Nyálkaoldó és köptető gyógynövények megfázásra lovaknak (NOER) 1kg

A FitoCavallo NOER gyógynövénykeverék a megfázás, porirritáció, légúti gyulladás és fertőzés, hurutos köhögés kiegészítő kezelésére szolgáló, légzéskönnyítő, erős nyálkaoldó-köptető állatgyógyászati gyógyhatású termék kutyáknak és lovaknak.


A megfázás kezdeti, lázzal vagy hőemelkedéssel járó szakaszát a légutak váladékképződéssel járó, köhögéssel kísért szakasza követi. A váladékoldó és köptető gyógynövények elfolyósítják és feloldják a váladékot, majd elősegítik annak külvilágba juttatását. A fertőzést okozó baktériumok ellen is hatásosak. Visszatérő megfázásnál vagy makacs fertőzésnél plusz immunerősítő gyógynövények is hasznosak. Ha a megfázást nem kezelik ki kellőképpen, a légutakban váladék marad vissza, ami idővel beszáradhat, letapadhat, így leszűkítve a légutat. A váladék károsítja a nyálkahártyát, baktériumok telepszenek meg rajta és köhögésre ingerli a lovat. Később ebből allergia is kialakulhat.

A megfázás kezdeti, lázzal vagy hőemelkedéssel járó tüneteit a légutak váladékképződéssel, köhögéssel járó állapota követi. Ilyenkor a tünetek teljes megszűnéséig javasolt a ló étrendjét váladékoldó és köptető gyógynövényekkel kiegészíteni, mint a kakukkfű, az útifű vagy a fokhagyma. Ammóniadús vagy penésszel terhelt levegőnek kitett lovak étrendjében is hasznos lehet ez a kombináció - megelőzés miatt. A fokhagyma nemcsak a légutakat fertőtleníti, de enyhe immunerősítő hatással is rendelkezik.


ÖSSZETEVŐK: keskenylevelű útifű levél, izsóp virágos hajtás, kakukkfű virágos hajtás, ánizstermés, fokhagymagumó.

A NOER állatgyógyászati gyógyhatású termék így támogatja a lovak egészségét:

 • segíti a légutakban található váladék hígabbá tételét, kijuttatását a külvilágba
 • köhögés esetén elősegíti a köhögésre ingerlő váladék kiürülését
 • illóolajtartalma révén jótékony hatású a légúti gyulladások kiegészítő kezelésében
 • szükség esetén támogatja a hörgők görcseinek enyhülését
 • az emésztés javításával segíti az állat folyadékháztartását
 • csípős anyagai serkentik az immunrendszert
 • csökkenti a megfázásos tüneteket
 • alkalmas a ki nem kezelt megfázás kiegészítő kezelésére
 • a por- és vegyi anyagok (pl. ammónia, permetszer, szmog, cigaretta) okozta légúti irritáció következményeit ellensúlyozhatja

Légutakat támogató sokféle termékünk közül annak az állatnak javasolt ez a termék, amelyre illik az alábbi leírás nagy része:

 • orrfolyás: híg vagy sűrű, fehér vagy sárga, sárgászöld
 • váladék a légutakban: van, mozgatásra ürül vagy letapadt
 • köhögés: ha van, csattanó; porirritáció erősen fokozza
 • nehezített légzés: lehet, de a váladék ürülésével jelentősen enyhül
 • egyéniség: többnyire szociális, nem domináns
 • betegség oka: megfázás, vegyi anyag (pl. ammónia) okozta nyálkahártya szárazság és irritáció

ADAGOLÁS ÉS AZ ALKALMAZÁS MÓDJA: szájon át alkalmazandó. Abrakhoz/korpához, vagy eleséghez keverve kaphatja az állat, a napi adagot lehetőleg két részletre elosztva. Több termék egyidejű etetésekor fontos, hogy az állat minden termékből megkapja az előírt napi adagot. Használat előtt a tasak/doboz tartalmát javasolt felrázni!

Adagolás (naponta): 2 x 15g lovaknak. 2 x 10g póniknak és 2 év alatti csikóknak. 2 x 1g 10 ttkg alatti, 2 x 1,5g 10-30 ttkg közötti, 2 x 2,5g 30 ttkg feletti kutyáknak. A csomag jelöléssel ellátott adagolópoharat tartalmaz.

Javasolt etetési időtartam: enyhe elváltozások esetén a tünetek teljes megszűnéséig. Súlyos esetben a tünetek megszűnését követően további 1-2 hónapig. Egyéb esetben: az állatorvos javaslatai szerint. Ha másképp nem rendeli, minimum 1 hónap. Nincs időkorlát.


ELLENJAVALLATOK: száraz köhögés esetén alkalmazása nem javasolt. Nem alkalmazható az összetevőkkel szembeni ismert túlérzékenység esetén.

FIGYELMEZTETÉSEK: kizárólag előírás szerint alkalmazandó, állategészségügyi célra. Macskáknak nem adható. Javasolt az állatorvost tájékoztatni, hogy gyógynövényeket is fogyaszt az állat. A termék alkalmazása nem helyettesíti a megfelelő állatorvosi kezelést. Vemhesség ideje alatt alkalmazása kerülendő, vemhes kancának a POCA gyógyhatású termék alkalmazható. Tartós javulás a kiváltó ok megszüntetése mellett várható. Nehezített légzés esetén gyors tüneti kezelésre nem alkalmas, ezért az állatorvosi kezelés kiegészítésére, annak támogatására javasolt.


Lovas tanácsadás

Tanácsadónk, Deminger Kornélia magasan képzett, tapasztalt ló-terapeuta, a FitoCavallo® tanácsadója. 

Tel: +36203608973 (HU, DE) - hétköznap 15:00-18:00 között, SMS-re visszahív.

E-mail: fitocavallo@gmail.com

Mások ezt nézték még
Kiválasztott termékek:
  Kinyit
  Hiba bejelentés