Tesa Textiladalék

7700 Mohács, Budapesti országút 31.
+36 69 311-230
+36 30 928-3747
Fizetési módok:
 • utalás
Szállítási módok:
 • személyes átvétel

Forgalmazott márkák

tesa

Tesa textil adalékanyagok lovaspályák taposórétegének javításához

Lovaspályád minősége nem megfelelő? Esőzés után sokáig használhatatlan? Száraz időben lovaddal együtt fulladoztok a portól? Íme a megoldás problémáidra!

100%-ban szintetikus vágott, nemszőtt textíliát és tépett szálat tartalmazó adalékanyag számos kedvező hatást eredményez a taposóréteg homokjába keverve. 

Mi szól a szintetikus adalékanyag használata mellett?

 • rugalmasabb, egységes, jól strukturált talajt eredményez
 • sok csapadék esetén a textil adalékanyag magába szívja a nedvességet, ezáltal megakadályozza a pocsolyák kialakulását
 • szárazság esetén a raktározott nedvesség miatt ritkábban igényel locsolást
 • gátolja a porképződést
 • nagymértékben csökkenti a mély nyomvonalak kialakulását
 • csökken a pálya karbantartási igénye
 • a pálya tavasszal korábban, ősszel tovább lovagolható
 • használata mind meglévő, mind új pálya létesítésénél nagyon egyszerű.

Bemutatkozik a TESA Kft. - a textil adalékanyagok gyártója

Cégünk a mohácsi TESA Textilhulladék Feldolgozó és Forgalmazó Kft. már több évtizede foglalkozik a textiliparban keletkező hulladékok feldolgozásával, mely során másodalapanyagot állítunk elő a textilipar számára.

Néhány évvel ezelőtt találkoztunk először a külföldön már régóta megelégedéssel alkalmazott textil adalékanyagokkal, melyeket a lovas pályák taposórétegének minőségi javításához használnak. Gyors körültekintés után kiderült, hogy nem sok hazai lovas pálya büszkélkedik jó minőségű adalékanyaggal kevert taposóréteggel, pedig igény lenne rá, mivel sok helyen a nyári melegben a portól fulladoznak a lovasok, eső után pedig a sáros, pocsolyás talaj okoz bosszúságot. Ekkor döntöttünk úgy, hogy belevágunk az adalék gyártásába.

Felkutattuk a legjobb tulajdonságokkal rendelkező anyagokat. 

A 100%-ban szintetikus vágott nemszőtt textília egyik legjellemzőbb tulajdonsága, hogy szálszerkezetének köszönhetően nagy mennyiségű vizet képes megkötni. Ebből következik, hogy sok csapadék esetén nem képződnek pocsolyák, sárfoltok, és eső után szinte azonnal használható a pálya.

Száraz időben az elraktározott víz megakadályozza a porképződést, a talaj sokkal ritkábban igényel locsolást. Lecsökken a pálya karbantartására fordított idő, ősszel tovább, tavasszal hamarabb használhatják a lovasok. Továbbá a textil adalékanyag egységes, rugalmas talajt eredményez, és így nem alakulnak ki mély nyomvonalak, patanyomok. Ez a jól strukturált talajszerkezet eredményezi, hogy nem terhelődnek annyira kedvenceink izületei, szalagjai, csökkenthetjük a sérülések, balesetek veszélyét.

Visszajelzésekből tudjuk, hogy a rossz talajhasználatból eredő problémák esetén az adalékanyag bekeverése nagyon jó hatással bírt. Mivel kizárólag szintetikus textíliát használunk az anyag rendkívül tartós, nem rothad, nem keletkeznek bomlásából származó baktériumok, penészgombák melyek könnyen megfertőzhetnék lovainkat. Bedolgozása nagyon egyszerű, meglévő pálya talajának felújítása esetén és új pálya létesítésénél is. A fedeles lovarda talaja 1,5-2 kg-ot, míg a szabadtéri 2,5-3 kg-ot igényel négyzetméterenként az adalékanyagból, mely 150-220 kg-os bálákban kerül kiszerelésre.

A rendelkezésünkre álló alapanyagokból egyeztetés után egyéni elképzelés szerint is gyártunk adalékot, - gondolok itt a hosszabb vagy rövidebb szálakra, kisebb vagy nagyobb, vékonyabb vagy vastagabb textil darabokra – ezen igény adódhat a homok minőségéből, az alsó rétegrendekből melyekre természetesen szintén nagy gondot kell fordítani a tökéletes lovas pálya érdekében.

Örömmel mondhatjuk el, hogy az  Equifest kiállításokon való részvételünknek és az írott lovas sajtóban való megjelenésünknek köszönhetően egyre gyorsabban szaporodnak az általunk gyártott adalékanyaggal elkészített pályákBízunk benne, hogy ilyen formában a mi termékünk is hozzájárul a hazai lovassport sikeréhez, értékes lovaink egészségének védelméhez és a gondtalan lovaglás élvezetéhez.

Adalékanyagunkat többek között az alábbi lovaspályákon használták:

 • Kunos Lovarda - Székesfehérvár
 • Georgikon Lovasiskola - Keszthely
 • Bellandor Lovasközpont - Páty
 • Puchner Kastélyszálló Reneszánsz Élménybirtok - Bikal
 • Debreceni Lovasakadémia
 • Biofarm Lovarda - Kajászó
 • Hírős Lovarda - Kecskemét
 • Lovaspálya, Dubai

Elérhetőségeink:

TESA Kft.
Telefon: + 36 69 311 230
Mobil: + 36 30 928 3747
Fax: + 36 69 510 494
E-mail cím: tesa@t-online.hu

H-7700 Mohács, Budapesti országút 31.
Weboldal: http://textilhulladek.hu/

 
Kiválasztott termékek:
  Kinyit