Sportlógyógyász Kft.

6000 Kecskemét
+36 30 908-1904
Fizetési módok:
 • utalás
Szállítási módok:
 • személyes átvétel

Forgalmazott márkák

sportlogyogyasz-kfthaygain
Haygain szénagőzölő - Sportlógyógyász Kft.

Haygain szénagőzölő - Sportlógyógyász Kft.Ár nélkül

Haygain szénagőzölő berendezések a pormentes, ízletes szénáért! Jobb széna, jobb egészség, jobb teljesítmény!Javítsd lovad egészségi állapotát, általános jólétét és növeld teljesítményét is. Hatból... RészletekSportlógyógyász Kft.
Sántaságvizsgálat - Sportlógyógyász Kft.

Sántaságvizsgálat - Sportlógyógyász Kft.Ár nélkül

A sántaság az egyik legnagyobb gondot okozó betegség egy sportló és lovasa számára. A sántaság mértéke, a probléma megjelenése nagyon különböző lehet.Néhány példa:ugróló ferdén ugrik, rúg az ugrás fölött vagy bizonyos... RészletekSportlógyógyász Kft.
Őssejt kezelés - Sportlógyógyász Kft.

Őssejt kezelés - Sportlógyógyász Kft.Ár nélkül

Ín- és szalagsérülések gyógyulásában segítenek a ló testéből nyert őssejtek.  A sportlovak nagyon könnyen lesérülhetnek, elég egy rossz mozdulat és akár egész pályafutásukat fenyegető ín- és szalagsérüléseketszenvedhetnek. A... RészletekSportlógyógyász Kft.
PRP kezelés - Sportlógyógyász Kft.

PRP kezelés - Sportlógyógyász Kft.Ár nélkül

Vérlemezkékkel az inak, szalagok és más lágyszöveti sérülések gyógyulásáért.A PRP olyan, a ló saját véréből levett és lecentrifugált vérplazma, amely vérlemezkékben sokkal dúsabb mint a normál vér. A növekedési... RészletekSportlógyógyász Kft.
IRAP kezelés - Sportlógyógyász Kft.

IRAP kezelés - Sportlógyógyász Kft.Ár nélkül

Az ízületgyulladás új, eredményes, személyre szabott kezelése a ló saját véréből készített szérummal.  Az IRAP kezeléssel a ló saját véréből a fehérvérsejteket segítségül hívva az érintett ízület(ek)ben... RészletekSportlógyógyász Kft.
Lófogászat - Sportlógyógyász Kft.

Lófogászat - Sportlógyógyász Kft.Ár nélkül

Lovaknál ugyanúgy, mint az embereknél rendszeres fogászati ellenőrzés szükséges, ezt célszerű évente 1-2 alkalommal szakemberrel elvégeztetni.Amennyiben valami nem megszokott dolgot figyelsz meg lovadnál, mint például:- szórja a szájából a takarmányt- a széna... RészletekSportlógyógyász Kft.
Adás-vételi vizsgálat - Sportlógyógyász Kft.

Adás-vételi vizsgálat - Sportlógyógyász Kft.Ár nélkül

A lóvásárlásnak mindig van valamennyi kockázata. A Sportlógyógyász Kft. által elvégzett adás-vételi vizsgálat segítségével felmérheted, mekkora kockázatot vállalsz, hogy ne érjenek meglepetések.Az adás-vételi vizsgálat... RészletekSportlógyógyász Kft.
Digitális röntgen - Sportlógyógyász Kft.

Digitális röntgen - Sportlógyógyász Kft.Ár nélkül

A kiváló minőségű röntgenfelvételek nagy segítséget nyújtanak egy sántaságvizsgálat vagy adás-vételi vizsgálat során.A Sportlógyógyász Kft. által használt direkt digitális mobil röntgenkészülék azonnali és... RészletekSportlógyógyász Kft.
Szaporodásbiológia - Sportlógyógyász Kft.

Szaporodásbiológia - Sportlógyógyász Kft.Ár nélkül

Teljes körű szaporodásbiológiai ellátás lótulajdonosok, tenyésztők részére.Elérhetőségek:Sportlógyógyász Kft.Országos működési terület, Kecskeméti székhellyelDr. Kis János Krisztián+36 30 90-81-904janoskisvet@gmail.com    ... RészletekSportlógyógyász Kft.
Belgyógyászat- Sportlógyógyász Kft.

