Virbac

1055 Budapest, Szent István krt. 11. II/21.
+36 70 338-7177
+36 70 338-7178

Forgalmazott márkák

virbac

Tudj meg mindent a lovak féreghajtásáról

Lovad rendszeres, lehetőleg évente kétszeri féregtelenítése lótartóként saját érdeked és lovaddal szembeni kötelességed. A Virbac cikkeiből szinte mindent megtudhatsz a parazitákról és a féreghajtásról.

 Hogyan lehet öröm lovad féregtelenítése?

Nem szükségszerűen stressz a negyedévenkénti féregtelenítés sem a lovak, sem tulajdonosaik számára. Napjainkban modern parzitaellenes szerek léteznek a hagyományos injektoros paszta mellett könnyebben adagolható és alkalmazható ízesített tabletta formájában is.

Tovább a teljes cikkhez »


 A paraziták közellenségek

Ahol sok ló él együtt, viszonylag kis területen, az a gyomor és a bél parazitái számára valóságos paradicsom. Ezért szinte mindig aktuális téma a ló férgessége, annak ellenére, hogy ma már széles körben alkalmazzák a modern, biztonságos parazitaellenes szereket paszta vagy ízletes tabletta formájában.

Tovább a teljes cikkhez »


 Lovak galandférgességének hazai előfordulása

Magyarországon 10 lóból 9 galandféreggel fertőzött! Az enyhe fertőzöttség jelei: fejlődésben történő visszamaradás, vérszegénység, hasmenés, emésztési zavarok, lesoványodás, a kondíció romlása. Ha nem kezeled az enyhe fertőzöttséget, az fokozatosan súlyosbodik.

Tovább a teljes cikkhez »


 A ló galandférgessége

A galandférgesség világszerte egyre gyakrabban fordul elő lovakban. A legújabb tanulmányok szerint akár olyan súlyos bélelváltozásokat is okozhatnak, mint például a bélelzáródás vagy a kólika, amelyek akár elhullással is végződhetnek. Emiatt igen nagy jelentősége van a galandférgekre is kiterjedő féregtelenítésnek.

 Fontos kérdések a lovak galandférgességéről

A lovak galandférgességét háromféle galandféreg faj okozhatja Magyarországon. Mindegyikük a lovak bélcsatornájában, de különböző bélszakaszban él, és ez befolyásolja a jelentőségüket is. Olykor csak néhány, de esetenként nagy mennyiségű féreg is található egy-egy állatban.

Tovább a teljes cikkhez »


A Virbac termékeket keresd állatorvosodnál!

Virbac Hungary Kft.
Dr. Csomán Ákos, képviselet vezető
Tel.: +36 70 338-7177
 

Virbac: a lovak féreghajtásáról

Lovad rendszeres, lehetőleg évente kétszeri féregtelenítése lótartóként saját érdeked és lovaddal szembeni kötelességed. De miért és mikor kell féregteleníteni? 

A lovakat rendszeresen féregteleníteni kell. Minden lónak évente kétszeri (március, október-november) kezelése és lehetőleg rendszeres parazitológiai vizsgálata szükséges a megelőzés érdekében. A féreghajtó készítmények vénykötelesek, így a féreghajtással kapcsolatban mindenképpen konzultálj állatorvosoddal.

A parazitákról

Ahol sok ló él együtt, viszonylag kis területen, az a gyomor és a bél parazitái számára valóságos paradicsom. Ezért mindig aktuális téma a ló férgessége, annak ellenére, hogy a lótartók ma már széles körben alkalmazzák a modern, biztonságos parazitaellenes szereket paszta vagy ízletes tabletta formájában.

parazita peték és lárvák mindenütt előfordulnak, ahol lovak élnek: a legelőn, a szalmán, a bokszok falain. Minél több ló él együtt kis helyen, annál magasabb a parazita-koncentráció és ezzel együtt a fertőzéses nyomás: a lovak a legelés során vagy a széna elfogyasztásakor felveszik a petéket és lárvákat, amelyek a testben vándorolva több szervet is károsíthatnak, majd elérik a béltraktust és ott megtelepszenek. 

