerelt úszószelep szétszerelése szerszámok nélkül, kézzel is elvégezhető.

  Labdás itató elhelyezése

  Mindkét típusú labdás itatót kb. 20 magas beton alapra kell elhelyezni. A kétlabdás itató esetén a vízbekötést 30 cm átmérőjű, az egylabdás itató esetén 25 cm átmérőjű műanyag szennyvízcső közepén kell felvezetni az itatóhoz.

Mások ezt nézték még
Kiválasztott termékek:
  Kinyit
  Hiba bejelentés