Teljesítményfokozó ginzenges gyógynövények sportlovaknak (NOSPAS PLUS-D) 1 kg

A FitoCavallo NOSPAS PLUS gyógynövénykeverék egy ginzeng tartalmú roboráló, erősítő, vitalitást fokozó állatgyógyászati gyógyhatású termék lovaknak és kutyáknak. Elhúzódó betegség, szőrváltás, intenzív tréning, fedeztetési szezon, tartós stresszhatás vagy éhezés miatt legyengült, kimerült, lefogyott állatok roborálására javasolt. Doppingmentes.


Általában a kor előrehaladásával az őszi-tavaszi szőrváltás olyan mértékben megterheli a ló anyagcseréjét, hogy az állat ezekben az időszakokban jelentős fogyásnak indul. Ilyenkor akár levertség, energiahiány, fáradékonyság is könnyen kialakul. Ezt az állapotot előidézheti azonban elhúzódó betegség vagy komolyabb stresszhatás, túledzés, intenzív fedeztetési időszak is.

Hasznos ilyenkor a ginzeng, mely fokozza az életerőt, valamint növeli a szellemi és fizikai aktivitást. Mellé kiegészítésként tehető az értékes tápanyagokban gazdag és emésztést serkentő galagonyabogyó, valamint az ízfokozó és étvágynövelő ánizs.


ÖSSZETEVŐK: kamilla virágos hajtás, kamillavirágzat, borsmentalevél, fehérüröm virágos hajtás, gyermekláncfűgyökér és -levél, ánizstermés, édesköménytermés, ginzenggyökér, galagonyatermés, lenmag.

A doppingmentes NOSPAS PLUS állatgyógyászati gyógyhatású termék így támogatja a lovak egészségét:

 • fokozza a teljesítőképességet és az általános ellenálló képességet
 • javítja a kognitív funkciókat, segíti az összpontosítást és a koncentrálóképességet
 • általános gyengeség esetén roboráló hatású
 • az emésztési folyamatok támogatása révén segíti a tápanyagok felszívódását és kondíció javulását
 • a bélflórára kifejtett jótékony hatása révén hozzájárul az immunrendszer egészséges állapotához
 • kiegészítő kezelésként alkalmazható a gyomor és bél simaizmainak görcsével járó elváltozásai esetén
 • javítja az állat közérzetét és stressztűrő képességét, csökkenti a lehangoltságot
 • szőrváltásnál segíti az anyagcserét, ezzel gátolja a súlyvesztést és az energiahiány kialakulását
 • felgyorsítja az enervált, kiégett vagy túledzett állatok rehabilitációját
 • jótékonyan hat a szív és az izmok működésére és energiafelhasználására, késlelteti az izmokban fáradságérzet kialakulását
 • elhúzódó betegségeknél a kimerült, legyengült állatot megerősíti, felélénkíti
 • libidónövelő hatással rendelkezik

A legyengült, kimerült, vagy lefogyott állatok kondíciójának, életkedvének és vitalitásának helyreállítására, intenzív munkát végző vagy versenyző állatok felkészítésére, valamint szőrváltás miatt fellépő fogyás esetén az állatorvosi kezelés kiegészítésére javasolt.


ADAGOLÁS ÉS AZ ALKALMAZÁS MÓDJA: szájon át alkalmazandó. Abrakhoz/korpához, vagy eleséghez keverve kaphatja az állat, a napi adagot lehetőleg két részletre elosztva. Több termék egyidejű etetésekor fontos, hogy az állat minden termékből megkapja az előírt napi adagot. Használat előtt a tasak/doboz tartalmát javasolt felrázni!

Adagolás (naponta): 2 x 25g lovaknak. 2 x 15g póniknak és 2 év alatti csikóknak. 2 x 1g 10 ttkg alatti, 2 x 1,5g 10-30 ttkg közötti, 2 x 2,5g 30 ttkg feletti kutyáknak. A csomag jelöléssel ellátott adagolópoharat tartalmaz.

Javasolt etetési időtartam: egészséget megőrző céllal vagy a libidó növelésére: minimum 1 hónap, maximum 3 hónap. Rehabilitációban vagy roborálásra: minimum 2 hónap, maximum a felépülésig. Egyéb esetben: az állatorvos javaslata szerint. Ha másképp nem rendeli, minimum 1 hónap.


ELLENJAVALLATOK: nem alkalmazható akut fertőzés, valamint az összetevőkkel szembeni ismert túlérzékenység esetén.

FIGYELMEZTETÉSEK: kizárólag előírás szerint, állategészségügyi célra alkalmazandó. A termék alkalmazása nem helyettesíti a megfelelő állatorvosi kezelést. Javasolt az állatorvost tájékoztatni, hogy gyógynövényeket is fogyaszt az állat. Macskáknak nem adható. Vemhesség ideje alatt alkalmazása kerülendő, vagy csak fokozott állatorvosi kontroll mellett javasolt. A pillanatnyilag aktuális FEI-lista tartalmának ellenőrzése a felhasználó jogköre. Kúraszerű etetése az egészség megőrzése érdekében és az állatorvosi kezelés kiegészítésére javasolt.


Lovas tanácsadás

Tanácsadónk, Deminger Kornélia magasan képzett, tapasztalt ló-terapeuta, a FitoCavallo® tanácsadója. 

Tel: +36203608973 (HU, DE) - hétköznap 15:00-18:00 között, SMS-re visszahív.

E-mail: fitocavallo@gmail.com

Mások ezt nézték még
Kiválasztott termékek:
  Kinyit
  Hiba bejelentés