Otto Sport Lovardatalaj

1134 Budapest, Váci út 50. I. em. 9.
+36 (20) 924-9489
+36 (1) 789-5397

Forgalmazott márkák

otto-sport
OTTO profeszionális lovaspályák

OTTO profeszionális lovaspályákÁr nélkül

Az OTTO lovardatalaj napjainkban iparági standardnak is nevezhető, hiszen a legnagyobb nemzetközi versenyek és Show programok, Európában, Amerikában és Ázsiában is OTTO talajon kerülnek megrendezésre. Az OTTO cég fennálása során a lovasok legnagyobb megelégedésére, az 5 kontinensen több mint 5500 lovaspályát épített meg!Az OTTO speciális taposóréteg különleges... RészletekOtto Sport Lovardatalaj
Bérelhető OTTO talajok

Bérelhető OTTO talajokÁr nélkül

Az OTTO Tournament Mat a legjobb megoldás rendezvények idejére ideiglenesen felállításra kerülő lovaspályák altalajának.Ideális tulajdonságokkal rendelkezik fedett pályás versenyek, kiállítások, vásárok, állatbemutatók megrendezéséhez. A gumiszőnyegre a rendezvény számára legideálisabb taposóréteget biztosítjuk, mely lehet OTTO speciális taposóréteg, forgács... RészletekOtto Sport Lovardatalaj
ReiTex edzőpályák az OTTO Sport-tól

ReiTex edzőpályák az OTTO Sport-tólÁr nélkül

Kültéri edzőpályák talajának a minden évszakban jól használható ReiTex anyagú homokmentes taposóréteget ajánljuk, mely akár házilagos kivitelezésben is könnyen megépíthető.A OTTO - ReiTex technológiával azok részére is elérhetővé tesszük a 4 évszakos pályát, akik nem a nagy nemzetközi versenyekre szeretnének felkészülni egy több tízmillió forintos pályán,... RészletekOtto Sport Lovardatalaj
OTTO Sport speciális taposótéteg

OTTO Sport speciális taposótétegÁr nélkül

Az OTTO speciális taposóréteg különleges tulajdonsága, hogy egyszerre tömör, vízáteresztő, vízmegtartó és lépés biztos, nem csúszós és nem mély járófelületet biztosít. Az egyes projektek esetében egyedi igényeknek megfelelően állítjuk össze a taposóréteg összetételét. Igény esetén ingyenesen vállaljuk a helyi homok bevizsgálását és szakvélemény... RészletekOtto Sport Lovardatalaj
OTTO Sport perforált gumiszőnyeg

OTTO Sport perforált gumiszőnyegÁr nélkül

Vízmegtartó és vízelvezető képességHirtelen, nagymennyiségű csapadék alkalmával a lovas pályáról és a karámok talajáról történő vízelvezetésért a gumiszőnyegben kialakított perforáció gondoskodik. A gumiszőnyeg úgy van kialakítva, hogy a felület 50%-a vízmegtartó tálcaként biztosítja a taposóréteg megfelelő nedvességtartalmához szükséges... RészletekOtto Sport Lovardatalaj
Vízelvezető stabilizált alépítmény az OTTO Sporttól

Vízelvezető stabilizált alépítmény az OTTO SporttólÁr nélkül

A lovaspályák vízelvezetését, és a taposóréteg alaktartását az OTTO perforált gumilemezek alatt található réteges szerkezetű zúzottkő alépítmény biztosítja. A pálya méretétől függően a kiesebb pályák esetében a vízelvezetést a zúzottkő alépítmény tükrének lejtésben való kialakításával, nagyobb pályáknál pedig dréncső rendszer lefektetésével lehet... RészletekOtto Sport Lovardatalaj
Bérelhető OTTO talajok a Pannon Expertnél

Bérelhető OTTO talajok a Pannon ExpertnélÁr nélkül

Az OTTO Tournament Mat a legjobb megoldás rendezvények idejére ideiglenesen felállításra kerülő lovaspályák altalajának.Ideális tulajdonságokkal rendelkezik fedett pályás versenyek, kiállítások, vásárok, állatbemutatók megrendezéséhez. A gumiszőnyegre a rendezvény számára legideálisabb taposóréteget biztosítjuk, mely lehet OTTO speciális taposóréteg, forgács... RészletekOtto Sport Lovardatalaj

Szeretnél mindent megtudni az OTTO lovardatalajokról?