Belgyógyászat- Sportlógyógyász Kft.Ár nélkül

Lovak teljes körű belgyógyászati vizsgálata és kezelése a Sportlógyógyász Kft.-nél.Ha egy sportló nem megfelelően vagy elvárhatóan teljesít, annak az ortopédiai problémákon kívül belgyógyászati okai is lehetnek, pl. gyomorfekély,... RészletekSportlógyógyász Kft.
Ultrahang - Sportlógyógyász Kft.

Ultrahang - Sportlógyógyász Kft.Ár nélkül

Ultrahangos vizsgálat során a lovak lágyszöveti struktúráiról vagy a csontos felszínekről lehet képet alkotni, mint pl. a lábvégeken található inak, szalagok, vagy hasi, mellkasi szervek.Az ultrahang készülék használható:- vemhesség, termékenyítés... RészletekSportlógyógyász Kft.

Olvasd el a Sportlógyógyász Kft. cikkeit

Minden lótulajdonosnak, lótartónak célszerű tudnia a lovak élettani paramétereit. A Sportlógyógyász Kft. cikkeiből megismerheted ezeket, valamint sok hasznos információra lelhetsz a féreghajtásról, a kólikáról és a téli lótartásról is.

 Így gondoskodj lovadról a téli hónapokban

Ismerd meg a helyes téli lótartást: hogyan kell a lovadat megfelelően takarózni, nyírni, köhögés esetén mire kell figyelned és adunk pár tippet a tartástechnológia területéről is.

Tovább a teljes cikkhez »


 A ló élettani paraméterei

Minden lótulajdonosnak, lótartónak célszerű tudnia a lovak élettani paramétereit. Lovainkat ismerve még könnyebben meg tudjuk állapítani, ha valami nincs rendjén. Az érkező állatorvosnak értékes információt nyújthatunk, valamint nagyban segíthetjük egy esetleges vészhelyzet elbírálásában és a további diagnózis felállításában.

Tovább a teljes cikkhez »


 Féreghajtás

A lótartáshoz szorosan hozzátartozik a rendszeres féreghajtás vagy belső parazita kontroll. A parazitás fertőzöttség limitált teljesítményt és egyes esetekben súlyos betegségeket okozhat. Különösen érzékenyek a fiatal, az idős és a vemhes állatok. A belső élősködők jelenléte okozhat: bélgyulladást, tüdőgyulladást, kólikát, hasmenést vagy gyenge szőrzetet. 

Tovább a teljes cikkhez »


 Kólika

A kólika szó hasi fájdalmat jelent. A szó maga nem specifikus, a kólikának nagyon sok formája lehetséges. Jelentkezhet hirtelen vagy fokozatosan, lehet enyhe vagy súlyos, néha rövid idő alatt lezajlik, néha több napig is eltarthat.

Elérhetőségek:

Dr. Kis János Krisztián
Tel.: +36 30 90-81-904
janoskisvet@gmail.com

www.sportlogyogyasz.hu

HAYGAIN szénagőzölő berendezések

HAYGAIN szénagőzölő berendezések a por-, baktérium-, gombaspóra és atkamentes, ízletes szénáért! A szénagőzölők már Magyarországon is elérhetőek a Sportlógyógyász Kft.-nél:  jobb széna, jobb egészség, jobb teljesítmény.

Íme egy különleges szénagőzölő berendezés a pormentes, ízletes szénáért. Javítsd lovad egészségi állapotát, általános jólétét és növeljd teljesítményét is. 6-ból több mint 1 ló teljesítményét gyengíti valamilyen fokú légzőszervi megbetegedés. Angol kutatók, állatorvosok és lovas szakemberek régóta keresték a megoldást a szénában lévő por, gombaspórák, baktériumok és atkák eltávolítására.

Ezek az allergének is felelősek ugyanis a kehesség, a COPD és az IAD, RAO betegségekért. Ezzel egyidőben kimutatták azt is, hogy az istállózott lovak 80%-a szenved valamilyen fokú légúti irritációtól, gyulladástól, ami még nem feltétlenül okoz azonnali megbetegedést, de mindenképpen teljesítményromláshoz vezet. Erre nyújt megoldást a HAYGAIN szénagőzölő.

HAYGAIN HG-1000

 • Gőzölés időtartam
  körülbelül 50 perc

 • Méretei: 1435mm x
  865mm x 730mm

HAYGAIN HG-600

 • Gőzölési időtartam
  körülbelül 35 perc

 • Méretei: 600mm x
  600mm x 650mm

HAYGAIN HG-GO

 • Gőzölési időtartam
  kb. 40-45 perc

 •  A zsák űr-
  tartalma: 200 liter

Hogyan működik a HAYGAIN szénagőzölő?

