OTTO Sport perforált gumiszőnyeg a Pannon Expertnél

 • Állapot: Új
 • Anyag: gumi
 • Típus: perforált gumiszőnyeg
 • Vízmegtartó és vízelvezető képesség

  Hirtelen, nagy mennyiségű csapadék alkalmával a lovas pályáról és a karámok talajáról történő vízelvezetésért a gumiszőnyegben kialakított perforáció gondoskodik. A gumiszőnyeg úgy van kialakítva, hogy a felület 50%-a vízmegtartó tálcaként biztosítja a taposóréteg megfelelő nedvességtartalmához szükséges vízmennyiséget. A taposóréteg pormentes marad az átlagosnál ritkább öntözés esetén is, mivel a vízmegtartó tálcákban eltárolt nedvesség (4liter/m2) alulról felszivárog a talajba.

  Csúszásgátlás
  A speciális profilozású gumiszőnyeg növeli a taposóréteg stabilitását, a lépésbiztosságot és gátolja a lovak lábának kicsúszását, ezáltal nagyobb sebességet és szűkebb fordulást tesz lehetővé a ló és a lovas nagyobb biztonsága mellett.

  Rugalmasság és ütéscsillapítás
  Az OTTO perforált gumiszőnyegek speciális anyaga magas fokú rugalmasságot kölcsönöz a talajnak, ugyanakkor a gumiszőnyegek alaktartása a teljes élettartam alatt biztosított. A gumiszőnyegek a talajra érkező ló lába által keltett erőknek a 40%-át elnyelik. A nagyméretű ütéscsillapításnak köszönhetően az inak, az ízületek és a szalagok kisebb terhelésnek vannak kitéve, amely hatására a fokozott edzésmunka mellett is csökkenthető a mozgásszervi betegségek veszélye.

  Hőtágulás kiegyenlítése
  Minden agyag – és különösen a műanyagok – a hőmérsékletváltozás hatására tágulnak és összemennek. Nagy felületek esetében, mint a karámok vagy a lovas pályák talaja, az egységnyi kicsi hőmozgások is nagy alakváltozást okozhatnak. Egy nagy összefüggő felület, jól működő dilatációs rendszer nélkül a hőmozgás hatására felpúposodik és elmozdul. Ezáltal a felszín alatt üregek keletkeznek, a homok beszivárog, és a rendszer a lehűlés alkalmával már nem tudja felvenni az eredeti helyzetét, ezért idővel mindig egyre magasabbra emelkedik.
  Az Otto perforált gumiszőnyeget ~3 cm nagyságú dilatációs hézaggal kell lefektetni. A gumiszőnyeg anyagának nagy a testsűrűsége (1 m2 –es 4 oldalról dilatált elem súlya ~21 kg), valamint az alsó oldalán speciális struktúra van kialakítva, aminek köszönhetően a hőmozgásoknak és a mechanikai hatásoknak ellenállva csúszásmentesen fekszik az altalajon. A dilatációs hézagok tehát megakadályozzák a taposórétegen keletkező egyenetlen kitüremkedések kialakulását, így a kiegyenlített hőmozgásoknak köszönhetően az Otto perforált gumiszőnyegen át nem fog a homok átszivárogni, amely azután a gumilemezeket egyenetlenül megemelheti.

  Elválasztó funkció
  Az OTTO gumiszőnyeg biztosítja az elválasztást a taposóréteg és az alépítmény között, amelynek két funkciója van. Egyrészt a gumilemez profilja úgy van kialakítva, hogy semmilyen az alépítményben levő kő ne tudjon a felső taposórétegbe kerülni. Másrészt megakadályozza, hogy a homok a taposórétegből a gumiszőnyeg alá szivárogjon, melynek hatására az megemelkedik. Az Otto gumiszőnyegek a speciális profilkialakításnak köszönhetően egy tiszta és tartós elválasztást jelentenek az alépítmény és a taposóréteg között.

  Tartósság és garancia
  Az Otto perforált gumiszőnyegeket világszerte már több ezer lovaspályánál alkalmazták, ahol a jól működő, komplex funkcionalitását és a hosszú élettartamát is bizonyította. Az Otto gumiszőnyegek működésére 20 év garanciát adunk.

  Elérhetőség:

  Tasnádi Gábor
  Tel: +36 20 924 94 89
  info@pannonexpert.hu
  www.pannonexpert.hu

Mások ezt nézték még
Kiválasztott termékek:
  Kinyit
  Hiba bejelentés