Termék mentése Üzenet
Jelentem

Hibás hirdetés jelentése


×

Üzenet küldéséhez be kell jelentkezned

200 megtekintés

Cheval Relax

Lovainkat számtalan olyan hatás éri, ami miatt feszültté válhatnak. Az állandó edzések, versenyek, szállítás, idegen helyen való tartózkodás, frontok stb. stresszhelyzetet teremt lovaink számára. Ilyenkor viselkedésük kiszámíthatatlanná válik, figyelmetlenebbek lesznek, és könnyen kifognak rajtuk a legapróbb feladatok is. Cheval Relax kiegészítésével támogathatjuk lovaink idegrendszerét, annak kiegyensúlyozottságát.

Kevés figyelmet fordítunk lovaink magnézium ellátására és annak jelentős szerepére szervezetükben. Az oxigén, a levegő, a víz és a takarmány mellett az egyik legfontosabb elem a magnézium. Az izomszövetek megfelelő működését biztosítja oxigén szállító hatásával és elősegíti a nyugodt és kiegyensúlyozott állapotot. Vannak lovak, amelyeknél nem szembetűnő a magnézium hiány, míg mások lovagolhatatlanná válnak a „jókedvűségtől” és hiperaktivitástól.

A kedélyállapotuk kiegyensúlyozásában lényeges szerepe van a B6 vitaminnak. Ez egy vízben oldódó vitamin, amely részt vesz a vércukorszint fenntartásában, az izmok fejlődésében, a hormontermelésben és az egészséges ízületek fenntartásában is. Antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatású. Pozitívan befolyásolja az idegrendszert és az immunválaszt és nélkülözhetetlen az ideg ingerület átvitelben. Kutatások alapján sok „ijedős, ideges” ló viselkedése a B6 vitamin hiányára vezethető vissza.

A készítmény tartalmaz triptofánt is, amely nyugtató hatással bír a lovakra. Tulajdonképpen természetes nyugtató hatása van, ingerületátvivőként is funkcionál az agyban és a szerotonin (boldogsághormon) képződéséhez elengedhetetlen. A szerotonin elősegíti a nyugalmat, illetve a stresszt, az agressziót és a félelmet pedig gátolja.

Még egy fő alkotó eleme a betain. Ez egy vitamin, amely megvédi a szervezet sejtjeit a negatív környezeti hatásoktól és a kiszáradástól. Fontos szerepet játszik a lovak elektrolit egyensúlyában is és nyugtató hatással bír az agyra. Számtalan tudományos kísérletet végeztek a betain szükségességre a lovak esetében és a fent sorolt hasznos tulajdonságai mellett felfedezték azt is, hogy csökkenti a tejsavasodást. Stressz helyzetben a lovak izmai is összehúzódnak, állandó feszültségben vannak, és amikor erre még rá is dolgozunk, akkor kialakul náluk is a tejsavasodás, hétköznapi nyelvén izomláz.

Ez a készítmény versenyidőszakban is alkalmazható, hiszen csak engedélyezett alapanyagokat tartalmaz és nyugtató hatása ellenére nem csökkenti a ló teljesítőképességét.

Etetési javaslat:

  • Nagy lovaknak 30-50g/nap = 1-2 kanál/nap
  • Póniknak 15-30g/nap = fél-1 kanál/nap.

A termék kétféle kiszerelésben kapható!


1.2 kg-os ára: 11 000 Ft

3 kg-os ára: 27 000 Ft


Bármely korcsoport és nem számára javasolt.


Cheval Relax etetése nem pótolja az egészséges és szükséges takarmányozást, nem javítja a tartás technológiai körülményekből és egyéb betegségből vagy rossz szokásból, hiánytalan kiképzésből fakadó viselkedési problémákat!

11 000 Ft

Eladó adatai

Eladó neve: Cheval Santé
Eladó e-mail címe:
kapcsolat@chevalsante.org
Mutasd
Eladó telefonszáma:
+36-30/3117332
Mutasd
Cím
Magyarország
Komárom-Esztergom
Tata

Nagy térkép
Mások ezt nézték még
Kiválasztott termékek:
    Kinyit
    Hiba bejelentés