Milyen feltételrendszernek kell megfelelnie a korszerű talajoknak, legyen szó lovaspályáról, jártatógépről vagy bokszokról? A választ megtalálod az OTTO Sport cikkeiben!

 Az olimpia lovas versenyeit is OTTO talajon rendezték

Láttad már a rio-i összefoglalót az OTTO Sport International pályáin zajlott eseményekről? Ha nem, akkor itt az alkalom, hogy megnézd róla a lélegzetálállító lovas képsorokat tartalmazó videót!

Tovább a teljes cikkhez »


Kentucky, Diósgyőr, Rio de Janeiro, Szilvásvárad - mi a közös az itteni lovas létesítményekben?

WEG Kentucky, 2010 – Diósgyőr, 2015 – OLIMPIA Rio de Janeiro, 2016 – Szilvásvárad, 2016. A kapcsolat a négy különböző városban épült lovaslétesítmény között az, hogy mindegyikben az OTTO Sport International GmbH. által fejlesztett és gyártott négyévszakos lovaspályákon versenyezhetnek a világ legjobb lovasai.

Tovább a teljes cikkhez »


 OTTO talaj a 2016-os riói olimpián

33 000 nm alapterületű lovaspálya rendszer épül Rióban: a kor technológiájának legmodernebb építészeti eszköztárát vonultatják fel a tervezők, a mérnökök és a versenyszervezők.

Tovább a teljes cikkhez »


 Új lovaspályát tavaszra

A versenynaptárhoz igazított éves felkészülés tervezése során a lovardafelújítási, pályaépítési munkálatokat érdemes időben átgondolni és elkezdeni. Az OTTO-Sport lovardatalajok hazai forgalmazója, a Pannonexpert Kft. segíthet ebben.

Tovább a teljes cikkhez » OTTO talaj a Lausanne-i díjugrató versenyen

A Longines Global Champions Tour 2014. díjugrató versenysorozat Lausanne-i fordulóján OTTO talajon versenyeztek a lovasok. A svájci helyszín volt az utolsó előtti állomása a 14 fordulós Longines Global Champions Tournak, ahol a top 30 lovas, összesen 9 millió Euro díjazásért szállt nyeregbe.

Tovább a teljes cikkhez »


 Több mint 4 500 m2 OTTO négyévszakos pálya épült 2014-ben

Idén több mint 4.500 m2 a FEI sztenderdizációs bizottsága által akkreditált OTTO-Sport négyévszakos perforált gumilemezes, és ReiTex pályával gazdagodott hazánk!  

Tovább a teljes cikkhez »


 2013. év legnagyobb pályaépítése az OTTO cégnél

Az ugró és a díjlovas világversenyek szervezői ismét az OTTO-Sport lovaspálya technológiája mellett döntöttek, amikor megbízták a céget a Herningben megrendezésre került  ECCO FEI EUROPEAN CHAMPIONSHIPS talajának megépítésével.

Tovább a teljes cikkhez »


 Látogasd meg az OTTO standot a Lovas Világkupán

Látogasd meg az OTTO standot az Arénában a 2013. évi OTP Lovas Világkupán és találkozz német szakértőkkel, tekintsd meg az akciókat, beszélgess Török Györggyel, aki szintén az OTTO talajt választotta!

Tovább a teljes cikkhez »


 „OTTO állja a próbát!”

Tesztelési módszerek a lovardatalajba beépítésre kerülő gumilemezekhez: győződj meg róla saját szemeddel! 

Tovább a teljes cikkhez »


 A Mercedes is az OTTO talajt választotta

Az új Mercedes franciaországi reklámfilmjének a forgatása, az elmúlt héten zajlott az egyik nagy budapesti filmstúdióban. A sportos modell reklámfilmjében több lovas jelenet is szerepelni fog. A hazai reklámfilm gyártás egyik legnagyobb és az egyik legprofesszionálisabb stábjával forgatott reklámfilm lovas jeleneteihez a PannonExpert Kft. szállította az OTTO lovardatalajt. 

Tovább a teljes cikkhez »


 ReiTex lovardatalaj a FreeHorseStyle központban

Török György a FreeHorseStyle alapítója, a Dunabogdányban levő kiképző központjában új négy évszakos pályát épített. Hosszú gondolkozási idő után esett a választás az OTTO cég által gyártott és a PannonExpert Kft. által forgalmazott speciális ReiTex talajra. 

