FLORTEX kazaltakaró ponyva

Lovaid egészségének megóvása érdekében létfontosságú, hogy a szálas takarmányokat és az alomszalmát hosszú ideig, jó minőségben megőrizhesd.

Ehhez elengedhetetlen, hogy megvédd a bálákat az időjárás kedvezőtlen hatásaitól. A csapadékvíz hatására elszaporodhatnak bennük a penészgombák és baktériumok, amelyek nemcsak esztétikailag károsítják a takarmányokat, hanem nagyban csökkentik azok beltartalmi értékeit, valamint számos, az állatok egészségét károsító toxint is termelnek.

Az időjárás hatásaitól a takarmányokat megvédheted épített takarmánytárolókkal, ez azonban eléggé költséges megoldás. Másik lehetőség, ha a kazalba rakott bálákat valamilyen takaróanyaggal véded. Erre gyakran polietilén fóliát használnak, ami még jó minőségű, UV stabil anyag esetén is viszonylag rövid életű, mert az erős szél azt könnyen elszakítja.

Ezért speciálisan a kazaltakarás céljára fejlesztették ki a FLORTEX 55/160 nevű kazaltakarót. Ez egy olyan anyag, amit UV stabilizált, zöld színű primer polipropilén szálakból, nemezeléses eljárással és kalanderezéssel készítenek, 160 g/m2 vastagságban.

Legfontosabb tulajdonsága, hogy megfelelő lejtés esetén a vizet teljes egészében lepergeti, megvédve a bálákat a beázástól, ugyanakkor lég- és páraáteresztő tulajdonsággal rendelkezik. Az anyag minden irányban kimagasló szakítószilárdságú, még a legerősebb szálvihar sem tudja elszakítani. Magyar éghajlati viszonyok között a várható élettartama minimum 5 szezon.

Ára: 605 Ft/m2

Jelenleg három méretben kapható:
12,2 x 15 m, ára: 110 715 Ft/tekercs
9,8 x 25 m, ára: 148 225 Ft/tekercs
6,15 x 25 m, ára:  93 020 Ft/tekercs

Kapcsolat:
BOVINUS 2000 Kft., dr. Rőth István
e-mail: rothi@riska.hu
Tel.: +36 30 935 - 2058

Mások ezt nézték még
Kiválasztott termékek:
    Kinyit
    Hiba bejelentés