A szénagőzölő egy olyan berendezés, aminek belsejében egy egyedülálló csőrendszer bevezeti a gőzt a szénabálába, majd alaposan átgőzöli azt. Így a működés során a magas hőmérséklet és a gőz elpusztítja az abban található baktériumokat és a gombaspórákat.

A HAYGAIN szénagőzölő használatával tehát higiénikus, pormentes, újrahidratált szénát kaphatsz, amivel nemcsak a beteg lovakon segíthetsz, hanem az egészséges vagy egészségesnek látszó lovak is hihetetlen mértékben profitálhatnak belőle. Lovad egészségesebbé, elégedettebbé válik, így hozzásegítheted, hogy a maximális teljesítményt nyújtsa.

A HAYGAIN technológiája:
 • szabadalmaztatott gőz-elosztó csőcsonk rendszer
 • a gőzölési folyamat hőmérséklete eléri a 100 ºC-ot
 • beépített hőmérő
 • 7 literes gőzgenerátor, amit az erőteljes 2,9kW/13 Amp-es
  fűtőelem működtet
 • akár fali időzítővel is használható
 • kiváló hőhatásfok, kiváló hőszigetelés, dupla falú mobil ládák
 • robosztus, ellenálló felépítés
 • mindennapi intenzív használatra tervezve
 • vízálló, rozsdamentes acél és réz illesztésekkel
 • Angliában tervezték és kivitelezték
 • egyedülálló tanácsadás, ügyfélszolgálat
 
Letölthető HAYGAIN brossúra >>

Ha a lovad légzőszervrendszeri problémákkal küszködik, vagy egyszerűen csak egy kis pluszra lenne szüksége a versenyeken való győzelemhez, próbáld ki a HAYGAIN szénagőzölőt! Javítsd lovad egészségi állapotát, általános jólétét, növeld teljesítményét és megelégedését higiénikus, pormentes és ízletes takarmánnyal! A HAYGAIN szénagőzölő berendezést a Propress tervezte és alkotta meg, mely a gőzölő készülékek kereskedelmére specializálódva a világon vezető szerepet tölt be. A HAYGAIN a PROPRESS EQUINE LIMITED regisztrált márkája/terméke.

Tudományos kísérleteket végeztek a szénagőzölővel

Több érdekes tudományos kísérletet is végeztek szénagőzölővel kapcsolatban az Egyesült Királyságban:

1. Pormentesítés:

Széles körben ismert, hogy még a legjobb minőségű széna is nagy mennyiségben tartalmaz olyan apró részecskéket (5 mikrométernél kisebb átmérőjű szemcsék) mely belélegzése köhögéshez, nehezített légzéshez, vagy orrfolyáshoz vezet. Anglia több pontjáról beszerzett szénabáláiban mérték a részecskék arányát száraz szénában, gőzölt szénában és a gőzölést követő 24 órában. A következő eredményt kapták: A HG-nel kezelt szénában 94%-al csökkent az irritációt okozó apró részecskék aránya a száraz szénához képest, sőt a gőzölés után 24 órával mérve még mindig 79%-al jobb eredményt mutatott, mint az eredeti, kezeletlen takarmány.

2. Mikroorganizmusok jelenléte a szénában:

Egy bála széna 5 különböző pontjáról vett mintában talált baktériumok és gombák mennyiségét mérték, majd ugyanezt elvégezték ugyanazon bála széna gőzölése után is. 50 perc gőzölés után a baktériumok 86%-át, a gombák és spórák 100%-át sikerült elpusztítani.

Az Irish Equine Centre tesztelte a HAYGAIN teljesítményét Aspergillussal fertőzött szénán (ami a leggyakrabban előforduló patogén gomba a szénában) és igazolták a HAYGAIN hatékonyságát ezen spórák eltávolításában. Az Aspergillus az egyik legfőbb okozója a RAO, EIPH betegségeknek, az immunrendszer gyengülésének, és a rossz teljesítménynek. Ugyanakkor ez a baktérium típus hőre rendkívül érzékeny, így számuk könnyen redukálható a HAYGAIN szénagőzölő segítségével.

