Útifű maghéj - 1kg

Elsősorban homokkólika kezelésére, ill. enyhe bélsárpangásnál, hasmenésnél, reflux és gyomorfekély esetén és bélgyulladás enyhítésére szolgáló rostforrás.


Az útifű maghéj rengeteg vizet képes felvenni. Duzzadás közben az összes homokot és "szemetet", ami lerakódott a gyomorban és bélrendszerben, szépen "összeszedi", és segít kiüríteni. 

Fennálló probléma esetén azonnal kezdjük meg az etetését és 7-10 napig tartsuk a kúrát, ill. megelőzésképpen is adható, amennyiben főleg homokos helyen tartjuk a lovat.

Miért fontos, hogy megtisztítsuk a bélrendszert? Ahogy nálunk embereknél is, a bélsár komoly panaszokat tud okozni. A szervezet nem képes hasznosítani a vitaminokat, ásványi anyagokat, a bélbolyhok sérülnek és kedvezőtlen irányba fordul a bélflóra összetétele, így az immunrendszer is meggyengül. Fontos tehát, hogy fenntartsuk az egyensúlyt. 

A kúra mellé ajánlott probiotikumot adni, ill. a kúra után kezdjünk adni a lónak multivitamint és valamilyen gyomorvédő terméket, hogy visszaállítsuk a bélflóra helyes működését! 

https://equilinia.hu/spl/518249/Vitaminok-asvanyi-anyagok-immunitas

https://equilinia.hu/GREENMAN-PreBioHerbs

https://equilinia.hu/PACITEA-Pociguard-800g


Adagolási javaslat: 

Póniknak: 50g/nap - két részletben

Nagy lovaknak: 100-150g/nap - egy adag tehát: 50-70g és ezt lehet kétszer adni egy nap.

A napi abrakhoz keverendő, maximum napi kétszer adható, tehát az előírt napi adagot felezni kell. 
Nem szárazon, nem vizezve adjuk, hanem bő vízel higítva! Amennyiben kevés vízzel eszi fel a ló, nyelőcső eltömődést, komolyabb kólikát, bélsárpangást okozhat!

Amennyiben félünk, hogy kevés vizet adtunk hozzá, 0,5-1dl olajat adagolhatunk egy adaghoz. 

Tipp: elektrolitot is adhatunk hozzá, így a ló utána magától is sokat fog ráinni.Irányadónak: addig kell vizet adagolni, míg egy könnyen de sűrűn folyó állagot kapunk. Kikeverés után azonnal feletetjük az állattal!

TIPP: Keverjünk hozzá elektrolitot. A só miatt az állat majd az eddigieknél többet fog inni, így elkerülve azt a hibát, ha esetleg nem elegendő vízzel kevertük el.

Minden esetben egyeztessünk állatorvossal!

Mások ezt nézték még
Kiválasztott termékek:
    Kinyit
    Hiba bejelentés