Pataerősítő gyógynövények lovaknak (BLOF) 1,2 kg

PATAREPEDÉS, TÖREDEZŐ PATÁK
A gyenge minőségű, repedező, rothadásra hajlamos paták esetén sajnos kevés "hagyományos" módszer segít: sokszor hiába a külsőleges kezelés (patazsírozás), ha belsőleg nincs orvosolva a kiváltó ok.
Gyakran a biotin és/vagy szelén kiegészítés sem hozza meg a várt eredményt. A gyógynövények ezzel szemben nem csupán egy hatóanyagot vagy hiányzó nyomelemet visznek be a szervezetbe, hanem a gyengén működő életfolyamatokba avatkoznak be, ezzel szüntetik meg a kellemetlen állapotot.
Fontos leszögezni, hogy a takarmány fehérjetartalmának csökkentése, zsírtartalmának növelése hidegen sajtolt lenmagolajjal, valamint egyéb ásványi kiegészítők (szelén, E-vitamin) adagolása megsokszorozza a gyógynövények erejét.
Patanyomás, érzékeny patatalp és patatályog esetén a recept elősegíti a gyorsabb patanövekedést, és a szöveti regenerációt.
Kiváló eredmények érhetőek el a sérült vagy rossz minőségű paták gyógyulásában, ha külsőleg nadálytő por pakolással egészítik ki a kezelést, illetve mindig odafigyelnek a meglévő repedések fertőtlenítésére (teafa olaj, SBC). A fekete nadálytő híres a szövetépítő folyamatok támogatásáról. Patairha és patahenger gyulladására a HOT-START és HOT-REHA recept alkalmazható. Patarohadásra a STIF keveréket lehet etetni a lóval. Mindegyik receptnek megvan a maga speciális kezelési stratégiája.

GYÓGYNÖVÉNYES KEZELÉS
A gyógynövények gyorsítják a patanövekedést, mert a pata szöveteinek regenerálódását és a vérellátását segítik. Mivel a pata az egyik olyan jelző, amely megmutatja, ha túl sok a méreg a szervezetben, ezért a receptben "vértisztító", azaz a májra- és vesékre ható gyógynövények is helyett kaptak, a szövetek vérellátását fokozó növények mellett. Egyes gyógynövények a paták és a perifériális testrészek anyagcseréjét serkenti, javítva ezzel a vér és a patákat belülről "zsírozó" testnedvek összetételét.
A pataépülés hosszú folyamat, ezért a minimális adagolási időtartam 6 hónap, de a lovasok már 3-4 hónap után szemmel is látható javulásról szoktak beszámolni. Amennyiben ennyi idő alatt nem mutatkozik javulás (ez kb. az esetek 5%-a), akkor komolyabb anyagcsere probléma bújik meg a gyenge pataszerkezet mögött, amihez egy komolyabb diagnózisra van szükség (vérvétel és energetikai állapotfelmérés). Gyakran a BLOF PLUS recept segít, ami magas vastartalmával segíti a vérképzést.

Elérhetőség:
4400 Nyíregyháza, Leffler Sámuel u. 51.
06 20/932-1645, 06 20/222-2075
www.fitocavallo.hu
loherba@dzsar.hu

Mások ezt nézték még
Kiválasztott termékek:
    Kinyit
    Hiba bejelentés