 

HAYGAIN-nel való kezelés előtt:

A spórák száma 1 g kezeletlen, jó minőségű
száraz széna mikrobiológiai tenyésztése után:
7,75 millió db

HAYGAIN-nel való kezelés után:

0 db kimutatható spóra

3. A tápérték alakulása:

Korábbi kutatások már bizonyították, hogy az áztatott széna tápértéke az áztatás során csökken, sőt, a víz jelenléte bizonyos mikroorganizmusok szaporodásának kedvez. Ezzel szemben a gőzölt széna tápértéke nem csökken, sőt, bizonyos elemek és ásványi anyagok tekintetében nő! A kísérlet során 30 különböző széna beltartalmi étékét vizsgálták gőzölés előtt és után. A következő eredményt kapták: a gőzölés nem befolyásolta a kálcium, magnézium, nátrium, réz, mangán és vas értékeit, míg a nitrogén, kálium és cink értékek növekedtek. Ennek magyarázata, hogy a hőkezelés hatására a széna emészthetősége javult.

4. Ízletesség, avagy mit választana a ló?

6 pólópónival végezték el a következő kísérletet: a pónik üres bokszainak 3 sarkába 3 különböző szénát etettek. Egy sarokba száraz szénát, egy sarokba előzőleg vízbe áztatott szénát, és a harmadik sarokba pedig gőzölt szénát. A kísérletet többször elvégezték, a sarkokba helyezett szénákat rotálták, hogy a tanult viselkedés eshetőségét kizárják. Figyelték, hogy a lovak mely takarmányt preferálják, így melyik takarmány fogy el először. Saját választásuk alapján a lovak minden esetben a gőzölt szénát fogyasztották el először (95%-ban) addig a másik két kupachoz hozzá sem nyúltak.

Miért a HAYGAIN...?

 • tudományosan bizonyított, hogy a HAYGAIN szénagőzölő segítségével tiszta, por- és spóramentes szénát állíthatsz elő
 • megöli a káros gombaspórákat, atkákat és baktériumokat
 • állatorvosok ajánlják
 • felhasználása széleskörű, minden lovas szakág sikerrel alkalmazza
 • újrahidratálja és fokozza a széna ízletességét
 • minden más szénát és széna kezelést felülmúl, beleértve a szenázst és az áztatott szénát is
 • befogadja a standard méretű kisbálát vagy a nagybálák szeleteit, de használható szénahálóval együtt is
 • egyszerű kezelés, működtetése még egy forgalmas istállóban is könnyen kivitelezhető

Hol vásárolhatod meg a HAYGAIN szénagőzölőket?

A HAYGAIN szénagőzölő berendezést az Egyesült Királyságban tervezték és szabadalmaztatták. Európa-szerte top trénerek és lovasok használják megelégedve, minden szakágban.

A HAYGAIN szénagőzölők 2012. őszétől már Magyarországon is elérhetők, ha Te is szeretnél egy ilyen berendezést, keresd Dr. Kis Jánost az alábbi elérhetőségeken:

Sportlógyógyász Kft.
 
Dr. Kis János Krisztián MRCVS
lóegészségügyi szakállatorvos
+36 30 908-1904
janoskisvet@gmail.com
 

HAYGAIN referenciák

James Fanshawe, versenyló kiképző
A HAYGAIN szénagőzölők használata óriási mértékben járult hozzá az istállónk fejlődéséhez. Nemcsak az endoszkópos vizsgálatok eredményein mutatkozott jelentős javulás, a lovaink egyszerűen imádják a gőzölt szénát!
 
Richard Hannon, versenyló kiképző
Nagyszerű ötletnek tartom a szénagőzölőt, kíválóan működik, és teljesen megoldja a gombák és egyéb szennyeződések okozta problémákat. 6 berendezésem van, minden istállómban 3. Minden nap használjuk,lovaink még a legjobb minőségű szénát is szívesebben fogyasztják gőzölve, nagyon jól esznek, nincs pazarlás! Versenylovaink kíváló kondícióban vannak, nagyon meg vagyok elégedve a HAYGAIN-nel!
 
Matt Ryan, háromszoros olimpiai aranyérmes-lovastusa versenyző
HAYGAIN szénagőzölők forradalmasították a szálastakarmány etetését. Megnyugtat a tudat, hogy lovaink takarmánya ízletes és spóramentes. A tiszta, por-és gombamentes széna minden sportló számára alapvető fontosságú, különösen a lovastusában versenyző lovaink takarmányozásában tartom nélkülözhetetlennek. Sokkal egyszerűbb, könnyebb, tisztább és víztakarékosabb módszer a szénaáztatásnál.
 