Tovább a teljes cikkhez »


 Professzionális lovaspályák az Otto Sportnál

Az OTTO speciális taposóréteg különleges tulajdonsága, hogy egyszerre tömör, vízáteresztő, vízmegtartó és lépésbiztos, nem csúszós és nem mély járófelületet biztosít. 

Tovább a teljes cikkhez »


 Boksz és közlekedő burkolatok az Otto Sportnál

Az istállóba javasolt gumiszőnyeg sima talajra, akár döngölt földre is lehelyezhető. A gumiszőnyeg légcellákat tartalmaz, ezáltal jó a hőszigetelő képessége. Nem egy hideg, kemény gumialjzat. A gumiburkolat alapanyaga nagytömörségű zártcellás szerkezetű, ezáltal a hugylét nem engedi át, hanem a felületén folyik el. 

Tovább a teljes cikkhez »


 Bérelhető talajok az Otto Sportnál

Az OTTO Tournament Mat a legjobb megoldás rendezvények idejére ideiglenesen felállításra kerülő lovaspályák altalajának. Ideális tulajdonságokkal rendelkezik fedett pályás versenyek, kiállítások, vásárok, állatbemutatók megrendezéséhez. 

Tovább a teljes cikkhez »


 Fieracavalli – 2012-ben is OTTO Lovardatalajjal

A Fieracavalli lovas szakkiállításon hagyományszerűen 2012-ben is az OTTO cég kapta meg a felkérést, hogy megépítse a show program és a Rolex FEI World Cup részére a talajt.

Tovább a teljes cikkhez »


 3 új magyarországi OTTO technológiával épült lovaspálya

A 2012-es évben három lovardában összesen 7500 m2 OTTO-Lochmatte (perforált gumiszőnyeg) került beépítésre.

Tovább a teljes cikkhez »


 Az OTTO cég új találmánya

Az OTTO cég új találmánya még nagyobb rugalmasságot biztosít a lovaspályák taposórétegének!

Tovább a teljes cikkhez »


 OTTO 4 évszakos lovaspálya Kecskeméten

Egy új, professzionális versenyek megrendezésre alkalmas 5400 m2 alapterületű lovaspálya épül Kecskemét központjától 4 km-re, a Hírös Lovardában.

Tovább a teljes cikkhez »


 Az OTTO perforált gumiszőnyeg specialitásai

Vízmegtartó és vízelvezető képesség, csúszásgátlás, ütéscsillapítás, hőtágulás kiegyenlítése, elválasztó funkció, tartósság és garancia...

Tovább a teljes cikkhez »


 OTTO lovaspálya talajok

OTTO lovaspálya talajok - Klaus Balkenhol ajánlásával: úÚj fejlesztések a lovaspálya talajok világában! Az OTTO gumiszőnyegek professzionális és hosszú élettartalmú megoldást jelentenek a lovaspályák területén.

Tovább a teljes cikkhez »


 OTTO Hobby lovaspálya

Ajánlott felhasználása: Hobbi szintű magán lovaspályák, kisebb lovasiskolák lovarda talajának kialakítására. Alacsony karbantartási igényű pálya. Egyszerűen akár házilag is kivitelezhető.

Tovább a teljes cikkhez »


 Új négy évszakos OTTO pálya átadása

Dinnyeberkiben, a kis falu végén, festői környezetben fekvő magánlovardába az Alltec FEI Lovas Világjátékok hivatalos lovardatalaj szállítójától és annak magyarországi partnerétől a PannonExpert Kft-től rendelték meg a kültéri lovas pálya kivitelezését.

Tovább a teljes cikkhez »


 PannonExpert Kft. - Építészet a lovasvilágban

Hobbi - Élsport - Szakma - Hivatás: 27 év a lovas életben és 15 év az építészetben a Pannonexperttel!

Tovább a teljes cikkhez »


Elérhetőségek:

Tasnádi Gábor
Tel: +36 20 924 94 89
info@pannonexpert.hu


www.pannonexpert.hu

OTTO lovardatalajhoz OTTO pályakarbantartó gép dukál

Mitől lesz profi egy lovaspálya? Minek kell megfelelnie ahhoz, hogy a lovasok és a létesítmények üzemeltetői is maximálisan elégedettek legyenek? A több mint 40 éves szakmai múlttal rendelkező OTTO SPORT magyarországi képviselője elárulja, mi a jó talaj titka.