A paraziták több fronton is károsítják a lovak szervezetét: a tápanyagok hiányától az elhullás kockázatát is magában rejtő kólikán és bélelzáródáson át a lárvák migrációja során okozott enyhébb-súlyosabb szervi károsodásig (erek, tüdő, máj, szív, gyomor-, béltraktus). 

Lovak féregtelenítésére a kifejezetten erre a célra kifejlesztett Virbac féreghajtó termékek a legalkalmasabb gyógyszerek közé sorolhatók. 

A féregtelenítő szereket mindig a megfelelő adagban kell alkalmazni: ha túl alacsony a dózis, a kezelés nem lesz hatékony, és rezisztencia alakulhat ki a hatóanyaggal szemben. Az adag kiszámításánál vedd figyelembe, hogy a modern sportlovak egyre nagyobbak és nehezebbek: többségük már 600 kg fölötti testtömegű!

Idegen lovat pedig csak hatékony gyógyszerrel történt kezelés után szabad az istállóba a többi ló közé, valamint a legelőre engedni. A Virbac féreghajtó termékeit szükség esetén akár 6-8 hetente is biztonságosan lehet alkalmazni.

A Virbac termékeket keresd állatorvosodnál!
 

Virbac Hungary Kft.
Dr. Csomán Ákos, képviselet vezető
Tel.: +36 70 338-7177
 

Virbac - az állatgyógyászat szakértője

A Virbac termékskáláján lovak kezelésére szolgáló gyógyszerek és féreghajtó készítmények találhatók. A Virbac minőségi, hatékony és kényelmesen alkalmazható termékeit keresd állatorvosodnál!

Az 1968-ban, a Nizza melletti Carros-ban dr. Pierre-Richard Dick állatorvos által alapított Virbac tevékenysége kizárólag az állatorvoslásra irányul. A Virbac ma már a 7. legnagyobb állatgyógyászati cég. Széles termékskáláján társállatok és gazdasági haszonállatok kezelésére szolgáló vakcinák és gyógyszerek egyaránt megtalálhatók.

Virbac - 40 éves nemzetközi tapasztalat

A Virbac nem egy humán gyógyszereket előállító vállalat állatgyógyászati részlege. Kutatásai, fejlesztései kizárólag a haszonállatok és a kedvtelésből tartott állatok számára célzottan alkalmas készítmények kifejlesztésére irányulnak.

Az elmúlt 40 évben a Virbac elismert szakértővé vált az állatgyógyászatban. Az állatorvosok, állattenyésztésben dolgozók és állattartók számára készült termékei és szolgáltatásai a minőséget és a hatékonyságot ötvözik a kényelemmel.

2005-ös 372,4 millió eurós árbevételével A Virbac kilencedik az állatgyógyaszati termékeket előállító gyógyszercégek között világviszonylatban. A Virbac több mint 100 országban van jelen, és 4.500 alkalmazottat foglalkoztat. 

Virbac Magyarországon

A Virbac magyarországi képviselete 2003-ban alakult. Mind kedvtelésből tartott állatok, mind haszonállatok részére széles termékpalettát kínál a gyógyítás és betegségmegelőzés területén. A Virbac állatorvosi vényköteles gyógyszerei között megtalálhatók a különböző kiszerelésű korszerű antibiotikumok, parazitaellenes szerek, a legújabb generációs fájdalomcsillapítók, valamint hormonkészítmények is.

A Virbac gyógyhatású készítményei között ásványianyag kiegészítők, a kisállat fül- és fogápolási termékek, ízületregenerálók és gyógysamponok állnak az állattartók rendelkezésére. 

A Virbac termékeket keresd állatorvosodnál!

Virbac Hungary Kft.
Dr. Csomán Ákos, képviselet vezető
Tel.: +36 70 338-7177
 
Kiválasztott termékek:
    Kinyit