BACTÉRIOLIT KONCENTRÁTUM TRÁGYAKEZELŐ ÉS KOMPOSZTÁLÁST GYORSÍTÓ SZER

  • Márka:

Por alakú, komposzt alapú természetes szervestrágya-, hígtrágya- és komposztkezelő szer. 20 kg-os zsákban szállítjuk.

A bacteriolit koncentrátum csökkenti a trágya légnemű elszivárgó és kimosódó veszteségeit. Hatására javul a gazdaságban képződött trágyák értékesülése. Csökkenti a kéregképződést a hígtrágyatárolóban. Aktiválja a szerves- és hígtrágyák gyors humifikációját, javítva ezáltal azok tápértékét. Így a növények hosszabb időszakon keresztül is képesek kiegyenlítettebb táplálékhoz jutni. Lehetővé teszi a foszfor- és káliumtartalmú műtrágya használatának és a talaj meszezésének elhagyását, a nitrogén műtrágya mennyiségének csökkentését. Növeli a talaj humusztartalmát, javítja a talaj szerkezetét, tápanyag- és vízgazdálkodását. Pusztaszabolcson a ZRt. 12 éve kezeli a szerves trágyát a Bacteriolittal, az ennek köszönhető talaj változásokról talajszelvény vizsgálatok által győződhettünk meg. A 2016.-os vizsgálat eredményeit ide kattintva töltheti le.
A 2018.-as vizsgálat eredményeit ide kattintva töltheti le: https://sersiafarm.hu/wp-content/uploads/2020/07/sersia_farm_talajszelveny_vizsgalat_8oldal_kiadvany_web.pdf .
FONTOS:
az ár kg nettó ár, de a termék a kiszereléstől függő egységben kapható
Tömeg: 1 kg
Min. rendelhető mennyiség: 20 kg
Választható mennyiségek: 20 kg, 40 kg, 60 kg, 80 kg, ...

Használati tanácsaink:

- A Bacteriolit koncentrátum trágyakezelő és komposztálást gyorsító szert istállótrágya, hígtrágya, és kerti zöldkomposzt komposztálódásának meggyorsítására ajánljuk.
- Istállótrágyára, hígtrágyába, fermentumba, komposztba 1 kg/m3 dózisban kerüljön.
- A kezelt trágya, komposzt, talajba való kijuttatásával a talajt is beoltjuk a Bacteriolit koncentrátumban lévő mikroorganizmusokkal. A talaj szerkezete így javul, a Bacteriolitban vélő mikroszkópikus gombák segítik a szerves anyag aktív humuszanyaggá alakulását.
- A kezelt trágyával kijuttatandó mennyiség: szántóföldi kultúrákban, normál körülmények között az első évben 30 kg/ ha, amit 20 tonna kezelt szervestrágyával ajánlunk kijuttatni.
- Második évtől ez a mennyiség a termelési körülményektől függően 15 kg Bacteriolit/ha-ig csökkenthető. Azaz a kijuttatott kezelt trágya mennyisége akár 10-15 tonnáig csökkenthető.
- Kijuttatásra az őszi és a tavaszi időszak a legalkalmasabb, ha a talaj hőmérséklete tartósan 8 °C felett van, illetve ha elegendő nedvesség áll rendelkezésre (legalább harmat van).
- Kedvező körülmények esetén a kezelt trágyát nem szükséges azonnal betárcsázni.
- Ügyeljünk rá, hogy a kezelt trágya csak sekélyen kerüljön a földbe.
- A kezelt területen nincs szükség foszforra és káliumra, a nitrogén mennyisége a termelési körülményektől függően 60-100%-kal is csökkenthető.
- Bármilyen vegyszeres kezelés és a Bacteriolit szórása között tartsunk minimum két hét szünetet.


Mások ezt nézték még
Kiválasztott termékek:
    Kinyit
    Hiba bejelentés