Az OTTO cég több mint 40 éves szakmai tapasztalattal rendelkezik a lovaspálya talajok építése és üzemeltetése terén. Az általuk kifejlesztett technológiával megépített és fenntartott lovaspálya talajok olimpián, lovas világjátékokon és több szakág világversenyein is kiválóra vizsgáztak.

Az OTTO lovardatalaj megfelelően rugalmas és stabil, lépésbiztos talaj, mely egyben tömör valamint kiváló vízáteresztő és vízmegtartó képességgel is rendelkezik. Megfelelő gépparkkal gyorsan és hatékonyan karbantartható versenyek előtt és a versenyek alatt egyaránt.

A versenyek alkalmával egy profi lovas miután 3-4 lóval végigmegy egy pályán, érzi, hogy a talaj egyformán tömör volt és nem csúszott, ugyanakkor mekkora rugalmasságot adott. A lovasok által érezhető lovaglási tulajdonságok műszakilag is mérhető adatok.

Az OTTO perforált gumilemeznek TÜV minősítés szerint 40% az ütéscsillapítása. Ez a négyzetméterenként 20 kilogramm tömegű rugalmas, nagy testsűrűségű gumilapoknak köszönhető. 

A taposóréteghez használt homok kiválasztásakor az OTTO cég laboratóriumban vizsgálja meg a homokszem megoszlását és a homok tömöríthetőségét, vízáteresztő képességét. Van egy optimális érték, amikor a homok az OTTO ArenaTex adalékanyaggal eléri a maximális tömörséget úgy, hogy a fölösleges csapadékvizet még kellő gyorsasággal elvezeti. Minden pályaépítés előtt a homok minősége az OTTO cég laboratóriumában kerül ellenőrzésre.

A megfelelő technológia és a gondosan kiválasztott alapanyagok mellett a jól működő pályát gondosan karban kell tartani. Igénybevételtől függően napi, szezonális és éves karbantartási feladatok vannak.  A karbantartás során a fedeles és a külső pályák részére is megfelelő mennyiségű vizet kell biztosítani. A víz segíti elő az új pályák tömörödését és a már meglévő pályák egyenletes tömöríthetőségét. Amennyiben egy pálya egyforma elosztásban közel azonos mennyiségű vizet kap, úgy egyformán tömörödik a pályakarbantartó gépek tömörítő hatására. A szárazabb részek hamarabb felpuhulnak, a túllocsolt részek mélyebbek lesznek az elején. A pálya megfelelő gyakoriságú, egyenletes öntözése nélkül egyetlen homokos taposóréteg sem fog megfelelően működni. 

A lovaspályák használata során elkerülhetetlen, hogy a homok fellazuljon és a járásoknál, valamint a pályák nyomvonalában a nagyobb igénybevételnek köszönhetően a homok átrendeződjön. A versenyek napi időbeosztásánál fontos, hogy a pályakarbantartók egyeztessenek a technikai irodával, hogy az aznapi versenyszámok milyen igénybevételt jelentenek a talajnak. Ez alapján kell a pályakarbantartások időpontját meghatározni, összehangolva a pályaépítők és a talajkarbantartók munkáját.  Az OTTO talajszerkezet megfelelő nedvességtartalom és megfelelő gyakoriságú talaj karbantartás esetén minden lovas számára azonos lovaglási tulajdonságot biztosít

A versenyszámok között a pályakarbantartást az ugró és a fogathajtó versenyek alkalmával kell a legkörültekintőbben végezni. Ebben a két szakágban éri a legnagyobb terhelés a lovaspályákat. A versenyszámok  szüneteiben az épített akadályok között a pályakarbantartás különösen körültekintő feladatot jelent. Nagy gépekkel például egy fedeles lovardában az épített akadályok között nem lehet elférni. Ezért fontos a gépek beszerzésekor optimálisan megválasztani a karbantartó gépek méretét, fordulékonyságát, gyorsaságát. Fontos, hogy a pályakarbantartás alkalmával a járásoknál a lovak lába és a fogatok kereke által kidolgozott homok a helyére vissza legyen simítva és vissza is legyen tömörítve. Az OTTO Sport DELUXE Arena Leveller pályakarbantartó gépek egyben simítanak és nagy erővel tömörítik is a talajt.

CASANOVA meghódítja a hölgyek szívét is 

Az épített akadályok között például kettő kisebb géppel gyorsabban és hatékonyabban el lehet végezni a szünetekben a pályakarbantartást, mint két nagy géppel, amivel csak lassan, sok tolatgatással lehet dolgozni, esetleg mindenhova oda sem férve lehet a pályát karbantartani.

