OTTO profeszionális lovaspályák

Az OTTO lovardatalaj napjainkban iparági standardnak is nevezhető, hiszen a legnagyobb nemzetközi versenyek és Show programok, Európában, Amerikában és Ázsiában is OTTO talajon kerülnek megrendezésre. Az OTTO cég fennálása során a lovasok legnagyobb megelégedésére, az 5 kontinensen több mint 5500 lovaspályát épített meg!

Az OTTO speciális taposóréteg különleges tulajdonsága, hogy egyszerre tömör, vízáteresztő, vízmegtartó és lépés biztos, nem csúszós és nem mély járófelületet biztosít. Az egyes projektek esetében egyedi igényeknek megfelelően állítjuk össze a taposóréteg összetételét. Igény esetén ingyenesen vállaljuk a helyi homok bevizsgálását és szakvélemény készítését, hogy az adott rendelkezésre álló homok milyen mértékben felel meg a követelményeknek.

Cégünk nagy igénybevételű professzionális versenypályák építése esetén, az OTTO cég által összeállított receptúra alapján keverőgéppel homogénné kevert taposóréteget állít elő.

Az OTTO-ArenaTEX adalékanyag nagy előnye, hogy nem korhad, rothad ezáltal hosszú élettartalmú. Azzal, hogy nem lép reakcióba a talajjal, a trágyával és a vízzel elkerülhető a baktériumok talajban való megtelepedése.

Taposó réteg 0% lejtéssel

Az OTTO perforált gumilemezekre terített speciális OTTO taposóréteget teljesen vízszintes felszínnel javasolt építeni. A talaj a vizet nem a felszínén vezeti el, ezáltal növelve a talajeróziót, hanem még a tömörré hengerelt ugrópálya esetében is, az adalékanyag mikro szálainak köszönhetően, a fölösleges vizet átvezetik a ~10cm vastag taposó rétegen a szivárgó rendszerbe.

Hirtelen, nagymennyiségű csapadék alkalmával a lovas pályáról és a karámok talajáról történő vízelvezetésért a gumiszőnyegben kialakított perforáció gondoskodik. A gumiszőnyeg úgy van kialakítva, hogy a felület 50%-a vízmegtartó tálcaként biztosítja a taposóréteg megfelelő nedvességtartalmához szükséges vízmennyiséget. A taposóréteg pormentes marad az átlagosnál ritkább öntözés esetén is, mivel a vízmegtartó tálcákban eltárolt nedvesség (4liter/m2) alulról felszivárog a talajba.

Az egyes projekt esetén egyedileg tervezzük meg a helyi adottságoknak megfelelő alépítményt és vízelvezető rendszert.

Az OTTO perforált gumiszőnyegek speciális anyaga magas fokú rugalmasságot kölcsönöz a talajnak, ugyanakkor a gumiszőnyegek alaktartása a teljes élettartam alatt biztosított. A gumiszőnyegek a talajra érkező ló lába által keltett erőknek a 40%-át elnyelik. A nagyméretű ütéscsillapításnak köszönhetően az inak, az ízületek és a szalagok kisebb terhelésnek vannak kitéve, amely hatására a fokozott edzésmunka mellett is csökkenthető a mozgásszervi betegségek veszélye.

Az Otto gumiszőnyegek működésére 20 év garanciát adunk!

Elérhetőség:

Tasnádi Gábor
Tel: +36 20 924 94 89
info@pannonexpert.hu
www.pannonexpert.hu

Mások ezt nézték még
Kiválasztott termékek:
    Kinyit
    Hiba bejelentés