Peter Storr, nemzetközi díjlovas és kiképző
A HAYGAIN szénagőzölő az istállóm felbecsülhetetlen tartozéka. Rendkívül ötletes, egyszerű módja a garantáltan pormentes széna etetésének.
 
Jackie Dunton, díjugrató lovas, Chelmsford
Az egyik ugrólovam 2 évig szenvedett porallergiától, melyet gyógyszeres kezelésekkel illetve környezetváltoztatásokkal képtelenek voltunk kontrollálni. Kipróbáltuk a HAYGAIN szénagőzölőt és 1 hét használat után a ló már jelentős javulást mutatott, majd 2 hét elteltével megszűnt a köhögése.
 
Martin Naylor, South Yorkshire
Monthy nevű cob pónink has COPD-s és folyamatosan Ventipulmint kapott. Gyógyszer helyett ma már HAYGAINnel gőzölt szénát eszik és az egész telet kibírta köhögés nélkül. Nagyon meg vagyunk elégedve a berendezéssel, köszönjük szépen!
 
Timothy D. Galer, Bvet Med Cert ESM MRCVS, Peasebrook Equine Clinic
A Peasebrook Lovas Klinikán HAYGAIN szénagőzölőt használunk, hogy biztosítsuk a takarmányunk pormentességét és fokozzuk ízletességét. A legtöbb bennt lakó páciensünk boksznyugalomra van ítélve, esetleg könnyű munkát végez. Rendkívül fontos, hogy az elérhető legtisztább és legjobban előkészített szálastakarmányt biztosítsuk számukra, amitől ugyanakkor nem lesznek „zabosak”. A pihenő lovak sokkal hajlamosabbak vastagbél obstipációra, aminek esélye a gőzölt szénán keresztül bevitt extra folyadékmennyiséggel nagymértékben csökken. A beteg lovak gyakran étvágytalanok, de a gőzölt széna finom illata és kellemes íze nagy segítségünkre van. Klinikánkon a HAYGAIN szénagőzölő egy nagyon sikeres befektetésnek bizonyult.

 


Milyen további szolgáltatásokat vehetsz
igénybe a Sportlógyógyász Kft.-nél?

Sántaságvizsgálat, adás-vételi vizsgálat, lófogászat, fogreszelés, belgyógyászati vizsgálat, szaporodásbiológia, digitális röntgen, ultrahang, PRP, IRAP és őssejt kezelés a jelenleg elérhető legmodernebb diagnosztikai eszközökkel.

A Sportlógyógyász Kft. szolgáltatásai és termékei:

Elérhetőségek:

Dr. Kis János Krisztián
Tel.: +36 30 90-81-904
janoskisvet@gmail.com

www.sportlogyogyasz.hu

Bemutatkozik a Sportlógyógyász Kft. 

A jelenleg elérhető legmodernebb diagnosztikai eszközökkel és sok éves lovas tapasztalattal a magyar lovak és lótartók szolgálatában.

A Sportlógyógyász Kft. 2012 áprilisában alakult, mikor Dr. Kis János Krisztián lógyógyász szakállatorvos hazaköltözött Magyarországra, a PJ McMahon által vezetett, magas színvonalú és világszerte elismert Kings Park Equine Clinic-nél eltöltött 5 év után. A Sportlógyógyász Kft. teljesen mobil lógyógyászati szolgálat, ami közép–magyarországi központtal kezdte meg működését.

A Sportlógyógyász Kft. lógyógyászati tevékenységei

Szolgáltatások:

Klinikai vizsgálatok:

Műszeres diagnosztika:

Terápiás kezelések:

A Sportlógyógyász Kft. praxisa elsősorban a sportlovakat érintő leggyakoribb probléma, a sántaság diagnosztizálására, gyógyítására és kezelésére fekteti a hangsúlyt. Dr. Kis János kiemelt figyelmet fordít a teljesítménybeli problémák okainak feltárására és kiküszöbölésére is.

A Sportlógyógyász Kft. kivételesen magas színvonalú szolgáltatást nyújt a józan ész és a gyakorlatiasság elvét követve. Dr. Kis János nagy odafigyeléssel, a lovak jólétét szem előtt tartva végzi munkájá nap mint nap. A kezelési módok és terápiák kiválasztása során a maximális eredményt és a minimális kockázatot tartja szem előtt. 

Elérhetőségek:

Dr. Kis János Krisztián
Tel.: +36 30 90-81-904
janoskisvet@gmail.com

www.sportlogyogyasz.hu

Kiválasztott termékek:
  Kinyit