Az OTTO cég idén mutatta be pályakarbantartó gépek területén a legújabb fejlesztését, mely az OTTO Sport CASANOVA™ nevet kapta. Ez ötvözi egy quad gyorsaságát, fordulékonyságát, valamint az OTTO pályakarbantartók kompakt tulajdonságait. A CASANOVA úgy lett kifejlesztve, hogy a hölgyek szívét is meghódítsa könnyű és egyszerű kezelhetőségével, a motorikusan, gombnyomással vezérelhető kezelőfelülettel.

Gyakori kérdés: az OTTO pályát miért csak OTTO boronával érdemes karbantartani?

Az OTTO cég által kifejlesztett talaj optimális átlagvastagsága 10 centiméter. Ahhoz, hogy ez a vastagság egyenletes tudjon maradni, precíziós eszközökre van szükség. Minél inkább durvább munkát végez egy pályakarbantartó gép, annál kisebb lesz a hatásfoka (lassabb munkavégzés, egyenetlen felületű és tömörségű talaj).

A vékonypálcás boronák esetében a homokos talajokban a pálcák finom vibrácós mozgása szétosztályozza a homokszemeket, illetve a felszínre kidolgozza a textil adalékanyagot a homokból. Tehát a jól kiválasztott, felszerelt, beállított és tisztántartott pályakarbantartó gép az egyik kulcsa a talaj megfelelő kondícióban tartásának. 

Amennyiben például fogathajtó versenyt rendeznek egy homokos pályán, akkor igénybevételtől függően 10-12 fogat után érdemes a talajt karbantartani. A fogatok kereke a gyors és éles fordulóknál tolja a homokot. Ezáltal a homok vastagsága gyorsan változhat a pályán. Amennyiben a fogatok kerekei egyes helyeken az átlagosnál jobban elkezdik kidolgozni a homokot, ott javasolt a nagyobb szünetekben akár egy könnyen forduló, az akadályok között is elférő Bobcatre szerelt lézeres vezérlésű gréderrel elegyengetni a talajt és ezt követően a pályakarbantartó géppel letömöríteni.

Az OTTO pályákat teljesen vízszintes felületűre építik. A víz a talajrétegen át szivárog le a drénrendszerbe. Ennek köszönhetően a pályák éves karbantartásának a keretében elvégzendő szintbeállítását, vagy akár versenyek alkalmával nagyobb pályafelületen is a homok elsimítását azonos magassági szintre beállított lézeres vezérlésű géppel el lehet végezni. A lejtésben megépült pályák esetében nem garantálható az egyenletes taposóréteg vastagság és ezáltal a pálya teljes területén az azonos lovaglási tulajdonság. 

A lovassportban is a kiemelkedő sportolói teljesítményekhez a precíziós lovaglási feltételek biztosítása elengedhetetlen

Összegezve a jó OTTO talaj kulcsa: 

 • az OTTO perforált gumilemez
 • az OTTO taposóréteg, amely megfelelő homokból és OTTO ArenaTex adalékanyagból áll
 • egyenletes és megfelelő mennyiségű öntözés
 • megfelelő pályakarbantartó gépekkel történő szintbeállítás, simítás, tömörítés,
 • szerves anyagok eltávolítása (trágya, falevél)

Amennyiben a fentiek figyelembevételével építed meg és tartod karban a pályáidat, úgy a lósportban és a lovassportban egyaránt (a galopp-pályától a díjlovagláson és a lovastornán át a díjugratásig és a fogathajtásig) minden szakágat egyformán magas szinten kiszolgálnak az OTTO pályák.  

Az OTTO cég által gyártott és Magyarországon a PannonExpert Kft. által forgalmazott lovaspálya talajokból 2016-ig több mint 37.000 m2 került beépítésre. Nemzetközi viszonylatban több mint 5500 ügyfél 5 kontinensen választotta az OTTO pályatalajokat.  Dönts Te is körültekintően és válaszd az OTTO termékeket!

Az OTTO perforált gumilemez, valamint az OTTO Sport CASANOVA™ és az OTTO Sport DELUXE Arena Leveller kizárólagos magyarországi forgalmazója a PannonExpert Kft.

Szeretnéd felújítani lovaspályád? Küldd el árajánlatkérésedet az info@pannonexpert.hu címre, vagy keresd az OTTO lovardatalajok hazai képviseletét, a Pannonexpert Kft.-t az alábbi elérhetőségeken!

További információk, elérhetőségek:
Tasnádi Gábor építészmérnök
 
OTTO-Sport Hivatalos Magyarországi Képviselő,
ügyvezető igazgató PannonExpert Kft.
+36 20 924-9489

OTTO Sport lovardatalajok

Az OTTO lovardatalaj napjainkban iparági standardnak is nevezhető, hiszen a legnagyobb nemzetközi versenyek és show programok Európában, Amerikában és Ázsiában is OTTO talajon kerülnek megrendezésre. Az OTTO cég fennálása során a lovasok legnagyobb megelégedésére az 5 kontinensen már több, mint 5500 lovaspályát épített meg.

Az OTTO Sport- und Reitplatz GmbH alapítója, OTTO Werner, az 1960-as évek eleje óta épít sportpályákatAz 1980-as évek első felében kezdett a cég elsődlegesen a lovaspályák építésére specializálódni. Ahogy a szakirodalomban is szerepel, OTTO Werner egy feltaláló. Az első nagy találmánya a lovas ágazat számára az OTTO-Lochmatte (perforált gumiszőnyeg) volt, amit fedett lovardákban, karámoknál, futószáras köröknél és lovas pályáknál alkalmaznak.

Korszerű talaj lovardába, karámba és boxba?
 
Sokan azt mondják, hogy évszázadok óta megfelelt a homok a pályára, 
miért kellene ezentúl milliókat fizetni egy talajért?
 
A kemény, rugalmatlan, csúszós, darabos, poros talaj könnyen sérüléseket okozhat a lónak, és előfordulhat, hogy emiatt komolyabb állatorvosi kezelésre kerül majd sor, ami nem kis költség a lótartónak. Egy kúra, ami nem is biztos, hogy teljesen regenerálja az ízületeket, a csontozatot, 300-500 ezer forintba is kerülhet, ráadásul több hetes vagy hónapos pihenő követi, amikor kiesik a ló a munkából. Tehát egy professzionális lovarda esetében gyorsan ki lehet számolni, hogy egy 20x40 m-es fedett pályánál az 5-6 millió forintos speciális rétegrendű profi talaj jóval olcsóbb, mint az állatorvosi költség, arról nem is beszélve, ha egy többmilliós ló lába szenved maradandó sérülést.
 
Manapság a lovasok nagy része nem akkor ül lóra, amikor kedve van, és amikor minden körülmény ideális, hanem akkor, amikor a naptárjába be van írva, hogy lovaglás, vagy verseny van. A lovasok és versenyszervezők időbeosztásához kell alakítani a környezetet. Nincs idő napokat, heteket várni, mire használható lesz a pálya egy hetes eső után. Egyre kisebb helyen kell a lovakat karámozni. Sok helyen átlagosan az év felében dagonyáznak a lovak a sárban, mert nincs hely, hogy kicsit odébb menjenek, és a szilárd talajon legelésszenek.
 
Mi tehát a megoldás? Milyen feltételrendszernek kell tudni megfelelni a korszerű talajoknak?
 
 
Ütéscsillapítás
 
Fontos, hogy minél nagyobb legyen a talaj ütés- és rezgéscsillapítása, azaz ne csak a pata felülete alatt vegyen fel rezgéseket, hanem a ló lába és a talaj érintkezése kapcsán keletkező „ütés” erejét min. 1m² felületen ossza el. Ez által a paták által továbbadott erőhatást átlagosan 30%-kal csökkenti a talajszerkezet, és kíméli az inakat, ízületeket. Hagyományos talaj rétegrend esetén, a talaj az ütköző erő 97%-át visszavezeti a lábakba.
 
Lépésbiztonság
 
A speciális rétegrendű talajoknál – mint például az OTTO Lovarda Talajrendszernél – beépítenek egy egyedileg kifejlesztett gumiszőnyeget, amely nagy rugalmasságú és speciális formájú gumiprofilja révén biztosítja a talajkeverék stabilitását, ezáltal növelve a lépésbiztonságot, és csökkentve a
csúszás veszélyét.
 
Vízáteresztő képesség
 
Az OTTO rendszer extrémnek mondható tesztje volt, amikor Malagán egy versenyhétvégén 97 liter/m² eső zúdult le a pályára, és a versenypálya állapota miatt nem kellett megszakítani a versenyt. Átlagosan ez a rendszer egy égszakadás jellegű eső után 5 perc alatt elvezeti a vizet olyan mértékben, hogy biztonságosan lehet rajta akár versenyezni is, hiszen 4 különböző vastagságú és szerkezetű talajrétegből áll, mely oly módon van egymásra építve, hogy a rétegek nem keverednek össze. 
 
Nedvességmegtartó képesség
 
A talajrendszer 2-4 napra elegendő nedvességet tart magában, mely alulról felfelé tartja nedvesen a pályát. Amennyiben felülről egyáltalán nem akarják locsolni a munkapályát, akkor érdemes az OTTO szabadalom alapján kiépíteni alá öntözési rendszert, mely automatikusan szabályozza és pótolja a pálya nedvességét biztosító öntözővizet.
 
Egyedi igények és funkciók
 
Ha egy 120x60 m-es arénába kell lovarda talajt telepíteni, akár 1000 m³ is lehet a különbség egy hagyományos és az OTTO rendszerű rendezvénytalaj mennyisége között. Ezt a talajt a rendezvény előtt és után szállítani kell, elteríteni, utána tárolni valahol. Tehát fontos szempont, hogy a lehető legvékonyabb rétegrenddel megoldható legyen az előírásoknak megfelelő talaj.
 
Az OTTO rendszerénél a talajkeverék alá egy erre a célra fejlesztett gumiszőnyeget helyeznek el, ezáltal jelentősen vékonyabb talajréteg is elegendő.
 
 
Bokszok talaja
 
Az istállóba javasolt gumiszőnyeg sima talajra, akár döngölt földre is lehelyezhető. A gumiszőnyeg légcellákat tartalmaz, ezáltal jó a hőszigetelő képessége. Nem egy hideg, kemény gumialjzat.
 
Jártatógépek padlóburkolata
 
A gumitéglák felülete csúszásmentes, a csapadékvizet átengedi, bármilyen talajra lefektethető oly módon, hogy az nem fog elmozdulni,jól takarítható felülete van, ellenáll a szélsőséges időjárási hatásoknak, és használat közben a jellemző tulajdonságai nem változnak meg. Ellenáll a -40C és +80C közötti hőmérsékletingadozásnak.
 
A gumitégla további ajánlott felhasználási helyei:
 • istálló folyosó,
 • patamosó,
 • kül-  és beltéri közlekedési utak.
A nemzetközi kínálat ismeretében a német OTTO cég termékei nyújtják az egyik legszélesebb termékskálát, mely évtizedes fejlesztőmunka eredménye. A piacon kevés olyan cég van, aki 20 év garanciát is biztosít bizonyos megoldásaihoz.
 
A termékek nemzetközi elismerését jelzi, hogy szinte minden kontinensen építettek pályákat világhírű lovaslétesítményekbe, híres lovasok lovardáiba. 2009-től hazánkban is elérhetőek a termékek.
 
Az OTTO termékeket a Pannon Expert Kft. képviseli hazánkban.
 
Új fejlesztések a lovaspálya talajok világában:

Legjelentősebb OTTO Sport pályák:

 • WORLD EQUESTRIAN GAMES:
 • Alltech FEI World Equestrian Games 2010, Kentucky (USA)
 • World Equestrian Games 2006, Aachen (GER)
 • World Equestrian Games 1998, Rome (ITA)
 • OLYMPIC GAMES 1996, Atlanta (USA)
 • ASIAN GAMES 2006, Doha (Qatar)
 • FEI WORLD CUP FINALS 2011, Leipzig (GER)
 • FEI WORLD CUP FINALS 2006, Kuala Lumpur (MAS)
 • FIERACAVALLI & Rolex FEI World Cup 1999-2012, Verona (ITA)

Elérhetőségek:

Tasnádi Gábor
Tel: +36 20 924 94 89
info@pannonexpert.hu


www.pannonexpert.hu

Otto Sport Lovardatalaj

Cím:
1134 Budapest, Váci út 50. I. em. 9.
Térkép
Telefonszám:
+36 (20) 924-9489
Telefonszám:
+36 (1) 789-5397

Nyitvatartás:

Hétfő:
Kedd:
Szerda:
Csütörtök:
Péntek:
Szombat:
Vasárnap:
Otto Sport Lovardatalaj
Kiválasztott termékek:
  Kinyit